De High School Throwback van: Elisa!

Elisa
High School
26 juli 2019

Elke maand vragen we één van onze oud High School studenten terug te blikken op zijn of haar tijd in het buitenland. Deze keer is Elisa aan de beurt. Ze ging een jaar lang naar een High School in Amerika en vertelt hier maar al te graag over. Ze heeft ontzettend veel bijzondere momenten meegemaakt en genoot van alle kleine dingen!  

Naam: Elisa
Ging naar High School in: Amerika (Calera, Alabama)
Waarom gekozen voor deze bestemming: direct na mijn havo diploma gaan studeren, dat leek me niets. Op de onderwijsbeurs, waar ik heen ging om toch maar een vervolgstudie te kiezen, liep ik telkens langs allerlei standjes die reizen aanboden naar het buitenland. Letterlijk overal vandaan nam ik flyers en folders mee. Eenmaal thuis bekeek ik alles en sprong Travel Active er het meest uit voor mij. Zoveel landen om uit te kiezen! Toch trok Amerika mij het meest. En dan toch wel echt heel cliché, maar dit kwam door de Amerikaanse films en series.

De High School Throwback van Elisa 1

Elisa over school

De school zelf kwam heel erg overeen met de films en series die je altijd ziet. Alle sporten en activiteiten worden vanuit school geregeld en veel wordt ook na schooltijd gedaan. Met theater oefenden we voor toneelstukken, dit deden we ook na schooltijd.

Het meest leuke vak dat ik had op school was theater. Zeker aan het begin van het jaar heeft dit mij veel geholpen. Waar je in de meeste lessen stil moest zitten luisteren, was theater juist een actief vak waarbij je snel en veel contact hebt met alle klasgenoten. Doordat je tijdens en na schooltijd oefent voor toneelstukken en uiteindelijk met zijn allen iets moois neerzet, bouw je echt een band op.

De High School Throwback van Elisa 2

Elisa over vrije tijd

Buiten school deed ik veel met vrienden en familie. Mijn gastzusje had een eigen paard op de boerderij van haar opa en oma. Bijna wekelijks verzorgden we haar paard en regelmatig bleven we dan het weekend bij hen logeren.

In het hele jaar heb ik ontzettend veel bijzondere momenten meegemaakt. Naast de feestdagen die enorm groots gevierd werden, genoot ik ook vooral van de kleine dingen. Zo maakten we vaak kleine roadtrips met mijn gastmoeder en -zusje. Tijdens deze trips deden we de autoramen open en zongen we altijd de hele weg onbeschaamd hard en vals mee met de muziek. Wat me ook altijd bij zal blijven is de ‘Special Needs Rodeo’. Ik kwam terecht in een echte ‘Southern Family’, waar mijn opa en oma elk jaar zelf een rodeo organiseerden. Dit was een heel weekend, waarbij ik mocht helpen. Op zaterdagmiddag was er een speciale gelegenheid voor kinderen met een beperking. Samen hebben we er een geweldige middag van gemaakt en heb ik veel blije kinderen en dankbare ouders gezien. Dit zijn momenten die ik niet wil en zal vergeten!

De High School Throwback van Elisa 3

Elisa over vrienden maken

In het begin van het schooljaar vond ik het best eng om Engels te praten. Eigenlijk schaamde ik mij vanwege mijn accent. Dit duurde gelukkig niet lang. Al heel snel kwam ik erachter dat dit erg helpt bij het maken van contact met klasgenoten. Als mensen een accent horen, zijn ze nieuwsgierig waar je vandaan komt en zo ontstaat er direct een gesprek! De meeste Amerikanen weten weinig over het buitenland en zijn dus heel geïnteresseerd in jouw cultuur. Door te vertellen over Nederland en te vragen over Amerika leer je van elkaar, en zo werd het maken van vrienden makkelijker dan ik dacht!

Elisa over missen

Uiteraard miste ik mijn familie en vrienden in Nederland. En waarschijnlijk zul je zelf ook wel te maken krijgen met dingen als ‘fear of missing out’. Bedenk dan goed wat je zelf voor kansen krijgt en wat voor avonturen je mee gaat maken. Zie alles positief in en probeer niet te veel te denken aan wat je mist. Want geloof me, wat en waar jouw High School avontuur je ook brengt, dit had je achteraf niet willen missen! Doordat ik mezelf druk bezighield met activiteiten, hobby’s en investeren in mensen, had ik amper tijd om Nederland echt te missen. Behalve mijn fiets, die miste ik wel echt. Eerder kon ik me dat niet voorstellen en klaagde ik altijd enorm als ik weer eens tegenwind had in Nederland. Inmiddels ben ik ook wat positiever over ons eigen vlakke, koude kikkerlandje.

De High School Throwback van Elisa

Elisa over verschillen

In Alabama valt maar heel zelden sneeuw. En áls er al wat valt, dan zeker niet veel. Dit keer wel en daarom waren we vrij van school! Stiekem heb ik een hekel aan sneeuw en kou. Maar toen ik hoorde dat mijn Amerikaanse ouders en zusje nog nooit een sneeuwpop hadden gemaakt, wilde ik maar al te graag naar buiten om dit samen met hen te doen. Uiteraard eindigde dit in een sneeuwballengevecht en dronken we daarna gezellig warme chocolademelk met slagroom om op te warmen. Nog nooit heb ik sneeuw zo leuk gevonden.

In Alabama stond vooral football centraal. In het football seizoen kwam dan ook echt bijna de hele school op vrijdagavond naar het veld om het team aan te moedigen. Hierbij maakte ik kennis met de ‘school spirit’. De band, de cheerleaders, het dansteam, toeschouwers, echt iedereen was aanwezig in een heerlijke, optimistische sfeer. Het football team had dan ook een beste reputatie opgebouwd, alle jongens wilden onderdeel uitmaken van het team.

De High School Throwback van Elisa 4

Elisa over adviezen

Het beste advies dat ik kreeg voordat ik ging en dat ik hierbij ook door wil geven is: geniet! Maak alles bewust mee, probeer niet te veel in twee werelden te leven, voordat je het weet ben je weer terug in Nederland. Leer van de moeilijkere momenten en focus je op wat er nog voor mooie momenten op je wachten als je even in een sleur terecht komt en je mensen mist.

Wil jij aankomend schooljaar ook graag naar een High School in Amerika? Of wil je graag wat meer informatie over het programma? Vraag dan een gratis magazine aan of kom naar één van onze High School infodagen

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.