High School in Australië

High School | Classic

High School studie in Australië

 • Australië
 • 5 tot 10 maanden
 • 15 tot en met 17,5 jaar
 • v.a. € 14.995,-

G’day mate, how ya goin’? Als je deze begroeting hoort dan weet je zeker dat je in het juiste land bent, welkom in Australië! Dit prachtige land staat bekend om de grote verscheidenheid aan natuur en wildlife, maar ook kun je chillen op witte stranden. Met een azuurblauwe zee aan de oostkant en nationale natuurparken aan de westkant zit je eigenlijk altijd wel goed hier! De inwoners zijn zeer vriendelijk en opgewekt, wat ervoor zorgt dat je je snel thuis zult voelen.

Door te gaan studeren op een high school in Australië krijg je de kans om letterlijk aan de andere kant van de wereld te studeren! Je spijkert je kennis van de Engelse taal bij en ook het Australische dialect leer je natuurlijk beter kennen, bijvoorbeeld brully (paraplu) en dunny (het toilet). Ook krijg je de kans om internationale contacten op te doen met culturen van over de hele wereld en leef je de Aussie way of life.

High School in Australië

Jouw programma in het kort

Ben jij benieuwd naar een relaxte manier van leven en de ‘no worries’ mentaliteit? Ontdek het 'Down Under' op een high school in Australië!

 • 'Easygoing' mentaliteit
 • 'G’day mate!' Leer de 'Ozzie slang' spreken
 • Omgedraaide seizoenen en schooljaar
 • Ontdek de oorspronkelijke Aboriginals cultuur
 • Persoonlijke begeleider in de buurt
High School - Australië - sports

Ontwikkel jouw talent op een High School in Australië!

In Australië zijn de seizoenen precies het tegenovergestelde van die in Nederland. Dus ook het schooljaar omgekeerd is; studenten in Australië beginnen in februari en eindigen in december. Met de kerst hebben ze 6 weken vakantie. De kwaliteit van het onderwijs in Australië is erg hoog. Dit moet ook wel want het bepaalt tevens de toelating tot de universiteit voor Australische studenten. Het is verder heel normaal dat er zo’n 10 tot 100 buitenlandse studenten op een school studeren. Met name veel Europeanen, Amerikanen en Aziaten. Erg leuk en afwisselend, en weer eens iets anders dan alleen maar Nederlandse scholieren!

Buitenschoolse activiteiten

Naast verplichte vakken zoals geschiedenis en wiskunde volg je op een high school in Australië ook praktische en buitenschoolse activiteiten, bijvoorbeeld: dans, muziek, drama en verschillende sporten zoals surfen, voetbal of hockey. Keuze genoeg!

Heb je behoefte aan contact met een oud-deelnemer of iemand van het High School Team? Kom naar een van de High School infodagen en stel al je vragen!

High School in Australië ervaring

Julia heeft een jaar High School in Australië gedaan. Volg haar avonturen en die van alle Travel Active Reporters op ons YouTube kanaal!

Programma

Gastgezin

Wellicht een cliché maar echt waar; de inwoners van Australië zijn één van de vriendelijkste bevolkingen ter wereld. Ze zijn altijd bereid om een praatje te maken en je de helpende hand te bieden. Het is dan ook erg fijn om in een Australisch gastgezin te verblijven. In de tuin van jouw gastgezin vind je gegarandeerd ergens het bijna verplichte onderdeel van een Australische tuin: een barbie (barbecue). Geen twijfel mogelijk dat jij een gezellige en smakelijke tijd Down Under tegemoet zult gaan als je gaat studeren in Australië!

Vrije tijd in Australië

De inwoners van Australië hebben een super relaxte levensstijl en zijn graag buiten. Dat is ook wel helemaal terecht, want Australië is prachtig! Het staat dan ook bekend om de bijzondere landschappen en natuur waar veel planten en dieren voorkomen die je nergens anders ziet. Dit kun jij allemaal gaan ontdekken in jouw vrije tijd.

