Infodagen Gratis magazine
Carola Au Pair in Chili 27 juni 2017

Als au pair in Chili kom je altijd in of rondom Santiago te wonen. Nu dat Carola al een paar maanden in Santiago woont, kan ze jou als geen ander vertellen wat haar 5 leukste bezienswaardigheden zijn in de Chileense hoofdstad.

Costanera Centre

Het Costanera Centre is het hoogste gebouw van Zuid-Amerika met een hoogte van 300 meter en 62 verdiepingen. En je kan met een lift naar boven gaan waardoor je een uitzicht hebt over heel Santiago. Wanneer je net bent aangekomen in Santiago is dit het beste om te doen. Zo heb je meteen een idee hoe de hele stad eruit ziet. Zelf ben ik er nu 2 keer geweest. Als je aan het eind van de middag/begin van de avond gaat, kan je de zonsondergang zien, en kan je ook zien hoe de stad er uitziet als het donker is.

blog-wat-kun-je-als-au-pair-in-santiago-allemaal-doen

Cerro San Christobal

Cerro San Christobal is een berg midden in de stad die ruim 850 meter hoog is. Je kan met de stoeltjeslift naar boven of je kan zelf lopen. Ik heb het zelf gelopen, wat ongeveer 3 kwartier lopen is. Bovenop de berg staat een beeld van de Blessed Virgin Mary. Er zijn vaak religieuze ceremonies boven op de berg. Ook staat er een kleine kapel en zijn er 2 zwembaden. Maar het uitzicht is natuurlijk prachtig! Verder vind je er aan de onderkant van de Cerro San Christobal een dierentuin.  

blog-wat-kun-je-als-au-pair-in-santiago-allemaal-doen

Plaza de Armas

Plaza de Armas is het hart van de stad, een groot plein met allemaal historische gebouwen. Er zijn veel bomen en mooie beelden en op het plein staat ook een kathedraal. Deze kathedraal is ongeveer 250 jaar oud. Het is een prachtig gebouw en zeker de moeite waard om even naar binnen te gaan! Je kan er gewoon naar binnen lopen, en rondkijken. Verder is het plein in het weekend altijd heel erg druk, er zijn veel mensen die optreden en dingen verkopen.

blog-wat-kun-je-als-au-pair-in-santiago-allemaal-doen

Cementerio General

Cementerio General is een hele grote begraafplaats van 86 hectare groot met 2,5 miljoen overleden mensen. Het is heel indrukwekkend. Het is een soort stad van de doden. En je kan heel goed het verschil zien tussen arm en rijk. Voor de mensen die weinig geld hebben is er een soort flatgebouw gemaakt. Gebouwen van ongeveer 5 meter hoog met allemaal hele kleine hokjes waar net een kist inpast. De kist wordt er als het ware gewoon ingeschoven. Voor de mensen die wel wat geld hebben, zijn er graven die wij in Nederland ook kennen. De kist wordt in de grond begraven en er wordt een steen opgezet. Voor de rijke mensen worden hele kastelen, paleizen, huizen gebouwd. Heel vreemd om te zien. Dit doen ze omdat de mensen willen laten zien hoe rijk ze zijn. Ik ben hier zelf heen geweest met een tour. Zo krijg je uitleg en raak je ook niet verdwaald omdat het zo groot is.

blog-wat-kun-je-als-au-pair-in-santiago-allemaal-doen

Vega/Mercado central 

Mercado central is een gebouw waar allemaal vis in verkocht wordt. Er zijn echt heel veel viskramen. Ook zijn er heel veel restaurants waar je allerlei soorten vis kunt eten. Dit maakt het leuk om hier rond te lopen en daarna wat te gaan eten. La Vega central is een gebouw waar allemaal groente en fruit verkocht wordt. Ook hier zijn er allemaal kleine winkeltjes en kraampjes. Alles is heel erg goedkoop en super goede kwaliteit. In het weekend is het er wel altijd heel druk omdat de mensen dan vrij zijn en hun boodschappen voor de week gaan doen. Erg leuk om hier rond te lopen en weer eens wat anders te zien!

blog-wat-kun-je-als-au-pair-in-santiago-allemaal-doen

Andere bezienswaardigheid in en buiten Santiago

Er is natuurlijk veel meer te doen in Santiago. Zo zijn er heel veel museums, parken, bergen die je kan beklimmen, bars, clubs, restaurants, winkels, en nog veel meer. Je hoeft je nooit te vervelen. Want er is altijd wel iets wat je kan doen.
Er zijn ook heel veel leuke plaatsen buiten Santiago, die niet heel ver zijn. Er gaan overal bussen heen waardoor je een dagje naar een andere stad kan gaan. Zo zijn Valparaíso, Viña del Mar en Cajon Del Maipo bijvoorbeeld erg leuke plaatsen om een dagje heen te gaan. Ook kan je een dagje gaan skiën of snowboarden. Het is hier nu winter, dus er ligt allemaal sneeuw in de bergen. De skiresorts zijn vanaf Santiago maar een uur/anderhalf uur rijden. Verder is Chili het land van de wijn en zijn er heel veel wijnvelden vlakbij Santiago, waar je een rondleiding kan krijgen en je kan zien hoe ze de wijn maken.

Ik hoop dat jullie zo een beetje een idee hebben gekregen van de stad Santiago!

blog-wat-kun-je-als-au-pair-in-santiago-allemaal-doen

Ga jij net als Carola het avontuur als au pair aan!?

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's