High School: Blossom over Argentinië

Blossom
High School
1 januari 2011

Blossom koos voor High School Argentinië en had de tijd van haar leven!

Kun je typisch Argentijnse gebruiken noemen die je zijn opgevallen?

Het eerste wat me te binnen schiet, is dat er op school geen WC papier was. Ja, dat klinkt echt heel raar, maar je moest gewoon je eigen WC-papier meebrengen haha. Sowieso zitten er op de WC's ook geen sloten. Wat me ook opgevallen is: de Siësta's, de Asado's (Argentijnse BBQ) en het is heel normaal daar om met het hele gezin pas rond 10 of 11 uur 's avonds te eten. Dat is heel wat anders dan in Nederland. Ook begroet je elkaar in Argentinië met een kus op de wang en heeft iedereen bijnamen voor elkaar. Mijn gastzusje heet bijvoorbeeld Luisina, maar iedereen noemt haar Luli of Lucy. Iedereen noemde mij Blos! Dat vond ik wel heel grappig.

Hoe was het om Spaans te leren? Kon je dit al een beetje of nog niet? Zo niet, is dit je meegevallen?

Ik kon nog niet echt Spaans toen ik naar Argentinië ging. Ik had van tevoren wel een paar Spaanse lessen in Nederland gehad, maar dat was gewoon basis en woordjes zoals Hola en Qué tal? In het begin toen ik in Argentinië was, was alles heel erg wennen en dan vooral het Spaans. Ik praatte in het begin alleen Engels, maar mensen praten daar niet zo veel/goed Engels. Dat was eigenlijk juist goed. Zo leer je de taal sneller. In Argentinië had twee keer in de week Spaans lessen van een uur en na een paar weken merk je echt wel al verschil. Sowieso hoor je alléén maar Spaans om je heen. Op school, thuis bij je gastgezin, op tv etc. Je begint er op een gegeven moment aan te wennen en je leert elke dag nieuwe woordjes. Na een paar maanden sta je ervan versteld wat je al allemaal kunt. Je leert het heel snel.

Wat waren de grootste verschillen tussen het wonen in een Argentijns gezin en het wonen bij je eigen ouders?

Mijn gastgezin was echt heel flexibel. Ze vonden het geen probleem als ik laat thuis kwam van bijvoorbeeld het uitgaan, maar ik moest wel altijd alles precies laten weten, hoe laat ik ging, hoe laat ik thuis kwam etc. Argentijnen zijn over het algemeen best wel overbezorgd soms haha. Ik vond dat er niet echt grote verschillen waren tussen mijn gastgezin en mijn eigen ouders. Maar misschien kwam dat wel omdat mijn gastgezin best wel 'Westers' was. Mijn gastmoeder heeft in Spanje gewoond dus ze weet wel een beetje hoe de Europese cultuur is. Ik vond dus niet echt dat er grote verschillen waren.

Hoe was de sfeer op school? Zijn ze bijvoorbeeld heel streng of juist niet?

De sfeer op school was echt heel gezellig! Iedereen wil je leren kennen en iedereen kent je ook, omdat je een uitwisselingsstudent bent. De school waar ik naar toe ging was echt helemaal niet streng. Iedereen was tijdens de les aan het praten of met hun mobiel aan het spelen. Sommige leerlingen waren zelfs aan het slapen! Maar toch was het heel erg gezellig. De Argentijnen zijn heel open en willen je maar al te graag helpen. De school daar kun je echt niet vergelijken met de school hier in Nederland.

Heb je tips voor studenten die naar Argentinië willen?

Ik zou zeggen: probeer er zoveel mogelijk van te genieten! Het jaar gaat zo snel voorbij en voor je het weet ben je weer thuis. Probeer alles van de positieve kant te bekijken. Overal is een oplossing voor. Een jaar in het buitenland wonen is niet zomaar iets, je hebt ups en downs en soms heimwee. Maar probeer alles gewoon van de positieve kant te bekijken en probeer er zoveel mogelijk van te genieten. Dan komt alles goed.

Wat was jouw hoogtepunt tijdens je jaar in Argentinië?

Mijn hoogtepunt was gewoon mijn hele ervaring in Argentinië. Het is zo'n mooi land met zoveel mogelijkheden! Ik heb zoveel moois van Argentinië mogen zien. Ik heb de liefste vrienden gemaakt, het beste gastgezin gehad wat je maar kon wensen en ik heb zoveel leuke dingen mogen doen. Mijn hele ervaring in Argentinië is de mooiste ervaring die ik ooit heb meegemaakt. Ik heb er zoveel leuke herinneringen aan over gehouden en het is echt een ervaring voor het leven!

 

Lijkt het jou ook tof om ons High School programma te volgen?

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.