Het High School Argentinië avontuur van Joost

Joost & Travel Active
High School
30 juni 2023

Een paar weken geleden is Joost teruggekomen van zijn grote avontuur in Argentinië. Ik nam contact met hem op om te vragen hoe hij zijn High School jaar in Argentinië ervaren heeft. Hieronder lees je meer over Joost, over de tradities van Argentinië en de dingen die hij als meest bijzonder heeft ervaren. 

Vamos a Argentina!

Het allereerste wat ik van Joost wilde weten was natuurlijk waarom hij voor het redelijk onbekende Argentinië heeft gekozen. Veel studenten kiezen voor High School in Amerika, omdat dat veel bekender is door de vele films en series. De gele schoolbussen, de schoolfeesten, de cheerleaders; dat zijn de eerste dingen waar de meeste studenten over nadenken zodra zij aan high school in het buitenland denken. Joost heeft in het begin ook over Amerika nagedacht maar is héél blij met zijn uiteindelijke keuze voor High School in Argentinië omdat het cultuurverschil veel groter was, de mensen ontzettend vriendelijk en verwelkomend waren én omdat hij nu super goed Spaans spreekt (wat hij vóór vertrek nog niet kon!)

Tussenjaar Argentinië

Cultuurshock

Joost wilde dus graag het grote avontuur aangaan en zich volledig onderdompelen in de Argentijnse cultuur, waar hij voor vertrek nog helemaal niet zoveel over wist. Omdat de cultuur zo ontzettend anders is dan in Nederland, vroegen wij hem wat hij als de grootste cultuurshock heeft ervaren. "De grootste shock was eigenlijk iets heel positiefs, namelijk hoe aardig en open mensen waren.  Ze waren allemaal erg nieuwsgierig en ik werd eigenlijk al gelijk voor heel veel dingen uitgenodigd door allemaal nieuwe mensen (dat zou in Nederland nooit gebeuren!)."

High school Zuid Amerika

Leukste herinneringen

Met volle enthousiasme ging Joost in op alle uitnodigingen die hij ontving van zijn nieuwe vrienden. Alle leuke feestjes en de gezellige avonden met familie en vrienden zijn dan ook de leukste herinneringen aan zijn high school jaar in Argentinië. "Doordat ik zo met open armen werd ontvangen heb ik niet veel last gehad van heimwee, alleen de eerste paar dagen even en misschien 2 keer door het jaar heen heel kort. Op die momenten ging ik dan wat leuks doen met andere uitwisselingsstudenten omdat ik met hen heel goed over heimwee en dat soort dingen kon praten, wat mij heel erg hielp."

Uitwisseling Zuid Amerika

Feriado

Het werd mij al vrij snel duidelijk dat Argentijnen gek zijn op feestjes (ik begon jouw keuze voor Argentinië dus ook steeds beter te snappen Joost! :)).
Ik vroeg Joost daarom welke feestdagen er in Argentinië zijn en hoe hij die gevierd heeft met zijn gastgezin en vrienden.
"In Argentinië zijn er veel “feriado”, dat zijn vrije dagen vanwege belangrijke momenten in de Argentijnse geschiedenis . Deze maand werd bijvoorbeeld “día de la bandera” (dag van de vlag) gevierd. Dagen zoals 'día de la bandera" zijn er soms wel meerdere keren per maand, dus er is altijd wel een reden voor een feestje! 
In de zomer wordt ook gevierd dat iedereen lekker lang vrij is en dat het mooi weer is. We gingen dan de hele dag zwemmen, asado eten en terere drinken (wat Joost vasthoudt op de foto hieronder)."

High school Argentinië

Gave tripjes

Het is bijna niet te geloven, maar buiten zijn tijd op school, alle feestjes en andere leuke activiteiten met vrienden en familie, had Joost ook nog tijd om verschillende tripjes te maken. Zo is hij naar Ushuaia en el Calafate (met pinguïns en gletsjers!) geweest. Onderstaande foto is zó paradijselijk dat het bijna nep lijkt,  maar de foto is door Joost zelf genomen tijdens zijn tripje naar het Dominicaanse Republiek.

Dominicaanse Republiek - High school

Ga het avontuur aan!

Aan het van ons gesprek bewees Joost nog even hoeveel Spaans hij had geleerd tijdens zijn High School jaar in Argentinië. Ongelofelijk om te bedenken dat hij dat in het begin van zijn jaar nog helemaal niet sprak en nu zijn hand er niet meer voor omdraait!

Joost, heel erg bedankt dat jij jouw verhaal (en jaloersmakende foto's!) met ons hebt willen delen. Wij hopen dat jij hiermee nog veel meer studenten, die niet bang zijn voor avontuur,  kunt inspireren. Een ding is zeker, de Argentijnse bevolking ontvangt je met open armen!

Is het Joost gelukt om jou ook enthousiast te maken? Boek jouw High school avontuur dan online, of maak een afspraak met de High School afdeling als je nog vragen hebt!
Heb je een snelle vraag? Mailen mag ook naar highschool@travelactive.nl!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.