Het grootste gedeelte van de bevolking woont aan de kust en bijna iedereen gaat in de middag naar het strand om daar vrienden te ontmoeten of lekker te surfen. De nationale sport is Aussie rules football, te vergelijken met rugby maar dan nog spectaculairder’! Maar waar je ook als student geplaatst wordt, overal zul je 'How are ya?' horen en 'G’day', want vriendelijk en open dat zijn de Australiërs zeker. Geniet van de openheid op leuke strandfeesten en zomerse 'barbies' (barbecues)!

Reisdetails

Ben jij geschikt?
 • Je bent minimaal 15 jaar en maximaal 17,5 jaar oud op het moment van vertrek;
 • Je zit op VWO, HAVO, VMBO of je hebt het eerste jaar MBO afgerond. Als je in VWO6 zit kun je helaas niet meer deelnemen volgens de Australische wetgeving;
 • Je hebt een redelijke kennis van de Engelse taal;
 • Je bent ambitieus, open minded en je bent eraan toe om de échte Australische cultuur te leren kennen!
Vertrekmogelijkheden

Vertrek in juli 2024
Voor een semester of schooljaar. Aanmelden voor 1 maart 2024.

LET OP: De deadlines voor aanmelden zijn onderhevig aan wijzingen. Meld je dus zo snel mogelijk aan, dan kunnen we samen ook snel op zoek gaan naar een geschikt gastgezin.

Je kunt deelnemen aan High School in Australië voor een semester (ongeveer 5 maanden) of voor een schooljaar (ongeveer 10 maanden). De partner in het buitenland bepaalt uiteindelijk de programmaduur. Dit kan dus iets langer of iets korter zijn.

Kosten

Programmakosten High School in Australië

 • High School in Australië semester: €14.995,-
 • High School in Australië jaar: €16.495,-

Hulp nodig met de financiering? Bekijk onze blog "Hoe financier ik mijn High School Year?" voor inspiratie!

Inclusief bij High School in Australië*

Voor vertrek

 • Goede voorbereiding en begeleiding vanaf aanmelding tot en met terugkomst door het High School Team
 • Persoonlijk interview
 • High School handboek voor de student: de complete voorbereiding van A tot Z
 • High School handboek voor ouders
 • Hulp & advies bij visumaanvraag
 • Voorbereidingsbijeenkomst
 • Student Pack bestaande uit leuke Travel Active goodies
 • Vluchtgids (informatie over o.a. het vertrek en de vlucht)
 • Retourticket
 • Toegang tot een ReisMee reisblog met ruimte voor 400 foto’s en video's
 • Luchthavenbelasting

Na vertrek

 • Airport pick-up in Sydney en vervoer naar je gastgezin
 • Verblijf bij een zorgvuldig geselecteerd gastgezin, inclusief kost en inwoning
 • Plaatsing op een Australische high school
 • Persoonlijke begeleider van de partnerorganisatie in Australië
 • Noodnummer in Australië - 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Voortgangsrapporten voor ouders
 • Certificaat als bewijs van deelname

Exclusief bij High School Australië

 • Administratiekosten €300,-
 • Visumkosten
 • Vaccinaties + TBC test
 • Extra uitgaven ter plekke: zakgeld, schoolboeken, (sport)uniform, lunch en tripjes
 • Annuleringsgarantie - specifiek afgestemd op de programma’s van Travel Active
 • Studie- en reisverzekering - Wij bieden een speciaal pakket aan voor High School in het buitenland.

*Onder voorbehoud van bijzondere omstandigheden en/of overmacht situaties.

Waar kan ik heen als High School student?

Australië is een groot land en onze studenten worden geplaatst in de staten Victoria, New South Wales en Queensland. Je hebt de mogelijkheid een gratis regiovoorkeur op te geven wanneer je kiest voor het programma High School in Australië Select.

