Marjolein over haar eerste week in Australië: ‘Ik wist niet dat mensen zo aardig konden zijn’

Marjolein
Au Pair
8 maart 2019

De eerste week in Australie zit er voor Marjolein al op. Ze deelt haar eerste indrukken over haar lange reis, de stad en het gezin.

De reis

Mijn eerste weekje in Sydney zit er bijna op. Afgelopen zondag ben ik vertrokken vanaf Schiphol en afgelopen dinsdag ben ik om 11:00 uur in de ochtend hier aangekomen vanaf Kuala Lumpur. 45 minuten voordat mijn vlucht vertrok kwam ik erachter dat ik mijn e-reader was vergeten in het vorige vliegtuig. Dus je kunt je voorstellen hoe blij ik was toen we de volgende ochtend landden in Sydney.

Het gezin

Mijn gezin, en ik nu dus ook, wonen in Coogee. Een super chille buitenwijk van Sydney, 5 minuutjes lopen van het strand. Het is hier wel mega heuvelachtig dus ik kom met zieke kuitspieren terug. Maar gelukkig is er ook een au pair auto die ik gebruik om de kids (soms) naar school te brengen of naar bijvoorbeeld zwemles. De rijlessen moet ik nog krijgen want aan de linkerkant rijden met het stuur rechts wordt nog leuk. Het gezin bestaat uit vier kindjes en papa en mama. De kids zijn echt mega lief en goed opgevoed, en ik smelt elke dag weer door hun heerlijke Australische accent.

Het gezin heeft me echt met open armen ontvangen, wat me echt heel goed doet. Ik vind het namelijk nog wel heel erg wennen om echt bij een vreemd gezin te wonen. Maar ze doen er alles aan om het me comfortabel te maken, dus ik denk dat dit heel snel goed komt.

Uitdagingen en slang

Wel versta ik niet altijd wat iedereen hier zegt, want Aussies gebruiken enorm veel afkortingen en spreken de laatste letter(s) van woorden vaak niet helemaal uit. Maar de kids leren het me maar al te graag!

Verder heb ik nog een uitdaging, namelijk vegetariër zijn. De familie eet letterlijk vijf dagen in de week kip, die ik dus mag gaan bereiden. En daarnaast moet ik voor mezelf ook iets anders bedenken. Maar ook hier is het gezin wel heel lief in, want Kirrily heeft gelijk een aantal vleesvervangers voor me besteld. Met de BBQ’s dadelijk ga ik het lastiger krijgen denk ik, maar dat zien we dan wel.

Taken

De oudste twee jongens gaan naar een privé school hier in de buurt en de jongste twee gaan elke dag (behalve woensdag) naar daycare in het gebouw van het werk van de ouders. Ik zorg dus voornamelijk voor de oudste twee, maak ontbijt en lunchpakketjes, breng en haal ze op van school, maak hun avondeten en maak ze klaar om naar bed te gaan. Daarnaast doe ik lichtelijk huishoudelijk werk zoals wassen en de vaatwasser in en uit ruimen. Over het algemeen heb ik overdag dus best wel veel vrije tijd, dat betekent: tannen op Coogee Beach ah yeah.

Vriendelijk

Ik ben er dan nog maar een paar dagen, maar Australië behoort nu al tot een van mijn meest favoriete landen. Natuurlijk door de prachtige omgeving, maar vooral door de mensen hier. WAJOW, ik wist niet dat mensen zó aardig konden zijn, en gemeend! Op het begin wist ik niet hoe ik moest reageren en keek ik maar een beetje van ‘uh, dankjewel?’, haha oeps. Maar ook op stap, bots je tegen iemand aan dan verontschuldigt de ander zich gelijk. In Nederland is dat heel anders. Ik ga heeel goed op alle positiviteit en enthousiasme, dus houden zo!

Sydney

Vandaag heeft Aniek, de vorige Au Pair van het gezin, me nog meegenomen de stad in. Als eerste zijn we Sydney van bovenaf gaan bekijken vanuit de Sidney Tower Eye. Dit was mega eng, ik ben niet echt fan van hoogtes, maar ook zo mooi.

Daarna hebben we nog wat rondgelopen en hebben we een stuk gevaren met de ferry. Hierdoor ook weer even de hotspots van Sydney kunnen bewonderen, waaronder the Harbour Bridge en the Opera House. Het is zo gek om dit allemaal in het echt te zien nadat je dit heel vaak op foto’s voorbij hebt zien komen. En dan te bedenken dat ik in deze stad woon voor de komende zes maanden. Ik besef het allemaal nog totaal niet. Ook heb ik nog niet echt heimwee, maar die gaat ben ik bang nog wel komen. Voornamelijk naar het vriendje lief want die mis ik al vanaf dag één, maar Facetime is our best friend.

Wil jij net als Marjolein au pair worden in Australië? Bekijk ook de mogelijkheden voor au pair in het buitenland. Bekijk ook onze au pair infodagen en vraag het gratis au pair magazine aan!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.