De laatste maanden van mijn taalreis in Sevilla

Lotte
Taalreizen
22 april 2017

Lotte is na 6 maanden net terug van haar taalreis in Sevilla. Tijdens haar laatste maanden vierde ze carnaval op een andere manier in Cadiz en maakte ze leuke uitstapjes naar Málaga en Marbella.

Mijn normale leventje in Nederland weer oppakken

Zaterdag 8 april 2017, de dag dat ik het warme Sevilla verliet en weer terugvloog naar ons koude kikkerlandje. Na ruim zes onvergetelijke maanden werd het tijd om mijn normale leventje in Nederland weer op te pakken. Bij deze dan ook een laatste blog over mijn laatste twee maanden van mijn taalreis in Sevilla en alle laatste keren die daarbij kwamen kijken.

Uitstapjes naar Málaga en Marbella

Na mijn eerdere reisjes in en rondom Spanje, mocht een bezoekje aan Málaga en Marbella niet achterblijven. Beide steden zijn ideaal voor een dagje weg: je hebt er zee, een authentiek Spaans stadscentrum, een levendig uitgaansleven en vaak zon. Verder zijn Málaga en Marbella vanuit Sevilla goed bereikbaar met bus of trein zonder heel lang te reizen. In Málaga bezochten we de kathedraal, de zogenoemde “churros-straat”, het Arabische fort Alcazaba en de haven van Malaga. In Marbella gingen we uit in Puerto Banús (de strip van Marbella), struinden we door het oude stadscentrum waar we onder andere Plaza de los Naranjos bezochten en relaxten we op het strand. Zeker een aanrader!

Geen carnaval in Nederland maar in Cadiz

Omdat ik, als Brabander, dit jaar geen carnaval in Nederland kon vieren, besloot ik dit te compenseren door samen met wat vrienden naar Cádiz te gaan om die manier van carnaval vieren een keertje mee te maken. Samen met heel wat andere internationale en Spaanse studenten vertrokken we naar Cadiz. Daar bleek al snel dat de viering van de Spaanse carnaval afweek van die in Nederland. In Spanje draait het minder om het gaan naar kroegen, dansen en de muziek. Alles speelt zich uitsluitend buiten af en het hoogtepunt is een wedstrijd tussen verschillende zanggroepen. Hierbij is het de bedoeling om met een zo origineel mogelijk, maar ook komisch verhaal te komen en dat te verwerken in een liedje. Deze groepen doen vervolgens mee aan de carnavalsoptocht en treden later ook op. Deze optredens duren vrijwel de gehele avond. Op andere pleinen wordt er ondertussen volop feest gevierd, gekletst en gedronken, maar dit alles zonder muziek. Omdat Cadiz aan het strand ligt, wordt er ook een deel van het festiviteiten meegenomen naar het strand. Dat is toch wel weer even wat anders dan in Nederland!

Mijn doel proberen te halen

Zoals al eerder gezegd, was mijn doel om niveau B2 te behalen voordat ik weer vertrok naar Nederland. Op de talenschool heb ik dit niveau afgerond, waarna ik vervolgens twee weken lang voorbereidingslessen heb gevolgd voor mijn examen. Na veel oefenen, heb ik heb mijn examen op B2 niveau afgelegd. Een officieel taalexamen bestaat uit vier delen: leesvaardigheid en grammatica, spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid en luistervaardigheid. Op al deze gebieden word je beoordeeld en na twee á drie maanden ontvang je dan de uitslag. Dat betekent dus dat ik vooralsnog niet weet of ik geslaagd ben. Mocht dit niet het geval zijn, dan heb ik altijd nog het certificaat van de talenschool. Daarop staat vermeldt welke cursus(sen) je gevolgd hebt en voor hoe lang, inclusief een korte cijferlijst. Voor toekomstige taalreizigers naar een Spaanstalig land: als je alle grammatica en het (weinige) huiswerk dat je krijgt goed bijhoudt, is het mogelijk om na zes maanden B2 te behalen en dus bijna vloeiend Spaans te spreken.

Een van de beste beslissingen uit mijn leven

Ondanks het feit dat er steeds meer jongeren zijn die ervoor kiezen om te gaan reizen, een nieuwe taal te leren, vrijwilligerswerk te doen of te gaan werken in het buitenland, zijn er ook nog steeds heel veel jongeren die twijfelen aan het maken van deze stap. Wat mij betreft is dit een keuze die iedereen voor zichzelf moet maken. Maar ik kan niet ontkennen dat ik er van overtuigd ben dat het kiezen voor een van de hierboven genoemde activiteiten vaak een van de beste beslissingen is uit je leven. Een tegenargument kan zijn dat het daarna lastig is om weer te gaan studeren/werken.

Mijn taalreis in Sevilla zorgde voor veel meer dan alleen Spaans leren

Tevens wordt het soms gezien als een (half) jaar “lang leven de lol” en daardoor onnuttig. Natuurlijk, ik heb ontzettend veel plezier gehad tijdens mijn taalreis in Sevilla en echt niet alleen maar gestudeerd. Maar ik denk dat ik in mijn blogs ook heb aangetoond dat ik niet alleen veel heb geleerd over de Spaanse taal (en zelfs een hoog taalniveau heb kunnen behalen), maar ook over een andere cultuur en mezelf. Je krijgt tijdens een taalreis de kans om meer van een land of continent te zien en je maakt in een korte tijd heel veel mee. Al deze ervaringen, op welk gebied dan ook, dragen bij aan je algemene ontwikkeling en visie op de wereld. Er zit dus veel meer achter dan alleen het leren van een taal.

Zou jij een taalcursus willen volgen in Sevilla? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.