Infodagen Gratis magazine
Anke High School Amerika 09 december 2019

Holaaa,

Weer een nieuwe blog vanuit het verre Amerika!

Kamperen

Afgelopen weekend ging ik kamperen met mijn gastgezin! Hier had ik super veel zin in, ook om het feit dat ik deze vrijdag een dagje vrij had van school. We gingen naar het Metamora Campground, dit was maar 10 minuutjes bij ons vandaan, maar daarom zeker niet minder leuk. Het zag eruit als alle andere campings, alleen had elke campingplek hier ook een eigen kampvuur. Dit betekende voor mij dus s'mores proberen (voor de mensen die dit nog nooit gehad hebben, haal aub chocola, marshmallows en biscuitjes en maak het dit was echt superlekker!) Helaas was de chocola wel snel op, dus heb ik er maar twee gehad. Hier nog een leuke foto met mijn 4 super lieve gastzusjes :)

Blog-anke-gaat-kamperen-naar-een-haunted-house-en-haar-laatste-football-game

Zaterdagavond was er trick or treating op de campground, mijn eerste keer trick or treating ooit! En wat was het leuk, heel veel mensen hadden hun best gedaan om hun campingplek om te toveren in een soort eng spookhuis en anderen hadden zichzelf eng aangekleed en geschminkt. Ook had ik geen idee wat de grote van mijn uiteindelijke snoepverzameling zou worden, nou als je in je hoofd houdt de grote van een (slaap)kussenhoes die was zeg maar voor de helft gevuld met snoep. Niet normaal!!! Maarja wel wordt er weer begrepen waarom de gemiddelde Amerikaan wat zwaarder is dan de gemiddelde Europeaan. Die zak snoep is nog lang niet op en ik denk echt dat ik het op school uit ga delen, want ik heb geen idee wat ik aan moet met zo veel snoep!!! 

Blog-anke-gaat-kamperen-naar-een-haunted-house-en-haar-laatste-football-game

Toen ik zondag terugkwam van het kamperen heb ik niet zo super veel ondernomen, ik was moe en alles rook naar kampvuur. Ik heb een warme douche genomen (want het was goed koud dit weekend) en alle kleren die ik mee had gewassen.

15 oktober heb ik trouwens eindelijk het pakketje van Bregje uit Tilburg ontvangen, het is meer dan 2 maanden onderweg geweest en we waren echt bang dat het pakketje ergens onderweg verloren was geraakt. Gelukkig was dit dus niet het geval. Het zijn superleuke foto's die ik in mijn kamer op kan hangen!!

Laatste football game

Vorige week vrijdag ben ik naar mijn allerlaatste football game geweest. Toch wel jammer, want dit waren wel hele leuke vrijdagavonden! Ze hebben de football game weer gewonnen, zoals gewoonlijk! Geen idee wat de uiteindelijke score was, maar om eerlijk te zijn heb ik niet te veel aandacht besteed aan de werkelijke wedstrijd. Ik was blij dat een vriendin een deken had meegenomen, want jeetje wat was het koud!!!

Blog-anke-gaat-kamperen-naar-een-haunted-house-en-haar-laatste-football-game

Na de football game ben ik met heel wat mensen naar een haunted house geweest: Rotten Manor. Hier kwamen we om 11 uur 's avonds aan, vervolgens hebben we een kaartje gekocht en hebben we bijna 2 uur in de rij gestaan. Echter hebben we deze lange tijd gebruikt om foto's te maken, gezellig te kletsen en om soms bij het kampvuur te gaan staan. Het wachten was het uiteindelijk zeker wel waard! Het haunted house was echt super eng. We liepen met z'n allen hand in hand door het huis, want ja niemand wilde alleen achter gelaten worden. De jongen die achter mij liep, bedacht halverwege dat hij vooraan wilde lopen en op dat moment kwamen natuurlijk net alle enge mensen achter je aan gerend. Super leuk! Not. Ook had je op het eind van het huis nog dat je door schuimblokken en over yogaballen mocht lopen. Wat het dus nog moeilijker maakte om eruit te komen, terwijl je werd achtervolgt door clowns. Toen we er uiteindelijk uitkwamen (want ohja we konden op een punt de weg niet meer vinden) was het al half 2 in de nacht en moesten we dus nog naar huis rijden. Eerst moesten we wat mensen thuis afzetten en vervolgens was ik rond half 3/3 uur thuis... Het was het wel waard (trouwens in Nederland zijn papa en mama wel later van me gewend, dus ik vond het nou ook eigenlijk niet per se superlaat. Dat is trouwens ook echt een grappig verschil hier, feestjes en dat soort dingen eindigen hier meestal al rond 1 of 2 uur. In Nederland duren feestjes echt duidelijk wel tot later, maar misschien komt dat omdat wij makkelijk naar huis kunnen komen op onze fiets...? Als ik het hier dan ook heb over feestjes, vindt iedereen hier dat zo superlaat en raar. 

