Infodagen Gratis magazine
Josine Au Pair in Amerika 04 juli 2017

Het au pair jaar is, naast nieuwe dingen ontdekken en meemaken, een perfecte gelegenheid om jezelf beter te leren kennen. Zo ervaart Josine, die nu als au pair in Seattle woont, dat ze veranderd is als persoon op meerdere fronten.

Je verandert als persoon

Onlangs heb ik voor een weekendclass een collage moeten maken. Over mijn leven in Nederland en mijn leven in Amerika. Over mijn leven in Nederland had ik misschien een paar dingen opgeschreven wat mij interesseerde en ik kon mij oprecht niet herinneren wat voor leven ik leidde in Nederland. Dat klinkt misschien erg dramatisch, maar mijn leven in Nederland vergeleken met mijn leven nu in Amerika was erg ‘klein’. Of je nu gaat backpacken, vrijwilligerswerk gaat doen of een au pair avontuur doet, in een ander land wonen (en werken) verandert je als persoon.

blog-hoe-het-au-pair-zijn-mij-heeft-veranderd

Ik verbreed mijn horizon

In Nederland ging ik niet echt op vakantie, of weekendjes weg. Ik wilde het wel, maar er was altijd iets dat er tussen zou komen. Of het was moeilijk om iemand te vinden die mee zou willen. Nu ik in Amerika zit, heb ik een passie voor reizen ontdekt. Ik wil graag dingen zien, ontdekken en ervaren. Het maakt mij niet uit of het een leuke koffietent is in Seattle, of een Nationaal Park, ik wil nieuwe plekken ontdekken. Ik heb inmiddels ook al ideeën voor weekendjes weg in Europa. Ik wil niet meer te lang op een plek blijven zitten, ik wil erop uit. Als er iets is wat ik heb ontdekt tijdens mijn au pair tijdperk, is dat ik ontzettend graag meer van de wereld wil zien. Of dat nu een solo-reis is of samen met vrienden, maakt mij inmiddels ook niet meer uit. Inmiddels krijg ik vlinders in mijn buik als ik aan reizen plannen denk!

blog-hoe-het-au-pair-zijn-mij-heeft-veranderd

Ik ben onafhankelijker dan ik dacht

Een jaar (of langer) weg van Nederland en mijn familie is niet iets wat ik zomaar heb gedaan. Ik heb mijzelf veel vragen moeten stellen voor ik deze keuze had gemaakt. Ik had al wel eerder op mijzelf gewoond als student, maar dat was alsnog in mijn vertrouwde omgeving. Ik had vrienden in dezelfde stad wonen. Toen ik in Amerika kwam, heb ik mijn eigen vrienden netwerk op moeten bouwen en het echt helemaal alleen doen. Een band opbouwen met de kinderen, mijn eigen draai vinden, het was allemaal onderdeel van mijn zelfredzaamheid en het stimuleerde ook mijn zelfverzekerdheid.

blog-hoe-het-au-pair-zijn-mij-heeft-veranderd

Mijn Engels wordt alsmaar vloeiender

Ik heb het al vaker benoemd, maar het werken en wonen in een ander land is echt een boost voor je taalvaardigheid. Of het nu Spaans, Frans, Italiaans of Engels is, het wonen in een gastgezin in Amerika heeft mijn vocabulaire enorm geholpen. In mijn vorige gezin moest ik Nederlands praten met de kinderen, maar zelfs dat hield mij niet tegen om nieuwe woorden te leren. De Amerikaanse series, films en boeken zijn Engels en er zijn geen ondertiteling. Inmiddels stoor ik mij aan ondertitelingen omdat het mij afleid van de film. Ik ben niet meer anders gewend dan Engels om mij heen te horen. Kortom, ik heb mij volledig ondergedompeld in de community en het maakt het leren van de taal veel makkelijker. Het is nu tot het punt gekomen dat ik soms de Nederlandse vertaling niet meer weet, tot ergernis van mijn moeder (sorry mam!).

blog-hoe-het-au-pair-zijn-mij-heeft-veranderd

Open staan voor nieuwe uitdagingen

Waar ik in Nederland best een kieskeurige eter was, heb ik in Amerika geleerd om meer dingen te proeven. Ik geef toe, er zijn nog steeds dingen die ik niet door mijn keel kan krijgen, maar ik had niet verwacht dat ik van Mexicaans eten zou gaan houden. Een lekkere quesadilla of chimichanga gaat er zo in! Ik heb absoluut geleerd om nieuwe dingen uit te proberen of zelfs op te zoeken. Omdat mijn tijd gelimiteerd is in de Verenigde Staten moet ik het natuurlijk ook ten volle benutten! Ik ben niet meer bang voor het onbekende, ik weet dat ik het aan kan. Nieuw eten, nieuwe mensen ontmoeten of nieuwe plekken bezoeken, het maakt het alleen maar leuker om nieuwe dingen uit te proberen.

blog-hoe-het-au-pair-zijn-mij-heeft-veranderd

Ik maak snel nieuwe vrienden

In Nederland was ik redelijk verlegen en maakte ik niet zo snel kennis met nieuwe mensen. Hier ben ik opgebloeid en maak ik juist graag kennis met nieuwe mensen! Het wereldje van een au pair kan zo snel uitgroeien, ik geloof het soms niet. Ik kwam hier zonder echt mensen te kennen en ik was een beetje onzeker over hoe dat zou werken. Maak ik nieuwe vrienden? Wat als ze mij niet aardig vinden? Mede dankzij mijn host families ben ik in contact geraakt met nieuwe au pairs en via deze au pairs heb ik andere au pairs leren kennen. Zo snel rolt het balletje! Social media staat vol met au pair groepen en een koffie drinken is zo gepland. Ik heb ook geleerd dat er soms geen klik is met de andere au pair, maar ook daar heb ik mee leren omgaan. Ik kan nu zeggen dat ik vrienden heb in verschillende delen van de wereld! Het leukste aan het au pair zijn, is toch wel nieuwe mensen ontmoeten. Mijn beste vriendin uit Silver Spring kwam deze maand langs, zij vertrekt over een paar dagen weer terug naar Duitsland, maar het was ontzettend fijn om haar weer te zien na een paar maanden! Helaas hoort er bij het au pair leven ook het moment van afscheid. Au pairs die weer terug naar huis gaan, of au pairs die verlengen en verhuizen. Ook iets waar ik rekening mee heb moeten houden! Maar het afscheid is niet voor altijd, het is altijd fijn om een adresje in een ander land te hebben, just saying!

blog-hoe-het-au-pair-zijn-mij-heeft-veranderd

Ik ben gegroeid als persoon

Zoals je kan lezen, heeft het au pair avontuur mij op verschillende vlakken verandert. Ik zeg liever dat ik ben gegroeid als persoon, want ik ben nog steeds mijzelf. Ik kijk anders tegen bepaalde dingen aan en het wonen in een ander land heeft mij zeker aan het denken gezet. Het verhuizen naar een ander land en het wonen in een ander land, vergt best wat van je zelfredzaamheid en het heeft mij zeker sterker in mijn schoenen gezet. En wat ben ik er trots op! Ik heb het allemaal zelf gedaan (soms met hulp van mijn host family) en mijn wereld is groter geworden. Ik kan het iedereen aanraden om een au pair avontuur aan te gaan, niet alleen om de persoonlijke ontwikkeling die je doormaakt, maar omdat het natuurlijk een ontzettende leuke ervaring is!

blog-hoe-het-au-pair-zijn-mij-heeft-veranderd

Ook als au pair naar Amerika? Bekijk ons au pair aanbod

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's