5 redenen waarom je voor een Cambridge cursus zou moeten kiezen

Travel Active
Taalreizen
15 december 2017

Wil jij écht iets uit jouw Engelse taalreis halen? Kies dan voor een Cambridge cursus In deze blog vertellen wij jouw 5 redenen waarom je voor een Cambridge cursus  zou moeten kiezen.

1.  Het staat goed op je CV

Oké: misschien is dit punt niet heel verrassend maar het is wel een van de vele voordelen van een Cambridge cursus! Het certificaat staat goed op jouw CV en zal jouw een voorsprong geven ten opzichte van mensen die dit niet hebben gehaald. Vooral in een internationaal bedrijf wordt vaak van jou verwacht dat je goed Engels kan en hoe kan je dat beter laten zien dan met een Cambridge certificaat?

2. Het helpt je tijdens je studie

Niet alleen heb je meer kans op een goede baan: ook bij het starten van een nieuwe studie heb jij een voorsprong door jouw Cambridge certificaat. Bij sommige opleidingen is het Cambridge diploma een vereiste, zowel in binnen- als buitenland. Hier in Nederland worden tegenwoordig veel studieboeken in het Engels geschreven, sommige colleges zijn in het Engels en je zult ook soms presentaties in het Engels moeten geven. Als je gaat afstuderen is het ook niet vreemd als jij je scriptie of proefschrift in het Engels moet schrijven. Superhandig als je een Cambridge examen hebt gehaald dus!

3. Het certificaat is onbeperkt geldig

In tegenstelling tot andere taalcertificaten die je kunt behalen, is het Cambridge certificaat onbeperkt geldig. Je weet dus zeker dat het certificaat niet zal verlopen en dat je dus niet al dat werk voor niets hebt gedaan. Daarnaast is het een internationaal erkende maatstaf waarmee jij je Engelse taalvaardigheden kunt aantonen.

4. Je doet een internationale ervaring op

Kies je voor een Cambridge cursus in het buitenland (wél zo leuk natuurlijk) dan doe je ook een internationale ervaring op! Dit maakt het certificaat nog eens éxtra waardevol en het is natuurlijk een leuke ervaring!

5. Zelfontwikkeling

Als je een Cambridge cursus in het buitenland doet, dien je minimaal 10 weken in dit land te blijven. Op deze manier heb je niet alleen meer tijd om de cultuur te leren kennen, maar ook om aan jouw Engelse taal te werken.  Je ontwikkelt tijdens de Cambridge cursus ook specifieke vaardigheden die later goed van pas kunnen komen. Het ene gedeelte van de cursus traint jou in de algemene taalvaardigheden, maar het andere gedeelte is specifieke examentraining. Je gaat intensiever aan de slag met het Engels door essays te schrijven, brieven op te stellen etc. Dit soort elementen zitten in je examen, en deze nieuwe vaardigheden kunnen in je carrière of opleiding goed van pas komen.

Wil je meer lezen? Bekijk dan onze blogpagina. Neem ook een kijkje bij de programma's van Travel Active.

 

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.