Emma is au pair in Australië en deed vrijwilligerswerk op Bali!

Emma
Au Pair
2 juli 2016

Emma wilde meer van de wereld zien, ze is daarom als au pair in Australië! Voor haar au pair avontuur heeft Emma vrijwilligerswerk op Bali gedaan. Lees in de blog van Emma hoe haar leven als au pair eruit ziet!

Au pair en vrijwilligerswerk

Al enige tijd voelde ik een onrust in mijn lichaam die ik niet goed plaatsen kon. Ik heb alles om mij heen in Nederland wat mijn hartje begeerd. Toch bleef ik denken aan het meer willen zien van de wereld en te ervaren hoe het is om te reizen. Ik las de informatie over het zijn van een au pair in het buitenland en dat sprak mij aan! Ik ben de procedure ingegaan en heb alles in Nederland opgezegd. Ik wilde ook graag na mijn reis naar Australië wat zien van Azië. Het gezin in Australië wilde mij later als au pair hebben dan dat ik had gepland, dus heb ik mijn reis naar Azië voor Australië gepland en ben ik vrijwilligerswerk gaan doen op Bali!

Vrijwilligerswerk op Bali

Eind januari 2016 ben ik voor vier weken naar Bali vertrokken. De eerste week heb ik een cultuurweek gehad waarin we kennis hebben gemaakt met de cultuur van Bali. We hebben tempels bezocht, een wandeling door de rijstvelden van Ubud gemaakt en Balinese taalles gevolgd. De tweede week was voor mij een adventureweek. We hebben gemountainbiked, geraft, en een vulkaan ’s ochtends heel vroeg in de ochtend beklommen om de zonsopgang te zien. De derde week ben ik naar Kuta en Gili Trawangan geweest. In de vierde week heb ik vrijwilligerswerk gedaan op een klein schooltje. Samen met een ander meisje gaf ik twee uur per dag les aan vijf/zes jarige Balinese kinderen. Ze hadden al veel geleerd van de vorige vrijwilligers die hun les gegeven hadden. Het was erg leuk om ze les te geven en te zien hoe snel ze leren. Ook al kun je elkaar verbaal niet goed verstaan door de taalbarrière, door te communiceren met handen en voeten kom je al heel ver!

Backpacken in Australië

Na mijn vier weken op Bali ben ik naar Australië gegaan. Om mijn reis nog meer “alles in één” te maken, heb ik de eerste drie weken als backpacker rond gereisd! Van Gold Coast naar Brisbane en van Brisbane naar Byron Bay. In Gold Coast heb ik een vriendin van mij opgezocht die samen met haar reismaatje de oostkust van Australië aan het afreizen is. We hebben verschillende National Parken bezocht, aan het strand gelegen en we zijn op stap geweest. In Byron Bay heb ik mee gedaan aan jelly-wrestling waar ik $250 mee gewonnen heb!

Au pair in Sydney

Na Byron Bay ben ik naar Sydney toe gegaan waar mijn host family woont. Ze wonen in Pymble, een wijk in het noorden van Sydney. Ik zorg voor drie jongens van acht, zes en drie jaar oud. De twee oudsten breng ik naar school en haal ze ’s middags op. De jongste gaat naar pre-school en één dag in de week heb ik hem de hele dag thuis. We maken dan samen puzzels, bakken koekjes en gaan naar het park. Daarnaast neem ik ook huishoudelijke taken over als au pair, zoals koken, de was doen en strijken.

Weekenden

In de weekenden spreek ik af met vrienden die ik hier in Sydney gemaakt heb. En in Sydney valt een heleboel te doen! Sydney heeft prachtige stranden om naar toe te gaan en verschillende National Parken. Ook zijn we met een stel Nederlanders naar Holland House geweest waar ze Nederlands eten verkopen! Daar hebben we een broodje kroket gegeten, heerlijk!

Ander leven

Het leven als au pair is heel gevarieerd. Je leeft in een gezin met een heel andere cultuur dan in Nederland en in de weekenden kun je genieten van je vrije tijd door leuke uitstapjes te maken.

Wil jij vrijwilligerswerk doen op Bali, of aan de slag als au pair in Australië
Of ga je liever naar een van de andere vrijwilligerswerk of au pair bestemmingen?
Vraag ook onze vrijwilligerswerk brochure en au pair brochure aan en bekijk onze gratis Infodagen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.