Larou vertelt over haar eerste week in Amerika!

Larou
High School
9 september 2019

Larou deelde in haar vorige blogs welke voorbereidingen ze zoal heeft getroffen voor dit spannende avontuur. En nu is het dan eindelijk zo ver... Ze is in Amerika. In deze blog vertelt ze over haar eerste week; de oriëntatieweek in New York! Lees maar snel verder!

Hoi allemaal,

Inmiddels ben ik al een tijdje in Amerika. Dus ik neem jullie mee in mijn eerste week in New York (oriëntatieweek) tot de dag van aankomst bij mijn gastfamilie!

Vertrek

Woensdag 7 augustus was het zo ver. Om 2 uur 's nachts stond ik naast mijn bed om vervolgens om 3 uur in de auto te zitten op weg naar Schiphol. Toen ik daar aankwam stond er een medewerker van Travel Active al klaar om te helpen. Nadat alles ingecheckt was en we nog 3 kwartier hadden om een broodje ergens te eten, was het tijd om afscheid te nemen. Dit vond ik toch best wel lastig, maar omdat het afscheid zo kort was, vond ik het wel makkelijker.

Na 3 films, het lezen van mijn goodbye book, een kwartiertje slapen en 9 uur verder, waren we geland in Amerika. We gingen eerst naar ons hotel toe om de koffers af te leveren, want de kamers zelf konden we nog niet in. Daarna zijn we naar een shopping mall geweest. Ik heb hier niks gekocht aangezien ik toch geen ruimte in mijn koffer had. Rond een uur of 4 gingen we terug naar het hotel waar we nu wel de kamers in konden. In het hotel hebben we pizza gegeten en daarna was het de kunst om wakker te blijven.... aangezien ik inmiddels al bijna meer dan 24 uur wakker was vond ik dit best wel lastig.

Dag 1 NYC

De eerste dag hebben we heel veel gezien, maar niet zoveel gedaan. De dag begon met een bezoek aan Central park. Daarna met de bus door New York gereden. Om vervolgens uit te stappen bij de High line. Na het lopen over de High line gingen we terug in de bus om naar Herald Square. Hier mochten we gaan winkelen. Toen was het tijd om te gaan eten en hier had ik heel veel zin in. We gingen namelijk naar het Hard Rock café! Overal was muziek, het eten was super lekker en het was gewoon heel gezellig. Nadat iedereen gegeten had gingen we naar de plek waar ik aan dacht als ik aan New York dacht.... Time Square. Omdat het al een beetje donker aan het worden was (niet alleen omdat het bijna avond was) was alles nog mooier door de verlichting van de borden. Na wat foto's genomen te hebben en even in de souvenirwinkel geweest te zijn, was het de bedoeling om naar de M&M store te gaan.... maar zodra wij een stap buiten de winkel zetten begon en kei hard te regen. Nadat de regen een beetje minder was geworden besloten we toch nog maar even naar de M&M store te rennen en even rond te kijken. Inmiddels was het al 9 uur en tijd om terug te gaan naar het hotel wat eigenlijk best gezellig was. In de bus was namelijk de radio aan en iedereen was keihard aan het zingen haha super gezellig.

Larou vertelt over haar eerste week in Amerika 1

Dag 2 NYC

De dag begon met een bezoek aan het 9/11 memorial. Ik vond het best indrukwekkend om te zien het is namelijk niet niks. Nadat we dit gezien hadden gingen we naar een pier toe waar een boot op ons lag te wachten om een tour te doen rond om de Statue of Liberty en de Brooklyn Bridge. We hadden de brug dus al gezien vanaf de buitenkant, maar nadat we van de boot af waren gingen we er ook nog overheen lopen. Het was best leuk maar het enige nadeel was dat het echt enorm warm was. Toen we eenmaal aan de andere kant van de brug waren aangekomen gingen we in de bus naar Coney Island. Als ik dit moest omschrijven zou ik het omschrijven als "Amerika uit de films". Van alles wat we gedaan vond ik dit wel een van leukste dingen!

Na wat vrije tijd zijn we gaan eten bij een pizza restaurant en daarna terug in de bus naar New York om daar naar Top of the Rock te gaan. Ik had hier heel veel zin in het enige min puntje... ik heb echt best wel last van hoogtevrees, maar... ik ben wel geweest en het was echt super mooi! Hierna zijn we terug gegaan naar het hotel en hebben we nog een uitleg gekregen over de volgende dag, aangezien we dan naar onze gastgezinnen zouden vliegen.

Larou vertelt over haar eerste week in Amerika 2

Vertrek naar gastgezin

Zaterdag 10 augustus vloog ik dus naar mijn gastfamilie. Ik had er super veel zin in alleen was ik echt super zenuwachtig omdat ik een overstap had in Chicago in mijn eentje. Gelukkig was alles goed aangegeven en was het best makkelijk te doen. Toen ik aankwam in Springfield stond mijn gastgezin met een super leuk bord met daarop "welcome larou".

Larou vertelt over haar eerste week in Amerika 3

Inmiddels ben ik een paar dagen hier en heb ik het heel erg naar mijn zin. Vrijdag begin ik met
school dus daar heb ik enorm veel zin in.

Liefs Larou

Wil jij aankomend schooljaar ook graag naar een High School in Amerika? Of wil je graag wat meer informatie over het programma? Vraag dan een gratis magazine aan of kom naar één van onze High School infodagen

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

35 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.