Marjolein over haar eerste maand in Australië, hoe bevalt het?

Marjolein
Au Pair
14 maart 2019

Marjolein vertelt ons over haar eerste maand down under. Ze vertelt ons over haar nieuwe vriendinnen en haar plannen om verder te reizen na haar Au Pair avontuur!

Hoe raar? Aan de ene kant voelt het alsof ik hier pas een week ben, aan de andere kant alsof ik hier al een half jaar ben. Kirrily, de moeder,  zei gister nog tegen me dat ook zij het gevoel heeft dat ik hier al maanden ben, omdat het allemaal zo relaxed en fijn gaat.

De tijd vliegt

Hoe erg ik soms ook iedereen thuis mis, de tijd hier gaat gewoon nu al te snel. Ik weet nog dat ik in het vliegtuig zat naar Sydney en dat ik dacht: ‘oh laat het asjeblieft nu al twee weken verder zijn, zodat ik al helemaal gewend ben’. Maar het wennen ging zo enorm snel, gek eigenlijk! Mijn werkweken vliegen voorbij, en doordat ik de weekenden heerlijk vol plan is het binnen no time weer zondag avond.

Sporten en.. koekjes

Dus ik herhaal nu al regelmatig tegen mezelf dat ik van elk moment moet genieten. En dat doe ik ook echt. Doordeweeks ben ik in de ochtend en eind middag/avond met de kids, daartussenin ben ik vrij en heb ik mega veel tijd voor mezelf. Ik heb ondertussen een abonnement afgesloten bij een sportschool. Dus ik probeer nu nadat ik de jongens naar school heb gebracht, gelijk door te lopen naar de sportschool. En dan na de sportschool is het een kleine 20 minuten lopen naar huis, maar dit is echt zo geen straf aangezien je dan uitkijkt over de oceaan. Dit gaat me dus best goed af, en zo ben ik de dag gelijk goed begonnen! Daarnaast eet ik lekker gezond, of ja, meestal. Ik heb een zwakte: koekjes. Je hebt hier dus twee soorten koekjes waar ik compleet verslaafd aan ben: Scotch Fingers en TimTam’s. O mijn god. We hebben ze ook nog eens beide ALTIJD in huis, dus de verleiding is echt niet te doen. Hopelijk word ik een keer zo misselijk van ze dat ik ze niet meer kan eten, haha.

Vriendinnen

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar wat een fijn land is Australië en wat een vette stad is Sydney. Ik heb zo veel zin om deze prachtige stad + omgeving te gaan ontdekken! En nu ik ook nog eens meiden heb om dat mee te doen, maakt dat het alleen maar leuker. Gelukkig bestaan er echt 500 Facebook pagina’s met: ‘Dutchies in Sydney’, ‘Au pairs in Sydney’, etc. Dus ik had een berichtje online gezet en kreeg gelijk een aantal reacties. Heerlijk om alle verhalen te horen over iedereen haar gezinnen. Grappig hoe makkelijk je hier ook vriendinnen maakt. Iedereen zit er natuurlijk met een soortgelijke mindset, want iedereen heeft de keuze gemaakt au pair te worden in Sydney.

Verder reizen

Ook heb ik met drie andere meiden zitten kijken naar reizen na onze tijd als au pair. Het plan is om eind april naar Cairns te vliegen en vanaf daar langs de kust terug te reizen naar Sydney. We hebben samen al zitten kijken naar wat we allemaal willen zien en hoe we het willen gaan doen, en dit gaat echt heeel vet worden! Ondanks dat ik echt heel erg geniet van mijn leven als een au pair, kan ik echt niet wachten om te gaan reizen. Maar, eerst nog maar even wat geld sparen en gewoon intens genieten natuurlijk.

Wil jij net als Marjolein au pair worden in Australië? Bekijk ook de mogelijkheden voor au pair in het buitenland. Bekijk ook onze au pair infodagen en vraag het gratis au pair magazine aan!

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.