Blog-anke-gaat-kamperen-naar-een-haunted-house-en-haar-laatste-football-game

Goed begin van het weekend

Vrijdag had ik een superleuke dag! Ik had afgesproken met Feline in de mall hier in de buurt. Feline is een vriendin die ik heb leren kennen in NYC, zij komt uit Duitsland en woont hier een halfuurtje vandaan. Het was superleuk om haar weer te spreken na 2 maanden. 's Avonds hadden we een bonfire met alle exchange students die dezelfde local coördinator hebben: Brianna. Dit was ook echt heel leuk. Ik heb eindelijk na 2 maanden de andere exchange students van mijn school leren kennen! Ja jongens ik zit dus niet in de ESL (English as a Second Language) class en had dus geen idee wie de andere exchange students waren. Ook heb ik hier een ander Nederlands meisje gesproken. Dit was wel best raar aangezien we van Brianna niet in onze eigen taal mochten praten en je dus Engels moest praten tegen iemand die dezelfde moedertaal als jou spreekt. Maar oké geen probleem, ik bedoel ik woon nu 2 maanden in een Engelstalig land en ik heb de Engelse taal nu echt wel onder de knie. Ik kreeg laatst van een vriendin al het compliment dat ik al een beetje een Amerikaans accent begin te krijgen! Ik ben dus bijna geheel van mijn steenkolen Engels af! Deze avond was voor de rest echt nog superleuk, het was fijn om even mensen te spreken die door dezelfde tijd als jou heengaan en dus dezelfde struggles hebben. Ook had Brianna haar woonkamer vol liggen met kleding die andere exchange students hadden achtergelaten. Dit mochten we dus gratis meenemen, als er iets leuks voor je tussen zat. Ik ben een echte Nederlander en heb daarom ook zeker gebruik gemaakt van het moment dat ik gratis spullen kon meenemen! Ik heb er wat warme truien, vesten en sokken bij hoor! 

Allerlaatste crosscountry meet

Vandaag had ik dan mijn allerlaatste crosscountry meet. Dit was toch wel even een realisatie momentje, want iedereen die ik als eerst op mijn school heb leren kennen, om daarmee nu het seizoen af te gaan sluiten. Dat is toch wel even raar, want ook al was het rennen soms minder, ik heb een superleuk seizoen gehad met deze meiden! Nog een week van wat laatste trainingen en dan is het echt afgelopen. Ik ben aan de ene kant blij, want nu kan ik weer een nieuwe sport (basketbal) gaan doen en hoef ik niet meer zo super veel te rennen elke week. Maar aan de andere kant is het natuurlijk ook zeker wel jammer! Ook was het voor de andere 2 seniors hun laatste crosscountry meet en ze vonden het ook echt jammer.

Blog-anke-gaat-kamperen-naar-een-haunted-house-en-haar-laatste-football-game

Morgen ga ik waarschijnlijk nog wat doen met vrienden, maar daar lezen jullie weer over in de volgende blog :)

Wil jij aankomend schooljaar ook graag naar een High School in Amerika? Of wil je graag wat meer informatie over het programma? Vraag dan een gratis magazine aan of kom naar één van onze High School infodagen

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's