Karin High School in Amerika 11 mei 2017

Shoppen voor een prom dress en prom meemaken, de ultieme droom voor heel veel meisjes. Voor Karin ging deze droom tijdens haar High School Amerika avontuur in vervulling!

Shoppen voor een prom dress

Prom was 7 april, maar de voorbereidingen voor prom begonnen al in januari. De eerste keer dat we gingen kijken voor een jurk, had ik meteen geluk! Ik had mijn prom dress gevonden, de tweede jurk die ik paste was gelijk perfect! Ik ben daarna wel nog verder gaan kijken voor andere jurken bij de vele winkels die prom dresses verkopen, maar ik kon geen betere vinden. Gelukkig hoefde ik ook geen schoenen te kopen. Ik kon de hakken van mijn host sister, die ze vorig jaar droeg, lenen.

blog-een-prom-om-nooit-te-vergeten

Ik werd gevraagd voor prom!

Op school was iedereen met prom bezig en iedereen was nieuwsgierig ‘wie zou mij als date vragen’. Ongeveer 3 weken voor prom werd ik gevraagd door een jongen uit mijn klas om zijn date te zijn. Hij had speciaal hiervoor een poster voor mij gemaakt. Ik was heel erg verrast dat hij mij meevroeg, ik dacht dat ik gewoon met vriendinnen zou gaan!

blog-een-prom-om-nooit-te-vergeten

Alle voorbereidingen voor prom

En toen was het 7 april, de dag van prom! In de ochtend moesten we naar school tot half 12 en daarna gingen we boodschappen doen voor prom weekend. Mijn host sister en ik hadden om 2 uur een afspraak bij de kapper om ons haar te laten doen en een vriendin van ons deed onze make-up. In totaal duurde het twee en half uur om mijn haar en make-up te doen! Om half 5 werd ik opgehaald door mijn date, met een truck die hij had geleend. Mijn gastmoeder maakte foto’s en toen was het echt tijd om te gaan en mijn vrienden te ontmoeten en nog meer foto’s te maken.

blog-een-prom-om-nooit-te-vergeten

Prom was heel erg leuk om mee te maken!

Na het eten ging iedereen richting school voor prom. De DJ draaide goede muziek waar iedereen op danste. Ik vond het heel erg leuk om dit mee te maken! Prom was veel leuker dan verwacht. Ik had er al heel veel over gehoord en in films gezien,  maar om het zelf mee te maken is echt een ervaring om nooit te vergeten! De voorbereidingen en foto’s maken vond ik, denk ik, toch wel echt het leukste van alles!

blog-een-prom-om-nooit-te-vergeten

Prom weekend vieren op Myrtle Beach met een groep vrienden

Na prom gingen we naar huis om onze laatste spullen te pakken en gingen we richting Myrtle Beach voor prom weekend met een groep vrienden. We hebben het echt heel erg leuk gehad en het was voor mij de eerste keer op een strand in Amerika. De stranden hier lijken heel erg op de stranden in Turkije en Spanje, met veel hotels en grote strandhuizen.

blog-een-prom-om-nooit-te-vergeten

Spring break weekend ook naar Myrtle Beach

Tijdens spring break ben ik ook naar Myrtle Beach geweest, dat is een heel populair strand in South Carolina. De familie van een vriendin heeft mij, mijn host sister en nog een vriendin uitgenodigd om twee nachten te blijven slapen. We kwamen vrijdagavond aan en zijn toen naar de strip van Myrtle Beach geweest. Dat was echt leuk om mee te maken, ze hebben daar een soort kermis en allemaal winkeltjes waar je souvenirs kan kopen. Zaterdag hebben we de hele dag op het strand gelegen, want het was ongeveer 28 graden! ’s Avonds gingen we  uiteten in het Hard Rock Cafe in Broadway. Het zag er precies hetzelfde uit als het Hard Rock Cafe in New York tijdens de oriëntatie. Het was uiteindelijk echt een heel leuk weekend.

blog-een-prom-om-nooit-te-vergeten

Laatste weken tot graduation

Ik ga al mijn vrienden hier echt heel erg missen. Ook het bezoeken van de baseball wedstrijden van school zal ik missen. Doordat het een kleine school is kent iedereen elkaar en is het altijd gezellig.

Op school gaat alles heel erg goed. De lessen op school zijn makkelijk vergeleken met Nederland dus ik haal alleen maar A’s. Het is bijna het einde van het tweede semester en de tijd is echt zo snel gegaan! Mijn graduation is al op 17 juni! Mijn moeder en broer komen speciaal deze kant op voor mijn graduation en daar heb ik heel veel zin in. Waarschijnlijk gaan we dan een paar dagen naar het strand of andere leuke dingen doen. 24 juni is alles hier echt afgelopen, dan vlieg ik weer terug naar Nederland!

blog-een-prom-om-nooit-te-vergeten

Wil je net als Karin naar een High School in Amerika, of ga je liever naar een andere bestemming zoals bijvoorbeeld Zuid-AfrikaCanada of Australië? Travel Active helpt je graag in al jouw plannen voor een High School avontuur. Bekijk alle High School mogelijkheden of kom naar een van de geplande infodagen en laat al je vragen persoonlijk beantwoorden!

Gerelateerde programma's