6 redenen voor een bezoekje aan Cambridge

Travel Active
Taalreizen
24 mei 2015

Cambridge staat bekend om haar prestigieuze universiteit, rijke uitgaansleven en natuurlijk (zoals de rest van Engeland) om de botanische tuinen. Of je nu een weekendje gaat of er een taalcursus Engels gaat doen, Cambridge is the place to be voor elke citytriplover, avonturier én rustzoeker.

Colleges in Cambridge

Ze zien er prachtig uit en misschien had je er zelf ook wel willen studeren (of ga je dat nog doen!). De meeste colleges van de University of Cambridge kun je bezoeken, al moet je daar wel een kaartje voor kopen. Bekijk bijvoorbeeld alleen al de machtige binnenplaats of de bibliotheek. Eén van de mooiste colleges is Kings College.

Romantische boottocht

Huur een punter en bekijk de stad vanaf het water. Deze gondels kun je zelf bedienen maar je kunt je natuurlijk ook laten voortbewegen door een van de vele studenten. Tijdens de tocht heb je een prachtig uitzicht op de historische stad en de mooie tuinen van verschillende colleges. Je kunt ook een wandeling maken langs de rivier om de mooie bruggen te zien.

Huur een fiets

Je kunt natuurlijk kiezen om met een Hop on – Hop off-bus de stad te leren kennen. Maar waarom niet – net als in Nederland – de stad per fiets verkennen? Neem bijvoorbeeld deel aan een highlights fietstour in Cambridge. Ideaal voor zowel jong als oud om zo een leuk en goed overzicht van de stad te krijgen. Bezoek alle bezienswaardigheden en het historische centrum van Cambridge met veel leuke winkeltjes, pubs en restaurants.

Heerlijke high tea

Na al dat fietsen wil je natuurlijk even wat lekkers eten. Een high tea kan in Engeland natuurlijk niet missen! Ga bijvoorbeeld naar het luxe Harriets Cafe Tearooms en geniet van echte Britse scones en cakejes. Loopt het water je al in de mond?

Relaxen in de tuin

Engeland zou Engeland niet zijn zonder een groot aanbod van botanische tuinen. Ook in Cambridge vind je er een aantal. Zo kun je de Cambridge University Botanic Garden bezoeken, een tuin die (hoe verrassend) aangelegd is voor Cambridges trots. Denk aan mooie borders, het geluid van water dat in de fontein valt en leuke, gezellige paadjes. Ideaal voor tuinliefhebbers, maar natuurlijk ook perfect voor een middagje relaxen of om even te ontsnappen aan de drukte van het centrum.

Ga op stap

Cambridge is een grote studentenstad en dus vind je er veel leuke kroegen en een rijk uitgaansleven. Bezoek een leuke pub, bestel een overheerlijk drankje en, of course, bestel fish & chips. Hoe Engels wil je het hebben? Bekijk voor meer facts over deze stad even dit blog over Cambridge.

Wil jij deze stad ook graag van dichtbij gaan bekijken? Ga een taalcursus Engels in Cambridge doen en leer binnen een paar weken (of zelfs maanden!) de hele stad op je duimpje kennen. Natuurlijk start je jouw dagen in Cambridge met een typical English breakfast, mag een ritje in een rode dubbeldekker niet ontbreken en kun je niet naar huis zonder een selfie in een rode telefooncel. En het beste? Jij gaat naar huis met een pluspunt voor op jouw cv! Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

 

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.