Deborah op taalcursus in Sevilla: “De serveerster hielp ons met de Spaanse woorden!”

Deborah
Taalreizen
26 augustus 2016

Deborah vertrok voor 2 maanden naar Spanje voor een taalcursus in Sevilla. Haar doel? Om van beginneling de eerste stapjes in de Spaanse taal te zetten, maar vooral voor de ervaring om in je eentje een tijdje ergens te wonen.

Daarom een taalcursus Spaans

Al een tijdje had ik het idee in mijn hoofd om een taalreis te gaan doen! Maar het was er niet van gekomen. Het nieuwe schooljaar van 2015 stond alweer voor de deur en ik had een studie gekozen. Halverwege het jaar kwam ik erachter dat deze niet voor mij was bestemd. Ik was gestopt en wilde niet gaan niksen en had besloten om voor 2 maanden een taalcursus Spaans te volgen. Alleen naar het buitenland gaan en dingen zelf ontdekken! Nieuwe mensen leren kennen en mijn eigen wasje draaien! Het ging mij eigenlijk niet alleen om de taal zelf, maar de hele ervaring bij elkaar. Zelfstandiger worden. Waarom Spaans?! Mijn beste vriendin was vorig jaar, ook met Travel Active, naar Peru geweest en heeft daar voor 1 maand een Spaanse cursus gevolgd en de tweede maand vrijwilligerswerk gedaan! Als zij Spaans spreekt vind ik dat zó leuk klinken!! Ik dacht bij mezelf: dat wil ik ook!

Spaans leren in Spanje

Toen had ik de keuze om te kiezen waar ik Spaans wilde leren. Ik wilde niet buiten Europa omdat ik dat nog te spannend vond, ik had nog nooit eerder zoiets gedaan in mijn eentje. Ook speelde mee dat ik drie jaar geleden diabetes heb gekregen waardoor ik nu voor alles wat ik eet en drink insuline moet spuiten. Insuline moet overal op de wereld beschikbaar zijn maar toch vond ik het een beetje eng! Stel er zou iets gebeuren en ik kom tekort… dan voelde Europa voor mijn idee toch iets veiliger. Dus al gauw kwam ik op Spanje uit. Ik had van heel veel mensen gehoord dat Sevilla een hele mooie stad was en dat een taalcursus in Sevilla de moeite waard is! Ik ging een beetje kijken op internet en dat zag er zéker goed uit! Ook zag ik dat in de maanden dat ik wilde vertrekken (april-mei) de ‘Feria di Abril’ was! Een van de belangrijkste festivals in Sevilla! Een week lang feest! Iedereen in traditionele jurken en de mannen mooi in pak! Paarden met koetsen en een grote kermis! Dit wilde ik niet missen!

Op naar Sevilla!

Ik werd op het vliegveld opgewacht door een gastgezin dat mij naar mijn appartement zou brengen. In de auto kwam ik in contact met aan Duits meisje dat ook Spaans ging leren op dezelfde school als ik. Zij zou alleen bij dit gastgezin blijven, maar ik had gekozen voor een appartement. Ik wilde toch een beetje vrijheid als ik in Sevilla was en niet om een bepaalde tijd thuis zijn voor het eten. Ik had gekozen voor een appartement met 2-persoonskamer. Heel toevallig deelde ik mijn kamer met een ander Nederlands meisje dat op dezelfde dag was aangekomen als ik! Ik weet het! Eigenlijk heel slecht want ja… Spaans spreken is er niet veel van gekomen buiten school. Maar het was wel heel gezellig! Ik deelde mijn appartement ook nog met 3 andere meisjes (Chinees, Amerikaans en Duits) Het Amerikaanse meisje zat er al bijna een jaar! Maar wekelijks kwamen er ook nieuwe mensen die voor 1 of 2 weken bleven en dan kwam er weer iemand nieuw. Zo was er ook nog een ander Nederlands meisje in mijn appartement! Ja er waren best veel Nederlanders op deze taalcursus in Sevilla!

