De eerste indrukken van Amerika tijdens Maxime’s High School avontuur

Maxime
High School
17 augustus 2017

Maxime is ondertussen vertrokken voor haar High School avontuur in Amerika. Ze heeft New York ontdekt, heeft kennis gemaakt met haar gastgezin en haar nieuwe school voor de eerste keer bezocht. Maxime kan niet wachten om naar school te gaan en leeftijdsgenoten te ontmoeten. Lees hoe haar eerste dagen in Amerika zijn verlopen.  

New York, New York!

We beginnen met New York. Wat was dat geweldig zeg! Nadat we allemaal afscheid hadden genomen van onze ouders vlogen we met 13 meiden en 1 jongen naar New York.  Onze vlucht van Amsterdam naar Frankfurt was vertraagd en daardoor mistten we de overstap naar Newark. Onze tickets hebben we kunnen omboeken en zo konden we via Londen tóch nog naar Newark vliegen op dezelfde dag. Toen we aankwamen in New York was ik dus heel moe en zijn we meteen gaan slapen.

De-eerste-indrukken-van-Amerika-tijdens-Maximes-High-School-avontuur0

Op de eerste dag hebben we onder andere Central park, de highline en Times Square gezien. Het was ongelooflijk gaaf om er eindelijk echt te zijn. We hebben meteen een hele fotoshoot op Times Square gedaan. De eerste dag was zeer geslaagd.

De High School Throwback van Maxime 1

Big lights will inspire you!

De tweede dag begonnen we met het 9/11 Memorial. Er hing een hele relaxte, serene sfeer en het was veel indrukwekkender dan ik had verwacht. 's Middags hadden we een boottocht en voeren we om het vrijheidsbeeld heen. Dit was dan weer een stuk minder indrukwekkend dan ik had verwacht. Daarna hadden we een wandeltocht over de Brooklyn Bridge en reden we naar Coney Island. 's Avonds gingen we naar Top of The Rock, een uitkijkpunt op Rockerfeller Centre. We zagen New York terwijl het donker was, maar alle lichten aan waren. Zoiets magisch had ik nog nooit gezien.

Op naar mijn gastgezin

Na dit overweldigende bezoek aan New York is het al tijd om naar mijn gastgezin te vliegen. Mijn vlucht was pas om 18:30 uur dus ik heb de hele dag wachtend doorgebracht in het hotel en op het vliegveld. Helaas had mijn vliegtuig een uur vertraging dus was ik pas om 21:30 uur in Omaha. Het klikte meteen goed met mijn gastfamilie en toen ik thuis kwam ben ik meteen gaan slapen omdat ik super moe was.

De-eerste-indrukken-van-Amerika-tijdens-Maximes-High-School-avontuur3

De dag erna begon relaxt en ben ik met mijn gastmoeder en gastzusje Mia naar een farmersmarket geweest. 's Middags heb ik met mijn ouders geskypet en kwamen de eerste tekenen van heimwee. Die avond hebben we weinig gedaan en ben ik weer vroeg gaan slapen. De ochtend daarna werd ik weer met heimwee wakker. Mijn gastfamilie heeft me meegenomen naar de dierentuin en daarna voelde ik me al een stuk beter. Ook heb ik een nieuwe telefoon gekocht, een Samsung met een Amerikaans nummer zodat ik niet kapitalen hoef uit te geven als ik mijn gastfamilie wil bereiken. Pluspunt: ik heb nu overal internet! In de avond zijn we naar een park gegaan in het centrum van Omaha. Daar werd de film Finding Dory afgespeeld, heel Amerikaans allemaal maar wel erg leuk.

De-eerste-indrukken-van-Amerika-tijdens-Maximes-High-School-avontuur5

Nieuwe school, nieuwe vakken

Mia heeft me een rondleiding gegeven door de school. wat is dat ding groot zeg! Ik ben heel benieuwd of ik ga verdwalen volgende week! Ik heb ook al mijn vakken gekozen. Het is nog niet 100% zeker dat het samengaat in het rooster dus het kan zijn dat er nog vakken gewisseld worden. De vakken die ik in het eerste semester ga volgen zijn:

 • Algebra: dit is wiskunde A.
 • Engels
 • Duits
 • Forensic science: hier leer ik hoe lichamen van dieren en mensen vergaan en hoe ik er achter kom hoe lang het al dood is.
 • Intro to education: dit is een introductieklas voor studenten die graag het onderwijs in willen na het behalen van hun diploma en kunnen ze vast kennis maken met het vak. Ik weet niet precies wat ik me hierbij moet voorstellen maar het klinkt leuk!
 • US government: hier leer ik hoe Amerika in elkaar zit met de staten en wie waar de leiding heeft.

De vakken die ik in het tweede semester ga volgen zijn:

 • Algebra
 • Engels
 • Duits
 • Earth space: hier leer ik over de aarde en het universum met de andere planeten.
 • Food and nutrition: hier leer ik koken.
 • Sociologie: hier leer ik over hoe de mens functioneert in een groep
 • Crosstraining: dit is een gymklas en er wordt elke twee weken een andere sport gegeven.

Sophomore, Junior of Senior?

Ik ben op school officieel een Sophomore, in Nederland zou dat een 4e klasser zijn. Maar ik heb vakken gekozen die veel Juniors (5e klas) en Seniors (6e klas) hebben gekozen dus zal ik wel genoeg mensen van mijn leeftijd ontmoeten. Mijn coördinator op school is heel aardig en zou proberen om mij en mijn gastzusje Mia in dezelfde mentorklas te plaatsen.

Voor de rest heb ik weinig gedaan deze week. Mijn gastouders werken allebei en Mia moet nog wat opdrachten maken voordat de school weer begint. Ze helpt ook mee bij de introductie van de eerstejaars en is ze wel eens een middag weg. Op zo'n momenten verveel ik me wel en heb ik zin in school zodat ik wat mensen ga ontmoeten van mijn leeftijd.

Ik heb het leuk hier ondanks het nog niet als thuis voelt. Het Engels spreken gaat me wel beter af dan verwacht en ik krijg zelfs complimenten van vreemden als ze weten dat ik uit Nederland kom. Mijn gastfamilie is heel lief en probeert me overal bij te betrekken. Het eerste uitje staat zelfs al gepland, in September gaan we 3 dagen naar Minneapolis!

Wil je net als Maxime naar een High School in Amerika, of ga je liever naar een andere bestemming zoals bijvoorbeeld Zuid-AfrikaCanada of Australië? Travel Active helpt je graag in al jouw plannen voor een High School avontuur. Bekijk alle High School mogelijkheden of kom naar een van de geplande infodagen en laat al je vragen persoonlijk beantwoorden!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.