Voorbereidingen

Best heftig, een aantal maanden weg! Een goede voorbereiding is dan ook een must. Niet alleen jijzelf, maar ook je ouders worden uitgebreid geïnformeerd door middel van handboeken en verschillende voorbereidingsbijeenkomsten. Travel Active zorgt dat alle zaken voor je geregeld worden, zoals de juiste documenten, visumvoorbereiding, maar ook je reis naar Australië.

Begeleiding

Travel Active vindt het belangrijk dat jij altijd contact kunt opnemen met iemand die jou met alle belangrijke zaken kan helpen. Daarom krijg je tijdens je verblijf in Australië een begeleider toegewezen. Hiervoor werken wij samen met een zorgvuldig geselecteerd partnerorganisatie die jou erbij zal helpen om jou een onvergetelijk highschoolavontuur te bezorgen!

De partnerorganisatie denkt aan jou

Bij al onze partorganisaties gaat het geven van goede, kwalitatieve hulp boven alles. Onze partner zorgt ervoor dat jij bij een gastgezin terechtkomt dat eerst geïnterviewd en gescreend is. Ze zorgen er ook voor dat je op een school terechtkomt waar uitwisselingsstudenten met open armen ontvangen worden. Daarnaast kun je ook altijd contact opnemen via de 24-uurs noodtelefoon, en staat onze partnerorganisatie altijd voor je klaar met hun jarenlange ervaring.

Voor ouders

Een highschoolperiode in het buitenland is niet alleen voor uw zoon of dochter een grote uitdaging, maar ook voor u als ouder. Uw kind trekt de wijde wereld in, zonder ouders. Dat klinkt spannend! Daarom bereiden we u als ouder goed voor op wat u te wachten staat. Op welke manier? Daar leest u meer over bij informatie voor ouders.

Extra’s

Trips & excursies

Onze partnerorganisatie in Australië organiseert gedurende het hele jaar verschillende trips naar de Outback, grote steden zoals Sydney en Melbourne en excursies naar de verschillende regenwouden die Australië rijk is. Je ontvangt meer informatie zodra je in Australië bent.

Natuurlijk sta je te springen om aan je High School avontuur te beginnen, maar soms kunnen dingen helaas anders lopen dan gepland. Wij bieden, in samenwerking met Tasman Verzekeringen, een speciaal verzekeringspakket aan voor studie in het buitenland. Dit doen we aangezien reguliere reisverzekeringen namelijk vaak niet geldig zijn of qua dekking ontoereikend voor dergelijke reizen. Wij voorzien je samen van goed en betrouwbaar advies en bieden je aantrekkelijke premies. De Tasmanverzekering is verplicht bij het High School in Amerika programma.

Reguliere (bijv. doorlopende) annuleringsverzekeringen zijn meestal niet geldig of bieden onvoldoende dekking bij deelname aan een highschoolprogramma. Om die reden biedt Travel Active een goede en voordelige annuleringsgarantie aan. Daarin is een speciale ‘eindexamenregeling’ opgenomen en deze kent geen eigen risico. Mocht je zakken voor je eindexamen of een herkansing moeten doen in de periode dat je in het buitenland zou zijn, dan valt dit onder de dekking van deze annuleringsgarantie.

Extra kosten voor de garantie bedragen 5% van de totale programmakosten en de éénmalige administratiekosten annuleringsgarantie bedragen €5,50. Zou jij je programma moeten annuleren met een reden die onder de garantie valt, dan krijg je je annuleringskosten volledig terug. Je loopt dus geen financieel risico. Dat je niet aan het programma kunt deelnemen is natuurlijk al vervelend genoeg!

Zo start jij jouw High School programma

 
1

Meld je aan

Boek het High School programma via de website

2

Interview & Plaatsing

We leren jou kennen en zoeken een passend gastgezin

3

Voorbereiding & Vertrek

Je wordt goed voorbereid en persoonlijk begeleid

Bekijk ook eens deze programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

35 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.