Marjolein is au pair in Spanje: “Je bent onderdeel van een familie”

Marjolijn
Au Pair
18 mei 2016

Marjolein is au pair in Spanje. Tijdens haar au pair avontuur past ze op een tweeling! Ook volgt ze een taalcursus Spaans om de taal nog beter te leren. Lees haar verhaal!

Andere taal en cultuur

Voordat ik jullie wat ga vertellen over mijn ervaring als au pair in het buitenland, zal ik mezelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Marjolein, ik ben 21 jaar en woon op dit moment in Valdetorres de Jarama, Spanje! Ik heb ervoor gekozen om als au pair aan de slag te gaan omdat het me heel erg leuk leek om naar het buitenland te gaan om zo een andere taal en cultuur te leren kennen. Daarnaast heb ik in Nederland veel oppaswerk gedaan en was dit voor mij de ideale combinatie. Je woont namelijk in huis bij een buitenlands gezin, dat is de perfecte manier om meer te weten te komen over de cultuur!

blog-marjolein-is-au-pair-in-spanje1

Tweeling

Ik blijf in totaal drie maanden in Valdetorres de Jarama. Ik ben onderdeel van een enorm leuk gezin en heb het dus echt heel erg getroffen met de familie en de kindjes. Het gezin heeft een tweeling van anderhalf en kan daarom de hulp van een au pair goed gebruiken! Daarnaast is het mijn taak om de kindjes zoveel mogelijk Engels bij te brengen.

blog-marjolein-is-au-pair-in-spanje2

Au pair in Spanje

Om een goed beeld te krijgen van hoe mijn dag als au pair eruit ziet, zal ik het even globaal omschrijven. Ik sta iedere ochtend om 6:00 uur op om naar school te gaan in Madrid om Spaans te leren. Mijn lessen duren tot 13.00 uur, dan ga ik naar huis om te lunchen en heb ik ongeveer anderhalf uur voor mezelf. Om 16.30 uur haal ik samen met de moeder de kindjes uit bed en gaan we naar de woonkamer. Daar ben ik alleen met de kindjes van 16.30 uur tot 21.30 uur. In die vijf uur is het de bedoeling dat ik Engels praat met de kinderen, spelletjes met ze speel en ze eten geef. Iedere dag is natuurlijk anders, omdat er vaak familie over de vloer komt, de kindjes ook in bad moeten, we soms naar het park gaan etc. En dat het zo variërend is, houdt het ook interessant. Om 21.30 uur maak ik de flesjes klaar voor de kinderen en gaan ze naar bed. Daarna moet ik nog avond eten en ga ik ook snel slapen, aangezien ik die dag erna er weer vroeg uit moet.

Taalcursus

Het zijn voor mij behoorlijk lange, maar vooral leuke dagen als au pair in Spanje. Het is niet verplicht om een taalcursus te doen, maar ik kan het iedereen absoluut wel aanraden. Aangezien het enorm leuk is en je op deze manier ook mensen leert kennen.

Vrije tijd

Op zaterdag en zondag ben ik vrij. Iets waar ik heel veel geluk mee heb gehad, aangezien de meeste au pairs anderhalve dag vrij zijn en ik twee dagen. Daar maak ik dus ook goed gebruik van! Meestal ga ik in het weekend naar Madrid om de stad te bekijken en om af te spreken met vrienden. En natuurlijk heb ik de weekenden ook nodig om te studeren.

blog-marjolein-is-au-pair-in-spanje4

Onderdeel van een familie

Dit is hoe mijn weken er ongeveer uit zien aangezien er ook nog heel veel andere activiteiten zijn. Zo ga ik met de familie in juni een weekend naar Valencia en ben ik met familie van het gezin naar een festival in Sevilla geweest. Dat is absoluut een van de voordelen van het au pair programma: je bent onderdeel van een familie. Ze doen er alles aan om je te helpen en ze willen ook graag dat jij onderdeel bent van hun familie. Ik kan het zeker iedereen aanraden om naar het buitenland te gaan als au pair. Dus voor de toekomstige au pairs die dit lezen: heel erg veel plezier alvast, want je gaat een geweldige tijd tegemoet!

blog-marjolein-is-au-pair-in-spanje5_0

Wil jij net als Marjolein aan de slag als au pair in Spanje? Of lijkt het je leuk om aan de slag te gaan als au pair in een ander land?

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.