Een tweede thuis door High School in Canada

Michal
High School
9 januari 2017

Van Nederlands bezoek tot leuke activiteiten met vriendinnen en Canadese familie. Lees hoe Michal haar laatste weken op haar High School in Canada heeft beleefd.

Voorbereidingen op examens

Begin januari was school weer begonnen. Het was leuk om alle studenten en leraren weer te zien. De afgelopen weken zijn we bezig geweest met de voorbereidingen voor onze examens, die eind januari plaats zullen vinden. Ik ga nog altijd met veel plezier naar school toe. De lessen zijn leuk en mijn cijfers zijn goed. In de pauze ga ik vaak met vriendinnen gezellig bij een restaurant wat eten. Veel Canadese vrienden hebben een rijbewijs dus dat is erg handig!

Nederlands bezoek in Halifax

Zaterdag 7 januari ben ik op bezoek geweest bij Riet. Riet is geboren in Rotterdam maar woont al jaren in Halifax. Ik had Riet ontmoet op een ‘Nederlands’ feestje bij de buren. Ze is een hele bijzondere vrouw met veel inspiratie. We hebben uren lang gekletst, gelachen en genoten. Ik vond het zo leuk om naar al haar verhalen te luisteren. Het was echt een heel gezellig Nederlands bezoek. We blijven zeker nog contact houden!

Winteractiviteiten in Nova Scotia

Het is volop winter in Nova Scotia en dat betekent tijd voor allerlei leuke activiteiten. Zo ben ik voor de tweede keer wezen snowboarden. De Canadese partnerorganisatie had dit uitje voor alle internationale studenten geregeld. Snowboarden ging echt super goed en ik heb volop genoten. Voor mijn lunch heb ik zelfs een typisch Canadese ‘beavertail’ gegeten; heerlijk! Het was echt een dag om nooit te vergeten!

Genieten van de zonsondergang

Ongeveer twee weken geleden had het behoorlijk veel gesneeuwd. In de ochtend had ik eerst mijn hostdad geholpen met het sneeuw weg blazen van onze oprit. Later op de dag zijn we met de familie wezen sleeën. Een en al sneeuwpret dus! Ook had ik een winterse wandeling met mijn gezin. In Nova Scotia heb je heel veel mooie plekken waar je kunt wandelen. Een van de dingen wat nog op mijn ‘to do list’ stond, was een zonsondergang bekijken. Ik heb deze maand twee keer met mijn vrienden genoten van een prachtige zonsondergang!

Paard en wagen rit bij Hatfield Farm

Ik hou ervan om tijd door te brengen met mijn Canadese familie. Zo zijn we met ons gezin wezen uiteten. Ook hadden we een Birthday Bingo van mijn Canadese oma. Het was een hele gezellige avond. Afgelopen zondag ben ik met mijn gezin naar Hatfield Farm geweest. Dit was een boerderij waar je aan allerlei activiteiten deel kan nemen. We hadden een ritje gemaakt met paard en wagen. Ook hebben we allerlei spelletjes gespeeld. Het was een super leuke ochtend!

Leuke activiteiten met vriendinnen in Canada

Mijn vrienden en ik houden ervan om veel te ondernemen. Deze maand hebben we ook weer van alles beleefd. We zijn naar Down Town Halifax geweest. Hier hebben we gegeten, foto’s gemaakt en lekker rondgelopen. Ook ben ik naar de Escape Room geweest. Dit is een ‘real life’ spel waarin je wordt opgesloten in een kamer. Door middel van raadsels moesten we onze weg uit zien te vinden. Helaas was het ons niet gelukt om op tijd te ontsnappen. Ondanks dat, hadden we alsnog een super leuke avond! Samen met vriendinnen zijn we ook wezen minigolven in ‘glow in the dark’. Zoals altijd was het weer een heel gezellige avond. Een ander leuk activiteit was Get Air! Dit is een trampoline park. Er waren veel verschillende trampolines en allerlei spellen. We hebben ons enorm vermaakt!

International Student of the Year Award

De Canadese partnerorganisatie had een Award Ceremonie voor alle internationale studenten georganiseerd. Op deze avond werden allerlei prijzen uitgedeeld aan studenten met bijzondere prestaties. Zo heb ik onder andere een medaille gekregen voor mijn deelname aan het voetbalteam. Ook heb ik een prijs gekregen voor mijn deelname aan de Polar Bear Dip; de Nieuwjaarsduik. Alle studenten die voor 1 semester bleven kregen een certificaat van deelname. Als laatst werd er een prijs uitgedeeld voor ‘International Student of the Year’. Toen mijn naam werd omgeroepen was ik enorm verrast! Ik ben erg vereerd met deze prijs. Hoe bijzonder, gaaf en leuk dat ik deze prijs heb mogen ontvangen. Het was dus een zeer verrassende en leuke avond!

Zelfs dromen in het Engels

Het is moeilijk te geloven dat mijn High School in Canada avontuur alweer aan een eind komt. De afgelopen 5 maanden zijn voorbij gevlogen. Ik ging met een ‘open mind’ naar Canada toe. Ik liet alles op mij afkomen en ik stond ook voor alles open. Ik hou ervan om avonturen aan te gaan. De keuze om naar Canada te gaan is een van de beste keuzes die ik heb kunnen maken. Ik heb enorm veel geleerd van de Canadese cultuur. Mijn Engels is stukken verbeterd. Ik praat, denk, luister en zelfs droom nu allemaal in het Engels. Ik heb vriendschappen voor het leven gemaakt. Zowel Canadese als internationale vrienden. Mijn Canadese familie is echt mijn tweede familie geworden, hier ben ik heel erg dankbaar voor. Samen met alle mensen die ik heb ontmoet heb ik prachtige, gekke, leuke, mooie, bijzondere en avonturistische herinneringen gemaakt. Bovenal heb ik ook veel geleerd over mijzelf. Over mijn normen en waarden, de mensen waar ik van hou en om nooit je dromen op te geven! Ik kan nog uren praten over hoe dit avontuur mijn leven positief heeft beïnvloed. Ik ben Travel Active en de Canadese partnerorganisatie heel erg dankbaar dat zij mij deze kans hebben gegeven.

Door High School in Canada een droom waargemaakt

Ik kan echt zeggen dat ik mijn droom heb kunnen waarmaken! Ik wil iedereen daarom ook iedereen aanmoedigen om nooit je dromen op te geven. Als je echt iets wilt dan kan je het waarmaken. “Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn’t do than by the ones that you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbour. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.’’ Tot slot ervaar ik echt dat Canada mijn tweede ‘thuis’ is geworden. Mijn Canadese familie en al mijn vrienden zijn heel speciaal voor mij. Ze hebben allemaal een bijzonder plekje in mijn hart gekregen. “You will never be completely at home again, because part of your heart will always be elsewhere. That is the price you pay for the richness of loving and knowing people in more than one place.”

Wil je net als Karin naar een High School in Canada, of ga je liever naar een andere bestemming zoals bijvoorbeeld Zuid-AfrikaAmerika of Australië? Travel Active helpt je graag in al jouw plannen voor een High School avontuur. Bekijk alle High School mogelijkheden of kom naar een van de geplande infodagen en laat al je vragen persoonlijk beantwoorden!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.