De verschillen tussen school in Nederland en High School in Amerika

Nikki
High School
15 juni 2017

Nikki is klaar met haar High School avontuur waar ze een jaar lang naar school ging op Menomonie High School. En dat High School in Amerika behoorlijk verschilt met school in Nederland, heeft ze zelf kunnen ervaren. Zo ging ze voetballen op school en volgde ze vakken waar we, zoals ze het zelf zegt, in Nederland van mogen dromen! Maar ondanks dat haar schooljaar klaar is, gaat ze nog even genieten van Amerika!

High School hetzelfde als in de films?

High School in Amerika is voor iedereen een unieke ervaring, en natuurlijk ook voor iedereen anders. Velen mensen in het begin vroegen mij vaak: “Hoe ziet zo’n school er dan uit? Lijkt het op ‘High School Musical’?” Persoonlijk denk ik niet dat je een school kunt vergelijken met een film, maar er zijn een aantal aspecten van een Amerikaanse High School die toch wel dichtbij komen! De grootste overeenkomst is de ‘school spirit’, iets waar wij in Nederland toch nog wel iets van kunnen leren. Ik vind het erg leuk om te zien dat iedereen hier trots is om deel te mogen maken van onze school. Dit kun je herkennen aan stickers, kleding, en zelfs versierde auto’s met het schoollogo erop. Ook hebben ze de typische gele schoolbussen (die overigens verschrikkelijk zijn, geloof me haha), en de kluisjes (lockers) zoals je in iedere Amerikaanse film ziet. En, niet te vergeten, schoollunch is echt heel vies! Ze overdrijven niet in de films. Iedere school heeft een mascotte, in mijn geval de Mustang, en een bepaalde kleur die je overal in de school tegenkomt.

de-verschillen-tussen-school-in-nederland-en-high-school-in-amerika3

Sport is belangrijk

Verschillende sporten zijn heel belangrijk op Amerikaanse scholen. Zo kun je bijvoorbeeld naar een hele goede universiteit gaan als je goed bent in een bepaalde sport. Daarom nemen veel studenten sport hier echt ontzettend serieus en hebben ze ook veel verschillende teams. Ook laten ze je niet in wedstrijden meespelen als je slechte cijfers hebt. En ons American Football team heeft het best ver geschopt dit jaar. Het is ontzettend gaaf om te zien dat bijna de hele school komt kijken bij zo’n wedstrijd, en dat ze een thema hebben voor hoe je gekleed moet zijn.

Sport is echt een manier om makkelijk vrienden te maken

Zelf besloot ik om lid te worden van het voetbalteam op mijn school. Zo heb ik elke dag training na school, en ik kijk hier ontzettend naar uit. Laatst hadden we een ‘Kicking it to Cancer’ wedstrijd, waarbij we geld ophaalden voor een goed doel. Ons team heeft het hartstikke leuk met elkaar, en we klikten allemaal super goed vanaf het begin. Het is heel jammer dat we in Nederland geen sporten hebben vanuit school, omdat dit echt een manier is om makkelijk vrienden te maken. Het verenigt niet alleen het team, maar de hele school. Dit heeft mijn ervaring zo veel beter gemaakt en ik zou het ook ten zeerste aanraden om lid te worden van een sport of een club!

Vakken waar wij in Nederland van kunnen dromen

In Amerika bieden scholen vaak ontzettend veel verschillende vakken aan. Dit is een hele handige manier om jezelf voor te bereiden op je studie na High School. Ik ga namelijk International Business Management studeren, dus voor mij kwamen de vakken ‘Marketing’, ‘Business Management’ en ‘Business Communications’ heel erg van pas! Vaak kunnen deze scholen vakken aanbieden waar wij in Nederland alleen maar van kunnen dromen. Een paar voorbeelden hiervan: Fotografie, App Development, Psychologie, (verschillende) Maatschappelijke studies, Houtbewerking, Politiek, Kooklessen, Muziek & Theater lessen, Zang & Koor lessen, en nog veel meer! Dit maakt het voor veel studenten gemakkelijk om te focussen op de vakken die ze interesseert.

Schooldagen op een High School in Amerika

Op Amerikaanse scholen zijn ze over het algemeen een klein beetje strenger dan in Nederland. Als een docent ziek is, krijgen we altijd een invaller. Je kunt niet zomaar even van school weggaan omdat je les uitgevallen is. Gelukkig doen ze meestal niet zo moeilijk tegen exchange students! Ik heb elke dag dezelfde lessen op dezelfde tijd, wat best handig is, omdat je nooit op je rooster hoeft te kijken om te zien naar welke klas en in welk lokaal je naar toe moet. Onze bibliotheek is heel erg groot, en heeft een hoop laptops ter beschikking voor als je even aan iets moet werken. Tussen mijn 3e en 4e uur in, heb ik een half uur pauze genaamd ‘ELT’. Dit staat voor Extended Learning Time, dus een periode waarin je huiswerk kan maken. Alle docenten hebben hun lokaal open, en je kunt dus hulp krijgen voor elk vak. Voor mij en mijn vrienden betekent dit gewoon een half uurtje pauze wanneer we onze huiswerk gewoon af hebben.

Uitstapjes naar Texas, Canada, Minnesota, Florida en nog meer!

In mijn vrije tijd maken mijn gastgezin en ik vaak leuke uitstapjes. Zo heb ik al veel van Amerika gezien en ben ik zelfs naar Canada geweest! Voordat mijn school begon, hebben ze mij in Florida van het vliegveld opgehaald. Daarna zijn we naar Texas gegaan voor een bruiloft van vrienden. Toen we terug waren in Wisconsin (waar ik nu dus woon), kreeg mijn gastvader het idee om nog even naar Canada te gaan voordat school begon. Verder maken we ook vaak tripjes naar de Mall of America. Dit is de grootste shopping mall van het land, en het is gelegen in Minnesota. Ook met ‘springbreak’ zijn we naar Florida gegaan, omdat mijn gastvader hier een huis heeft. De aankomende zomer ga ik nog naar Texas, en weer terug naar Florida, omdat mijn gastmoeder en zusjes daar naartoe gaan verhuizen.

de-verschillen-tussen-school-in-nederland-en-high-school-in-amerika8

Groot en uniek

Het is ontzettend leuk dat Amerika zo groot is, omdat elke staat erg uniek is. Je hoeft in principe niet naar het buitenland te gaan als je wilt gaan skiën, of voor een zonvakantie. Je kunt het allemaal vinden in Amerika!

Wil je net als Nikki naar een High School in Amerika, of ga je liever naar een andere bestemming zoals bijvoorbeeld Canada, Zuid-Afrika of Australië? Travel Active helpt je graag in al jouw plannen voor een High School avontuur. Bekijk alle High School mogelijkheden of kom naar een van de geplande infodagen en laat al je vragen persoonlijk beantwoorden!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

35 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.