Infodagen Gratis magazine
Naomi High School Amerika 16 januari 2019

5 maanden geleden begon Naomi aan haar High School avontuur in Amerika en dat betekent dat ze al op de helft van haar avontuur zit! Tijdens deze blog schrijft ze weer over allerlei leuke dingen die ze heeft meegemaakt, met dit keer o.a. Kerst, Nieuwjaar, een trip naar Los Angeles en een super leuk uitje naar Universal Studios!

De finale week

In mijn vorige blog heb ik over de finale week verteld. Dit betekent dat ik de week voor de kerstvakantie voor alle hoofdvakken een eindtoets heb gehad. Ik heb best veel moeten leren om mijn A's en B's te kunnen behouden, maar dat is me gelukt! Mijn eerste semester heb ik dus goed afgesloten. Volgend semester beginnen we alle vakken opnieuw met 100% (A). Dat is dus iets heel anders dan in Nederland.

Al op de helft van mijn avontuur!

Nu ik dit verhaaltje aan het schrijven ben besef ik me dat er al vijf maanden voorbij zijn gegaan. Ik zit dus op de helft van mijn High School avontuur. Het is niet altijd makkelijk geweest; de heimwee momenten die er toch af en toe zijn, het missen van familie en vrienden in Nederland, jezelf aanpassen aan een andere cultuur en wonen bij een andere familie. Maar ik ben nog steeds erg blij dat ik de keuze heb genomen om voor een jaar naar Amerika te gaan en ik ben erg dankbaar dat ik de mogelijk had! Ik heb zoveel leuke en bijzondere momenten meegemaakt en veel nieuwe mensen ontmoet. Ik weet nu al dat het een ervaring is om nooit te vergeten, dus op naar de tweede helft van mijn High School avontuur en meer mooie ervaringen!

Amerikaanse kerst

De Amerikanen houden van kerst. Het versieren van huizen begint eigenlijk al direct na Thanksgiving. Om er hier geen Sinterklaas gevierd wordt, is kerst het eerstvolgende feest. We hebben wel allemaal een chocoladeletter van mijn ouders gekregen! Dat zat in het pakketje dat mijn ouders voor mijn verjaardag hadden opgestuurd. Ik moest er dus best lang van af blijven hihi. Ik heb ook nog een sinterklaaspakket van Travel Active gekregen (eigenlijk heb ik die gewonnen), omdat ik uitgekozen was tot student van de maand november. Ik was er erg blij mee. Er zaten pepernoten in, chocoladeletters en andere lekkernijen van Sinterklaas!

Time to decorate!

Maar nu weer over de kerst. Meteen het eerste weekend na Thanksgiving, toen ik terugkwam van San Diego, waren mijn gastouders bezig met de kerstversieringen. Ze hadden twee mooie kerstbomen opgezet die nog versierd moesten worden en buiten voor het huis was het al helemaal mooi geworden met veel lampjes. Hoe meer lichtjes hoe beter!

Kerst zonder mijn eigen familie

In Amerika hebben ze geen 2e kerstdag. Hier vieren ze kerstavond en 1e kerstdag. Tweede kerstdag is weer een hele normale dag. Bij de meeste families zijn cadeaus erg belangrijk. Er liggen heel veel cadeautjes onder de kerstboom, dus ook hier bij mijn gastgezin. Ook ik heb kerstinkopen gedaan en zaterdag voor de kerst is nog het pakket van mijn ouders aangekomen met cadeautjes er in. Bij de openhaard hingen vijf Christmas Stockings. Ook een met de letter N erop, echt super lief! Weer iets Amerikaans.

Kerstavond hebben we met wat vrienden van mijn gastfamilie gevierd. Het was gezellig, maar toch ook best emotioneel. Het was voor mij de eerste keer dat ik deze dagen zonder mijn eigen ouders en zus vierde en ik mistte ze heel erg. Op de kerstochtend zijn we allemaal naar beneden gekomen en mochten we de cadeautjes openmaken. Ook Tineke, een goede vriendin van Alison, heeft deze ochtend met ons gevierd. Ze bleef namelijk logeren bij ons, super leuk! Ik heb best veel cadeautjes gekregen en in de Christmas stocking zat een cadeaubon voor Universal Studios/Harry Potter, super gaaf!

Op naar Los Angeles!

De dagen na de kerst heb ik best veel leuke dingen gedaan. We zijn naar de bioscoop geweest, naar een schaatsbaan en ik heb ook nog een gezellige dag met mijn vriendinnen gehad. Zondag 30 december zijn we met z'n 4en naar Los Angeles vertrokken. Laura, mijn oudste gastzus, ging niet mee omdat ze helaas moest werken. In Los Angeles verbleven we tot zaterdag 5 januari 2019.

The walk of fame

We zijn naar de bekende Hollywood straat geweest (Hollywood Walk of Fame). Leuk om sterren van bekende mensen te zoeken of toevallig te zien. Ons appartement waar we verbleven zat op de Walk of Fame. We hebben leuke en ook interessante dingen gedaan. We zijn naar La Brea Tar Pits geweest en naar Griffith Observatory.

Nieuwjaar in Los Angeles

De jaarwisseling heb ik dus in Los Angeles gevierd. Om 3 uur 's middags heb ik mijn ouders gebeld met de beste wensen, want in Nederland was het toen al 12 uur ’s nachts. Ik zelf moest nog 9 uur wachten voordat het voor mij nieuwjaar was. Het was best raar dat ik bijna als laatste in de wereld de jaarwisseling ging vieren. Het wordt een korter jaar dan normaal voor mij. 2018 was dus natuurlijk een langer jaar voor mij, best bijzonder!

Dinsdag 1 januari 2019 ging ik met Erin, mijn gastzusje, paardrijden rond the Hollywood Sign. Super gaaf was dat. Woensdag en donderdag zijn we naar Universal Studios Hollywood geweest (kerstcadeautje) en dat was echt fantastisch!

Santa Monica Pier

Vrijdag hadden we een gezellige dag op Santa Monica Pier. We hebben daar met Kelton's zus en zijn familie afgesproken. Santa Monica staat vooral bekend om het strand en de pier met een klein attractiepark. Zaterdag gingen we weer terug richting Lincoln. Onderweg zijn we nog bij Vasquez Rocks gestopt. Het was een leuke en interessante week.

high-school-Amerika

Dat was het weer voor deze blog, tot de volgende keer! Ik wens jullie allemaal een goed, gezond en sportief 2019!

Wil jij net als Naomi naar een High School in Amerika, of ga je liever naar een andere bestemming zoals bijvoorbeeld Zuid-AfrikaCanada of Australië? Travel Active helpt je graag in al jouw plannen voor een High School avontuur. Bekijk alle High School mogelijkheden of kom naar een van de geplande infodagen en laat al je vragen persoonlijk beantwoorden!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's