Infodagen Gratis magazine
Aniek Ski & Snow 30 juli 2020

Aniek vertelt over haar Ski & Snow droom: "Het leek me vanaf jongs af aan al erg leuk om skileraar te worden in Oostenrijk. Na het behalen van mijn bachelor in juli 2019, besloot ik dan ook om deze droom waar te maken. Na even zoeken op internet, kwam ik bij Travel Active terecht. De 2-weekse taalcursus in Wenen en het kleinschalige (in vergelijking met andere organisaties die de Anwärter aanbieden) van de organisatie spraken me gelijk aan."

Wenen

Midden november was het dan zo ver, ik vertrok naar Wenen voor de 2-weekse-taalcursus. Samen met 4 anderen van Travel Active had ik door de weeks elke dag een paar uur cursus en in het weekend vrij. De taalcursus was erg handig om je algemene en ski-Duits bij te spijkeren. Door de organisatie werden er ook vele uitjes gepland om Wenen te verkennen. Daarnaast had je ook zelf genoeg tijd om dat te doen. Wenen is ontzettend mooi en er is veel lekker gebak, dus deze twee weken waren fantastisch.

Kaprun

Begin december reisden we met de groep naar Kaprun, om onze Anwärter opleiding te doen. Toen ik vanuit de trein de eerste bergen zag, wist ik dat het goed ging komen.

Ik merkte bij de eerste theorieles al op dat we best wel een voorsprong hadden door de taalcursus. Ik vond het fijn dat ik al twee weken langs Duits praatte en er aardig mee uit de voeten kon. Een gewone dag tijdens de Anwärter zag er zo uit: opstaan, ontbijt in hostel, de hele dag skiën (lunchen op de piste), vrijwel direct erna de lessen bijwonen in het hostel, avondeten, de lesstof van die dag nog een keer doornemen en slapen. Het waren pittige dagen, maar omdat iedereen in hetzelfde schuitje zat hing er een goede sfeer voor zowel leren als plezier maken.

Altenmarkt in Pongau

Na onze Anwärter te hebben afgerond, reisde ik samen met een ander meisje van Travel Active naar Altenmarkt in Pongau. Hier kwamen we bij Skischule Happy. Het skigebied van Altenmarkt in Pongau is een skigebied waar veel mensen leren skiën en waar veel families komen. Het skigebied ligt niet erg hoog, maar is door zijn sneeuwkanonnen sneeuwzeker. Ook is het skigebied van Altenmarkt in Pongau aangesloten bij de Ski Amadé. Met deze skipas kun je dus ook in de sneeuw zekere skigebieden van Zauchensee, Flachau en andere plaatsen skiën en lesgeven. Omdat het skigebied niet super groot is, is de skischool dat ook niet. Hierdoor kende iedereen van de skischool elkaar en voelde iedereen net als familie.

De week voor de kerstvakantie hoefden we nog niet te werken, waardoor we genoeg tijd hadden om bij te komen en de skigebieden te verkennen. Net voordat de kerstvakantie begon kwamen de skileraren van vorige jaren ook in Altenmarkt aan. Omdat zij zoveel kennis hadden van het gebied en lesgeven, konden ze ons zeer goed op weg helpen. Na de twee weken kerstvakantie stond de nieuwe vaste crew er dan alleen voor. Er werd niet gelijk van je verwacht dat je alles perfect deed en dat was erg fijn. Hoewel je bij de Anwärter een goeie basiskennis hebt opgebouwd, moet je nog wel leren hier in de praktijk mee om te gaan.

Januari en februari 

Na de hectiek van de kerstvakantie (kerst, rodelen, Oud en Nieuw, voor het eerst skiles geven), was het eerste deel van januari erg rustig. Half januari zijn we naar de Weltcup van Zauchensee en Flachau geweest. Het was erg gaaf om de professionals in actie te zien.  Februari was een stuk drukker door schoolvakanties en Fasching (carnaval). Maart was weer een rustige maand. Half maart moesten we helaas al naar huis wegens corona. Anders hadden we het seizoen (tot en met Pasen) afgemaakt.

Top ervaring!

In het skiles geven en het skiën zelf heb ik echt veel verbetering bij zowel mijzelf als anderen gezien. Het schema van elke week bleef hetzelfde, maar het werk was erg afwisselend. De ene week stond je op de kinderwiese, de volgende had je een eigen gevorderde kindergroep, de week erna gaf je privéles, en ik heb ook nog twee weken gehad dat ik met een schoolklas mee skiede. Dit maakte het super leuk en afwisselend en zorgde ervoor dat je motivatie niet verdween.

Het was een geweldig avontuur en in de kerstvakantie ga ik weer terug!

Wil jij meer weten over onze Ski & Snow programma's en ook dé winter van je leven beleven zoals Aniek? Bekijk alle info

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's