Infodagen Gratis magazine
Karlijn High School Amerika 08 oktober 2018

In maart heeft Karlijn zich al aangemeld voor een High School jaar in Amerika en in augustus was het dan eindelijk zo ver....haar High School avontuur kon beginnen!

Mijn nieuwe thuis

Mijn gastgezin woont in het plaatsje Mexico (ja, zo heet het dorpje) in de staat Missouri, midden in Amerika. Ik vloog vanaf Schiphol naar Detroit en vanuit daar naar St. Louis. Mijn gezin bestaat uit een moeder (hostmom), haar moeder en een hondje Cash. De zoon van mijn hostmom woont ergens anders met zijn partner en hun eigen kindje. Mijn hostmom is de Art Teacher (lerares van het vak kunst), coach van het Varsity Cheer team (cheerleader team), Travel Club advisor en Student Council (leerlingenraad) advisor op school. Ik ga naar Mexico High School, een school met 2500 leerlingen!

high-school-Amerika

Het begin

Ik ben nu ondertussen al dik 3 weken in Mexico. De tijd hier gaat echt verschrikkelijk snel. De dag dat ik hier aan kwam werd ik ontvangen door mijn hostmom en een meisje van school en het begon meteen goed…we raakten verdwaald in St. Louis. Na 2,5 uur rijden kwamen we eeeeeindelijk thuis. De dag erna ben ik meteen naar school gegaan en ook daar werd ik hartelijk ontvangen (ze doen soms alsof ik een tropisch dier ben dat ze nog nooit hebben gezien haha). 

high-school-Amerika

Vrijdag was het tijd voor de eerste American Football wedstrijd! Van te voren dacht ik het wel te kunnen begrijpen, maar wat die kerels daar allemaal aan het doen waren was voor mij een raadsel. Daarna was het feest, want het was Labor Day weekend. Ik weet eigenlijk nog steeds niet wat het inhoudt, behalve dat ik 4 dagen op de bank mocht liggen.

De echte start

De week daarna kwam eindelijk alles een beetje op gang. Ik kon de lessen steeds beter volgen en er was van alles te doen. Een tijdje later kon ik zelfs al mee gaan trainen met de cheerleaders en maandag mag ik waarschijnlijk voor de eerste keer met een wedstrijd meedoen. Vorige week zijn ook de eerste repetities geweest van de school musical Oklahoma. Binnen 2 maanden tijd gaat iedereen die mee wilt doen met de theater- en zanglerares een musical in elkaar zetten! Afgelopen weekend zijn we naar Columbia geweest voor onze homecoming jurken, want homecoming is al over 2 weken! (nog steeds geen jurk, maar beter laat dan nooit).

high-school-Amerika

Having fun!

Verder bestaat mijn leven hier vooral uit school, vrienden maken, veel van Amerika zien en uit alle gekke dingen die ze hier doen (ze ontwerpen op school bijvoorbeeld een shirt voor echt álles wat ze maar kunnen bedenken). Ik heb het heel erg naar mijn zin bij mijn gastgezin en hoop dat de tijd niet té snel voorbij zal gaan.

high-school-Amerika

Wil je net als Karlijn naar een High School in Amerika, of ga je liever naar een andere bestemming zoals bijvoorbeeld Zuid-AfrikaCanada of Australië? Travel Active helpt je graag in al jouw plannen voor een High School avontuur. Bekijk alle High School mogelijkheden of kom naar een van de geplande infodagen en laat al je vragen persoonlijk beantwoorden!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's