De talenschool in Sevilla

De school was op loopafstand van mijn appartement. Zo’n 20 minuten lopen maar ik moet zeggen het voelde als 10! Ik had gekozen voor eerste maand intensief les (5 uur per dag) en de tweede maand standaard les (4 uur per dag). Bij intensief kreeg je nog 1 uurtje cultuurles erbij. De leraren op deze school waren super aardig en erg behulpzaam! Omdat ik nog geen woord Spaans sprak toen ik aankwam werd ik in het beginnersklasje gezet, dat inclusief mezelf bestond uit 4 mensen. Een Australische vrouw (Gwen) van in de 40 die super lief was! En een Duits meisje (Caroline) en Saskia (mijn kamergenootje). Omdat het klasje zo klein was, was het heel fijn les geven en had je bijna gewoon één op één les!

Vrienden ontmoeten & Spaans eten

Later, naarmate we steeds in een hogere klas kwamen, kwamen er ook meer mensen bij. Wat geen probleem was, het was nog steeds een klein klasje! Hierdoor ontmoette je ook weer nieuwe mensen. Zo gingen we met een groepje uiteten en hebben we lekkere tapas gegeten en een hele gezellige avond gehad met hele leuke verhalen die boven tafel kwamen! Over tapas gesproken!! Het eten was heerlijk! Overal waar je kwam! Ook ben ik een paar keer uit geweest met een ander Nederlands meisje van de school die mij en andere mensen had uitgenodigd om bij haar appartement pasta te komen eten en daarna gezellig uit te gaan in Utopia. Een uitgaansplek met 3 verdiepingen waar ze verschillende soorten muziek draaiden. Super gezellige avonden waren dat!

Locals helpen een handje

Na school ging ik vaak met Caroline en Saskia ergens lunchen, we hadden eigenlijk een standaard plekje waar we heel vaak kamen en waar ze ons al kenden! De serveerster daar hielpen ons ook als we iets probeerde te bestellen in het Spaans! En als we dan ergens naar toe wezen om het duidelijk te maken zeiden ze; nee nee wat is het Spaanse woord! Haha super behulpzaam! In de middag gingen we bezienswaardigheden bezoeken zoals onder andere het Maria Louisia park, Alcazar en Plaza de España! Hier moet je zéker heen gaan als je naar Sevilla gaat!

Alleen Sevilla ontdekken

Ik ben ook weleens alleen door Sevilla gaan lopen met mijn camera om foto’s te maken van mensen die ik om mij heen zag! Ik zag onder andere een jong stel dat begon te dansen midden op straat op de muziek van een straatmuzikant! Stiekem heb ik foto’s van ze gemaakt! Ook ben ik een aantal keer alleen naar het Maria Louisia park gegaan om gewoon in het gras te liggen en de duiven te voeren. Het is zó mooi in dat park! Mensen zijn daar aan het joggen, er rijden overal paarden met koetsen en het lijkt er net een jungle met supermooie bloemen en palmbomen! En natuurlijk niet te vergeten de sinaasappelbomen!

Spanje en Portugal ontdekken

De een na laatste week kwam mijn vriend ook nog langs voor een weekje en hebben we een auto gehuurd en zijn we naar Malaga, Cadiz en Benagil en Portugal gereden! Ik had toen een weekje school geskipt hihi, maar ik moet zeggen dat dit het wel waard was! We hebben zo fijn rondgereden met de muziek aan en overal het strand bezocht! Die in Portugal was het mooist! Daar hadden we ook nog een boottochtje gedaan langs de grotten!

Een Taalreis Spaans: een hele ervaring!

Al met al moet ik bekennen dat ik nog niet veel Spaans spreek. Maar vergeleken met dag 1, ik verstond écht geen woord Spaans! Het lezen, schrijven en verstaan van Spaans is zéker bevorderd! Maar het zelf spreken vind ik gewoon heel spannend en best moeilijk. De een leert nou eenmaal iets sneller dan de ander en de een steekt er misschien ook iets meer energie in dan de ander. Voor mij ging het om de hele ervaring en die heb ik gehad! Ik heb mensen leren kennen om nooit te vergeten! En weet je wat het mooiste is van weg gaan?! Thuiskomen! Ook al heb ik een hele leuke tijd gehad, was het toch erg fijn om weer thuis te zijn en mijn familie en vrienden weer te zien! Een onthaal bij Schiphol van mijn vriendinnen met spandoek en al! Kan niet ontkennen dat ik daar geen traantje om heb weggepinkt.

 

Zou jij een taalcursus willen volgen in Sevilla? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.