10 redenen waarom je voor een taalreis in Sevilla moet kiezen!

Travel Active
Taalreizen
2 maart 2017

Spaans leren in de stad van de flamenco, zomerse temperaturen en natuurlijk tapas. Taalreis student Lotte geeft jou de 10 redenen waarom je voor een taalreis in Sevilla moet kiezen!

1. Het zomerse weer

Zoals bekend, is het in heel Spanje gedurende het jaar zonnig met ‘tropische’ temperaturen. Maar wat velen misschien niet weten, is dat Sevilla uitgeroepen is tot warmste stad van Europa. Temperaturen kunnen hier in de zomer oplopen tot zo’n 45 graden. Dit zijn natuurlijk hele extreme temperaturen, maar dat zorgt er wel voor dat het tot en met begin november nog zo’n 25 graden kan zijn. Kouder dan 14 graden overdag in de winter wordt het hier niet en vanaf begin maart beginnen de temperaturen alweer op te lopen. Verder schijnt hier vrijwel altijd de zon, waardoor de gevoelstemperatuur vaak al hoger aanvoelt. En regenen doet het hier nauwelijks. Ideaal om hier in de lente- en herfstmaanden te vertoeven tijdens jouw taalreis in Sevilla!

2. De stad van de flamenco

Sevilla is de bakermat van de flamenco: een Spaans muziek- en dansgenre dat zich kenmerkt door krachtige dans, geklap en snel voetenwerk. Er zijn op verschillende plekken in de stad shows te bewonderen, maar ook in kleine barretjes zijn (gratis) optredens te zien. Eén keer per jaar hullen alle vrouwen zich in de traditionele feriajurken en kleden mannen zich als ware caballeros (ruiters) terwijl ze met de koets vertrekken naar het feestterrein. Tijdens dit volksfeest, La Feria de Abril, wordt er volop gedanst, gegeten en gedronken. Ideaal om een kijkje te krijgen in het leven en de roots van een typische Seviliaan.

3. Bezienswaardigheden in Sevilla

In Sevilla is er veel te doen, te zien en te bezoeken als het aankomt op culturele activiteiten. Wat Sevilla echter zo bijzonder maakt, is dat er ter ere van de Wereldtentoonstelling in 1929 verschillende parken, pleinen en paviljoenen zijn ontworpen en aangelegd, met als hoogtepunt Plaza de España. Verder zijn er genoeg leuke wijken om te bezoeken, zoals de wijken Santa Cruz en Triana. Ook de kathedraal (na de Sint-Pietersbasiliek in Rome en de St. Paul’s Cathedral in Londen het grootste kerkgebouw in Europa), Metropol Parasol (modern, houten kunstwerk dat midden in de stad staat) en Real Alcazar (oud paleis, bekend door haar tuinen) zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

4. Spaanse tapas

Tegenwoordig worden in vrijwel heel Spanje tapas gegeten, maar dit is van oudsher een traditie van de provincie Andalusië in Zuid-Spanje. En laat Sevilla nou net de hoofdstad zijn van Andalusië. Dat betekent dus dat je overal in de stad de meest lekkere tapas kunt eten: van moderne restaurants, tot authentieke Spaanse barretjes en vaak voor nog geen 3 euro per tapa!! Je kunt Sevilla niet verlaten zonder de Salmorejo (dikkere versie van gazpacho geserveerd met ham en ei), Cola de Toro(stierenstaart) en Carrillada ibérica (varkenswangetjes) geprobeerd te hebben.

5. Het uitgaan in Sevilla

Er is in het uitgaansleven van Sevilla voor iedereen wat wils. Er zijn ontzettend veel barretjes waar je tussen de locals kunt genieten van een Sherry of een tinto de verano (een drankje van rode wijn met Spa rood/Sprite). Maar er zijn ook barretjes waar bijvoorbeeld vooral internationale studenten komen. Verder zijn er genoeg clubs om naar toe te gaan en wat ook zeker een pré is om te bezoeken, zijn de feesten georganiseerd door een Erasmus Club van Sevilla.

6. Activiteiten in de omgeving

Zoals in mijn eerdere blogs als te lezen is, zijn er genoeg dingen die je nog kunt ondernemen tijdens jouw taalreis in Sevilla. Zo zijn uitstapjes naar Cadiz, Cordoba, Malaga, Marbella en Granada goed te doen. Maar ook reisjes naar Marokko zijn vanuit Sevilla met verschillende studentenorganisaties goed te doen. Genoeg mogelijkheden om zoveel mogelijk van het land en de nabije omgeving te zien dus!

7. De mogelijkheden van een stad, gezelligheid van een dorp

Sevilla is een ontzettende sfeervolle en compacte stad maar met de voorzieningen van een stad. Busstation, treinstation, vliegveld en metro-aansluiting, het is er allemaal. Je kunt de stad gemakkelijk te voet bekijken, maar je kunt ook gebruik maken van de Sevici bikes die je verspreidt over de hele stad kunt pakken en wegzetten. Omdat de stad verdeeld is in verschillende delen/wijken en er aan de andere kant van de rivier ook nog genoeg te doen en te zien is, raak je niet snel verveeld. Verder is het een hele veilige en schone stad, waar de mensen vooral op straat leven en er veel muziek wordt gemaakt op straat. Dit zorgt voor een gezellige en vertrouwde sfeer. De ideale woonplaats dus voor een aantal weken of maanden!

8. Moorse invloeden

Wat Sevilla anders maakt dan andere Spaanse steden, is dat er door de hele stad Moorse invloeden terug te zien zijn. Deze invloeden vind je terug in de Real Alcazar, the authentieke tegeltjes en balkonnetjes door heel de stad en de muziek van de flamenco. Ook zie en hoor je de Arabische accenten, iets wat je in het noorden van Spanje niet snel tegen zal komen. Dit geeft een magisch tintje aan de architectuur en sfeer in de stad.

9. Fijne leeromgeving tijdens jouw taalreis in Sevilla

Sevilla is een echte studentenstad. Er zijn dan ook genoeg fijne plekken om te leren, bijvoorbeeld in één van de verschillende parken of velen cafeetjes. Maar er zijn daardoor ook genoeg mogelijkheden om samen te leren. Er zijn buiten de internationale studenten namelijk ook genoeg Spaanse studenten. Aangezien de Spaanse studenten vaak niet zo goed Engels kunnen en de internationale studenten hier voor de Spaanse taal komen, kan de ideaal oplossing een intercambio(uitwisseling) zijn. Dit houdt in dat je op basis van een invulformulier gekoppeld wordt aan een student die enkele raakvlakken heeft met jou. Vervolgens spreek je één of twee keer per week af, zodat jij je spreekvaardigheid (of luistervaardigheid) in het Spaans kan oefenen en de andere student zijn of haar Engels kan oefenen. De ideale wisselwerking dus voor beide partijen en tevens ook een goede manier om in contact te komen met de lokale bevolking.

10. Spaanse taal, gewoontes en ervaring

Last but not least, het studeren van een taal in het moederland is natuurlijk altijd de beste manier om een taal te leren. Je wordt hier constant geconfronteerd met de Spaanse taal en dat zorgt er uiteindelijk het beste voor dat je je taalniveau verbetert en dat de (nieuwe) kennis die je vergaart ook daadwerkelijk blijft hangen. Tevens leer je op deze manier ook ontzettend veel over de lokale cultuur en gewoontes. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de internationale ervaring die je op doet en wat dat voor je eigen ontwikkeling betekent. Genoeg redenen dus om voor een taalreis in Sevilla te kiezen!

 

Zou jij een taalcursus willen volgen in Sevilla? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.