Lisa vertelt over haar gouden combinatie: au pair in Australië met een vleugje Fiji!

Lisa
Au Pair
3 mei 2016

Lisa is als au pair naar Australië geweest. Tijdens haar au pair avontuur heeft ze vrijwilligerswerk gedaan op Fiji! Lees over Lisa haar gouden combinatie!

Iets anders dan studeren en werken

Ruim een jaar geleden besloot ik dat het tijd was om er tussenuit te gaan. Ik plande een break van een half jaar in waarin ik eens iets anders kon doen dan studeren en werken. Gezien ik bezig was met de bachelor Pedagogische Wetenschappen leek au pair worden me niet zo’n gek idee. En als ik dan toch weg ging, waarom dan niet meteen naar Australië? Zo kwam het dat ik via Travel Active een gezin vond in Sydney en ik op 8 juli 2015 vertrok naar de andere kant van de wereld.

Lief, klein meisje!

Bij aankomst wist ik meteen dat ik de goede keuze had gemaakt. Met mijn gezin klikte het gelukkig net zo goed als via Skype. En wauw – wat was Sydney mooi! Ik paste op een lief, klein meisje dat een aantal dagen per week naar daycare ging, waardoor ik dus veel vrije tijd overhield om de dingen te doen waar ik thuis geen tijd voor had (of geen tijd voor maakte). Ik ging lekker sporten, mediteren, strandwandelingen maken, een ochtendduik nemen bij één van de schitterende stranden die allemaal op loopafstand waren, nieuwe dingen proberen zoals surfen, gezellige dingen doen met mijn nieuwe au pair-vriendinnen, enzovoort.

lisa-over-haar-gouden-combinatie-au-pair-in-australie-met-een-vleugje-fiji2

Australië ontdekken!

Mijn hostouders waren super flexibel en vonden het heel gezellig om samen te zijn, maar ze moedigden me ook zeker aan om Sydney en de rest van de Oostkust te verkennen. Op momenten dat zij me niet nodig hadden (bijvoorbeeld als ze op vakantie gingen of als er een oma op bezoek kwam die twee weekjes op wilde passen) mocht ik dus leuke dingen gaan doen! Zo ben ik eind september met een vriendin tien dagen op vakantie geweest naar de Whitsundays en Magnetic Island. Ook ben ik later nog een weekje naar Tasmanië geweest. Enorm leuk om er even tussenuit te gaan en weer een ander deel van Australië te zien!

lisa-over-haar-gouden-combinatie-au-pair-in-australie-met-een-vleugje-fiji3

Fiji ligt niet zo ver weg…

In december kwamen ongeveer alle familieleden uit Europa op bezoek omdat de zus van mijn hostvader in januari ging trouwen. Zij zagen het kleine meisje natuurlijk zelden en wilden maar al te graag oppassen, waardoor mijn hostouders aangaven dat ik best een tripje kon maken! Ik wilde eigenlijk nog heel graag vrijwilligerswerk doen, dus toen ben ik gaan kijken of Travel Active iets aanbood in die regio. En wat bleek? Er was net een nieuw programma gestart op Fiji! Ik was al snel om, Fiji ligt relatief dichtbij Australië en wanneer zou ik ooit weer de kans krijgen om hier naartoe te gaan?

Op naar Fiji!

Begin december zat ik op een vroege zondagochtend in het vliegtuig naar Fiji, wat vanaf Sydney maar vier uurtjes vliegen was. Op het vliegveld werd ik opgewacht door Sera, één van de begeleiders van The Green Lion, waar ik mijn vrijwilligerswerk zou gaan doen. Er stond een busje klaar om mij en de andere nieuwe vrijwilligers naar ons huis in Narere te brengen, wat vier uur van het vliegveld in Nadi lag. Daar maakten we kennis met de andere vrijwilligers. Ook leerden we de begeleiders kennen: allemaal vrolijke, lieve, behulpzame locals die er alles aan deden zodat wij ons thuis zouden voelen.

lisa-over-haar-gouden-combinatie-au-pair-in-australie-met-een-vleugje-fiji4

De dag erna begon de introductieweek waarin we kennis maakten met het land en de cultuur. Tijdens de introductieweek hebben we veel leuke dingen gedaan: ik heb een officiële kava-ceremonie bijgewoond, een taalcursus gevolgd, een bezoek aan een museum gebracht, de dichtsbijzijnde stad Suva ontdekt, een kookcursus gevolgd en nog veel meer!

Zingen, dansen, knuffelen en spelen!

De week daarna begon ik met vrijwilligerswerk bij de kidsclub. Ik was van plan om te gaan helpen op een kleuterschool, maar omdat het in december zomervakantie is in Fiji was er een alternatief plan bedacht. Elke dag werd er een kidsclub georganiseerd voor de kinderen uit de buurt. Hierbij bedachten wij elke week een thema (zoals natuur, eten, kerst) met daaromheen leuke en leerzame activiteiten. Er werd veel gezongen, gedanst, geknutseld en gespeeld. De interactie met de kinderen was super leuk en ze spraken allemaal goed Engels wat de communicatie makkelijk maakte!

Fiji is beeldschoon!

In de weekenden waren we vrij, samen met de andere vrijwilligers probeerde ik zoveel mogelijk van Fiji te zien. Zo hebben we een weekend een jetski-safari naar een onbewoond eiland gedaan (ruim 60km heen en weer op open zee!) .Het weekend daarop hebben we een boot gepakt naar een ander eiland. Snorkelen, kajakken, zwemmen, boottochtjes… Echt enorm genieten, wat een beeldschoon land! Echt niet met woorden te beschrijven!

Nog even terug

Na deze fantastische trip naar Fiji keerde ik nog voor een paar weekjes terug naar mijn familie in Sydney tot ik mijn zes maanden had volgemaakt, om daarna mijn reis af te sluiten met een drieweekse trip langs de oostkust van Australië.

lisa-over-haar-gouden-combinatie-au-pair-in-australie-met-een-vleugje-fiji1

Gouden combinatie!

Inmiddels ben ik weer thuis en heb ik heimwee naar beide plekken, maar tegelijkertijd voel ik me enorm gezegend voor dit prachtige avontuur en alle mooie mensen die ik heb ontmoet tijdens mijn reis. Voor mij was het werken als au pair in Australië en het doen van vrijwilligerswerk in Fiji een gouden combinatie. Het zijn twee ongelofelijk mooie maar ook zeer verschillende landen. Ik vond het heerlijk om de luxe van Sydney even in te ruilen voor de tropische schoonheid van Fiji om mensen te helpen die dat nodig hebben en kennis te maken met een nieuwe cultuur. Ik kan deze combinatie dan ook iedereen aanraden!

Lisa heeft het ontzettend naar haar zin gehad tijdens haar au pair avontuur in Australië en het doen van vrijwilligerswerk op Fiji!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.