Ben jij geschikt als au pair?

Travel Active
Au Pair
9 november 2020

Is het jouw droom om au pair te worden in het buitenland, maar weet je niet zeker of je geschikt bent? In deze blog ontdek je alles over de verschillende au pair programma's en de daarbij behorende voorwaarden. Wij bieden vier verschillende programma’s aan: Reguliere Au Pair, Zomer Au Pair, Au Pair Expert en de Combinatiereis. Deze verschillen toch wat van elkaar en daarom hebben wij ze op een rijtje gezet. 

Er zijn een aantal basisvoorwaarden waar je aan dient te voldoen. Het is belangrijk dat je minimaal in het bezit bent van een VMBO-diploma. Ook heb je aantoonbare ervaring met kinderen, denk hierbij aan oppassen, training geven of werken in een kinderkleding zaak. Je moet dit kunnen aantonen door middel van 2 referenties. Je bent een doorzetter, open minded en verantwoordelijk. Een andere voorwaarde die voor ieder programma geldt is dat je in goede gezondheid bent. Wanneer je een medisch dossier hebt kun je contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

au pair regulier

Reguliere Au Pair programma

Het reguliere Au Pair Programma is het algemene programma, waarbij je aan de slag gaat als au pair in het buitenland. Je belangrijkste taak is het verzorgen van de kinderen. Onze bestemmingen voor het reguliere programma zijn Frankrijk, Australië, IJsland, Nieuw-Zeeland, Amerika, Mexico, China, Duitsland, Engeland, Ierland, Italië en Spanje. Per bestemming zijn de voorwaarden anders. Denk aan de leeftijd, minimale beschikbaarheid en een rijbewijs.

Een aantal landen zijn alleen op zoek naar niet-rokende au pairs namelijk: Australië, Amerika en China.

Leeftijd
Voor de meeste landen geldt een minimale leeftijd van 18 en maximaal 30 jaar. Voor alle landen geldt deze minimum leeftijd (behalve in Engeland en Spanje, daar kun je al aan de slag vanaf 17 jaar), alleen de maximum leeftijd wijkt in sommige landen af. In Amerika geldt een maximum leeftijd van 26, in IJsland van 27 en in China van 29.

Beschikbaarheid
Ook de minimale beschikbaarheid verschilt per land. Voor de meeste bestemmingen geldt een minimum van 6 maanden, toch zijn er ook een aantal uitzonderingen: in China is de kortste minimale beschikbaarheid namelijk 2 maanden, in IJsland en Spanje is dit minimaal 3 maanden en in Amerika geldt minimaal 12 maanden.

Rijbewijs
In sommige landen is een rijbewijs noodzakelijk. Namelijk in: Australië, Amerika en Nieuw-Zeeland. Voor de andere landen is het wel een voorkeur maar dus geen verplichting.

Lees meer over het reguliere au pair programma op onze website.

Au Pair Expert programma

Voor het expert programma bieden wij de volgende bestemmingen aan: Spanje, Engeland, Nieuw-Zeeland, Australië en Ierland. Het expert programma is voor iedereen die een opleiding heeft gedaan waar kinderen centraal staan. Het is vergelijkbaar met het reguliere programma alleen heb je basiservaring nodig. Bij dit programma is het mogelijk om bijvoorbeeld voor kinderen met een handicap te zorgen. Ook heb je tijdens dit programma meer verantwoordelijkheden en werk je meer uur, dit levert je dan ook meer zakgeld op.

Voor dit programma ben je minimaal 19 en maximaal 30 jaar oud. Je bent in het bezit van een rijbewijs en hebt een redelijke kennis van de Engelse taal. Ook is het van belang dat je een relevante MBO-, HBO-, of WO opleiding hebt afgerond. Je moet minimaal 6 maanden werkervaring hebben door middel van stage of een baan. Ook moet je minimaal 8 maanden beschikbaar zijn maar bij voorkeur een heel schooljaar. Voor Australië gelden iets andere voorwaarden. Je hoeft namelijk maar 6 maanden beschikbaar te zijn en je bent een niet-rokende vrouw.

Lees meer over het Au Pair Expert programma op onze website.

 

Zomer Au Pair programma

Voor het zomer Au Pair programma bieden wij de volgende bestemmingen aan: Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland. Voor dit programma gelden voor alle landen dezelfde voorwaarden. Je bent minimaal 18 en maximaal 30 jaar oud (in Engeland en Spanje kun je aan de slag vanaf je 17e). Je bent 2 maanden beschikbaar tussen juni en augustus. Een redelijke kennis van de Engelse taal is noodzakelijk, voor Duitsland geldt dit voor de Duitse taal. Voor Frankrijk en Spanje is het een pré als je Frans of Spaans spreekt maar dit is niet noodzakelijk. Een rijbewijs is niet verplicht maar heeft wel voorkeur. Dus wil jij bijvoorbeeld tijdens je studie een au pair ervaring zonder vertraging op te lopen? Kies dan voor ons zomer programma.

Combinatiereis Australië en Nieuw-Zeeland

Tijdens de combinatiereis kun je beide landen ontdekken! Beleef twee gezinnen, twee landen en twee super ervaringen. De meest belangrijke voorwaarden zijn als volgt: Je bent tussen de 18 en 30 jaar oud en ben je minimaal 6 maanden beschikbaar. Je bent in het bezit van het rijbewijs B en hebt redelijke kennis van de Engelse taal.

Lees alles over de Combinatiereis Australië en Nieuw-Zeeland op de website!

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je graag meer informatie? Bekijk dan de programma's op onze website. Ook kun je een persoonlijke afspraak inplannen met een van onze collega's.

 

 

 

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.