Infodagen Gratis magazine
Laura Au Pair Australië 31 januari 2019

Laura is ein-de-lijk klaar om te gaan! Ze gaat naar Australië om als au pair te gaan werken bij een gezin met 3 kinderen. Hier moest ze wel de nodige voorbereidingen voor treffen. Lees hier alles:

Ik ga down under! 

16 maart stap ik op het vliegtuig richting Australië! Ik ga het au pair avontuur aan in Sydney bij mijn host family. Maar hoe ben ik hier nu aan begonnen? Hoe heb ik mijn host family gevonden? Ben ik wel verzekerd? Je staat namelijk niet stil bij al de zaken die je moet regelen voor je kunt gaan. Daarom heb ik besloten om een organisatie te zoeken die mij hierbij konden helpen. Ik kwam al heel snel bij Travel Active terecht. Hun site sprak bij direct aan, dus verder zoeken moest voor mij niet. Ik had me direct ingeschreven voor een infodag, maar door omstandigheden ben ik niet geweest. Dus ben ik maar gaan mailen met travel active voor wat meer info. Na een week goed nadenken heb ik de stap gemaakt en heb ik me aangemeld voor het au pair programma in Australië.

Papieren, papieren en papieren 

Je begint eigenlijk met heel veel papierwerk, genaamd het boekingspakket. Hiervoor moet je 2 referenties hebben, een doktersattest, strafregister, kopieën van je diploma’s,…maar misschien wel één van de belangrijkste dingen: the host family letter. Dit gaat jou toekomstige host family een eerste indruk geven over wie je bent en waar je voor staat. Wat op zich niet zo makkelijk was voor mij. Wat moet je nu eigenlijk allemaal vertellen? Wat is relevant en wat niet? Maar eigenlijk gaat dit allemaal wel van zelf. Je vertelt over wie je bent, hoe je familie er uit ziet, wat je hobby’s zijn, waarom je au pair wilt worden, waarom Australië,… en uiteindlelijk heb je je host family letter gevormd. Na een dikke maand had ik alle documenten die ik nodig had en kon ik het boekingspakket terugsturen naar Travel Active.

Next step: het interview! 

Nog geen week later kreeg ik te horen dat het al weer tijd was voor de volgende stap: het Engels gesprek via skype. Hier gaan ze testen of je Engels goed genoeg is om te mogen vertrekken. Ik wist helemaal niet wat me te wachten stond, maar achteraf bekeken was de stress nergens voor nodig. Je start het gesprek in het Nederlands en dan leggen ze je uit wat het interview juist allemaal inhoudt. Meteen erna schakel je om neer het Engels en stellen ze je vragen in verband met vorige ervaringen met kinderen, hoe je omgeving jou zou omschrijven, wat je zelf belangrijk vind. Door de stress kon ik niet goed op mijn Engelse woorden komen, maar al bij al denk ik wel dat alles vlot is verlopen.

Acceptatie?

Zo stap 2 zat er ook al op, nu was het tijd voor stap 3: de acceptatie. In deze fase krijg je eindelijk te horen of je nu daadwerkelijk bent geaccepteerd voor het programma of niet. Voor mij (en vele anderen) was het dus groen licht. Tijd dus voor je host family te zoeken. Ik kwam op de site Smart Au Pairs te staan. De host families zien jouw profiel eerst en als ze je leuk vinden krijg jij hun profiel te zien. Na een aantal uur had ik al een aantal matches en ben ik begonnen met hun profielen één-voor-één grondig te bekijken. Uiteindelijk heb ik een mail gestuurd naar 7 families voor een skype gesprek. Met 5 van hen heb ik een skype gesprek gehad en met 2 families had ik echt een klik. Om deze beslissing te maken moet je echt op je gevoel afgaan en dat heb ik ook gedaan. Ik heb voor een familie gekozen uit Sydney met 3 kinderen. Ik kan al niet wachten om hen in het echt te ontmoeten!

Door met de voorbereidingen...

Kort na mijn acceptatie had ik een workshop gepland bij Travel Active, dit was wel 3 uur rijden voor mij maar dat was het zeker waard! Dit was samen met allemaal andere meiden die ook hun au pair avontuur aangaan in het buitenland. Zeer leuk om hun ervaringen en verhalen te horen. Je kreeg ook de uitleg over alle praktische zaken die je nog moet regelen (vlucht, bankkaart, sim-kaart,…). In de namiddag stond er een EHBO-cursus gepland, EEN AANRADER! Nu heb ik op zen minst een idee wat ik zou moeten doen als één van mijn host kids aan het stikken is of een allergische reactie heeft, of als ik moet re-animeren,.. Maar laat ons hopen dat ik deze kennis nooit zal moeten gebruiken.

Ready to go! 

Het belangrijkste was geregeld dus nu kon al het plannen beginnen. Dit houdt in: vertrekdatum afspreken, vlucht boeken, visum aanvragen, verzekering regelen, internationaal rijbewijs aanvragen, en nog veel meer. Na 4 maanden kan ik eindelijk met trots zeggen dat dit allemaal in orde is en dat ik 16 maart eindelijk op het vliegtuig kan stappen richting mijn nieuw avontuur. Ik hoop dat jullie nu een beter idee hebben van alles wat je moet doen voor je echt klaar bent om te vertrekken.

Keep you posted!

Wil jij net als Laura au pair worden in Australië? Bekijk ook de mogelijkheden voor au pair in het buitenland. Bekijk ook onze au pair infodagen en vraag het gratis au pair magazine aan!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's