Marjolein zit op de helft van haar tijd als Au Pair: Serieus, hoe snel gaat dit???

Marjolein
Au Pair
22 maart 2019

Marjolein kijkt terug op de afgelopen maanden in Australie. Ze is inmiddels op de helft van haar Au Pair avontuur, is dit snel gegaan of juist niet?

Goodday mates!

Zo schreef ik in mijn vorige blog dat de eerste maand erop zat, en zo kan ik nu schrijven dat ik al op de helft zit, DE HELFT! Serieus, hoe snel gaat dit??? Maar: de helft van mijn tijd als au pair, nog niet op de helft van mijn tijd in Australië! Eens even nadenken wat ik de afgelopen twee maanden allemaal heb gedaan…

Kerstmis in de zomer

In december waren er natuurlijk de feestdagen. Vanaf begin december begon er door heel de stad al kerstversiering te verschijnen. Een mega kerstboom naast het strand zou je dan een kerstgevoel moeten geven, nou mij echt totaal niet. Ook zag je overal afbeeldingen van de kerstman in zijn zwembroek op een surf bord, dat vond ik dan wel komisch. Maar nee, het kerstgevoel was dit jaar ver te zoeken voor mij. Het was wel heel erg leuk om te zien hoe mijn hostfamily het viert. Alle vier de kids geloven nog heilig in Santa, dus het is echt een enorm ding. Op kerstochtend werd er om 06:15 op mijn deur geklopt met het bericht: ‘Marroolaaain, it’s Christmas!!!’. Het was echt geweldig om te zien HOE blij de kids waren met al hun cadeaus, en ook ik werd niet overgeslagen. Tijdens mijn reis naar Australië ben ik mijn e-reader verloren, dus mijn host parents hebben mij voor kerst precies dezelfde e-reader gegeven. Ik werd er gewoon een beetje emotioneel van, zo lief vond ik het! Maar na wat morning tea is mijn host fam vertrokken naar de rest van de familie, en ben ik vertrokken naar Kirsten waar ik samen met Femke (en later ook Sabine, Fenne en Mathilde) kerst zou gaan vieren. Ik heb altijd al een keer kerst willen vieren in de zomer, dus die kan ik afvinken, maar ik denk dat ik toch kerst in de winter prefereer.

Vuurwerkshow

En na kerst komt natuurlijk oud en nieuw! Aangezien ik in Nederland op oudejaarsdag regelmatig naar de vuurwerkshow boven de Harbour Bridge keek, leek het me echt fantastisch om deze in real life te zien. Dus, samen met 8 andere meiden zijn we om 09:30 in de rij gaan staan. Overal stonden foodtrucks en dixies, het was net een klein festival. Na het avondeten barstte de regen los. Toen het eenmaal begon te onweren, zijn er best wat mensen naar huis vertrokken. Wij hebben ons op een gegeven moment maar overgegeven aan de regen en zijn zeiknat verder gegaan met ons wijntje drinken en vrienden maken. En voordat we het wisten was het 12 uur. We hadden echt super uitzicht op het vuurwerk, en het was zooo gaaf! Zo’n vuurwerkshow is 10.000x leuker en mooier dan al dat mega harde geknal in Nederland. Het wachten was het helemaal waard!

Nieuwjaarsduik

Op nieuwjaarsdag was er op Bondi Beach een Nieuwjaars duik, georganiseerd door een Nederlandse organisatie. Samen met 1000 Nederlands (met allemaal een Unox muts op hun hoofd) zijn we de oceaan in gerend. Dit was echt hilarisch, het hele strand wist niet wat hun overkwam. Zo’n Nieuwjaars duik in 30 graden wil ik elk jaar wel doen. Maar na de Nieuwjaar duik moest ik gelijk naar huis om mijn koffer te pakken, want ik diezelfde avond vertrok ik samen met Ilse met de nachtbus naar Melbourne!

Melbourne

Woensdag ochtend kwamen we aan in Melbourne. De woensdag hebben we zoveel mogelijk van de stad proberen te zien. Donderdag ochtend was het dan zo ver: The Great Ocean Road. Met een klein tourbusje zijn we heel de dag op pad geweest, en wauw wat was dit gaaf! We hebben echt zo veel mooie dingen gezien. Soms moesten Ilse en ik elkaar gewoon even knuffelen omdat we zó blij waren met hoe prachtig alles was! We hebben heel veel mooie kustplaatjes gezien, wilde koala’s, we zijn door Maist Rest Rainforest gelopen, we hebben de 12 Apostels gezien en eindigden bij Loch Ard Gorge.

Vrijdag hadden we nog een grote dag voor de boeg, namelijk: Philip Island! Op Philip Island zijn we naar een chocoladefabriek geweest, naar een punt met heel veel zeehondjes (die helaas te ver weg waren om te zien) en als hoogtepunt: we zijn naar pinguïns gaan kijken.

Al met al was Melbourne echt fantastisch! Hierdoor kreeg ik echt helemaal de reiskriebels, dus ik kan niet wachten tot ik de East Coast af ga reizen eind april. Maar het was ook heel fijn om weer thuis te komen bij mijn hostfamily.

Surfen

Ik ben nog steeds met volle teugen aan het genieten hier in Australië en ben ook echt heel erg blij dat ik de keuze heb gemaakt dit te doen. Afgelopen weekend heb ik nog een Australische ontgroening mogen ondergaan, namelijk: surfen. Conclusie: surfen is echt heel moeilijk maar heeel vet. Op een bord peddelen gaat nog wel, maar eenmaal in een golf proberen op te staan is mega lastig en zwaar. Het is een paar keer gelukt maar ik ga binnenkort zeker nog een keer proberen te surfen.

Wil jij net als Marjolein au pair worden in Australië? Bekijk ook de mogelijkheden voor au pair in het buitenland. Bekijk ook onze au pair infodagen en vraag het gratis au pair magazine aan!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.