5 Redenen om een taalreis in Cambridge te doen

Travel Active
Taalreizen
26 juni 2020

Je hebt via Travel Active meegedaan aan een winactie om één week lang een taalreis te doen in een van onze geweldige bestemmingen in Engeland, en wat blijkt, je hebt gewonnen! Yes! Maarja, nu moet je dus wel nog de moeilijke beslissing maken: welke stad ga je kiezen? Om jouw keuze iets makkelijker te maken hebben we alvast alle interessante weetjes van onze bestemmingen, van Londen tot Dublin, op een rijtje gezet. Hierbij de 5 belangrijkste (en leukste) redenen om jouw taalreis in Cambridge, de stad van studenten, geschiedenis én Harry Potter, te doen.

1. Harry Potter in Cambridge

Engels is echt een wereldtaal, dus een goede beheersing van het Engels kan alleen maar fantastische dingen betekenen voor je toekomst! Waar beter om Engels te leren dan in het hart van Engeland zelf, een stad met een van de meest prestigeuze universiteiten van de wereld, waar je ondergedompeld wordt in de Engelse cultuur en geschiedenis. Bewandel de eeuwenoude straten van deze stad, omringd door de 800-jaar oude Universiteitsgebouwen, en waan je voor eventjes in de magische Harry Potter wereld. Of je jezelf nou altijd in huize Slytherin of juist Griffindor hebt gezien, die droom wordt heel wat realistischer in deze prachtige stad!

2. Bruisende studentenstad

Ben je niet zo’n dromer en vind je de sfeer van een stad veel belangrijker, dan zit je hier nog steeds helemaal goed. Cambridge is namelijk écht een studentenstad, niet gek natuurlijk gezien het een van de oudste en beste universiteiten ter wereld heeft. Van de circa 130.000 inwoners zijn 30.000 ervan student en dat zorgt uiteraard voor een super bruisende en gezellige sfeer. Van de hippe cafés en restaurantjes die altijd gezellig vol zitten en waar je kennis kunt maken met typische Engelse gerechten tot de rustieke oude straatjes met leuke boetiekjes, Cambridge leeft en dat betekent dat jij je echt niet snel zult vervelen!

3. Engels leren met internationale studenten

Met zo’n top universiteit als het middelpunt van de stad is het wel te verwachten dat Cambridge super populair is onder internationale studenten, die net als jij, graag de Engelse taal beter willen leren kennen. Als jij je taalreis in Cambridge gaat volgen kom je dus samen in de klas te zitten met mensen vanuit de hele wereld, allemaal met hetzelfde doel: jullie kennis van de Engelse taal te verbeteren. We kunnen ons geen betere manier verzinnen om nieuwe mensen te leren kennen, nieuwe vrienden te maken en samen jullie nieuwe talenkennis te oefenen en te perfectioneren.

4. Cambridge: Dé stad van de geschiedenis

Overal waar je in Cambridge loopt word je er aan herinnert hoe oud de stad is. De universiteit zelf is gebouwd in 1209, dat is meer dan 800 jaar geleden! Ook in de rest van de stad word je omringd door historische gebouwen, er zijn zelfs delen die nog over zijn gebleven uit de Romeinse tijd. Zelfs de jaarlijkse bootrace tussen Cambridge Universiteit en Oxford Universiteit is bijna 200 jaar oud, de eerste race was al in 1829. Deze race is trouwens een hele gebeurtenis door de eeuwenoude rivaliteit tussen de twee universiteiten, dus neem zeker de kans om er bij te zijn. Mocht dat niet lukken dan kun je altijd zelf nog een bootje huren en hiermee over de rivier Cam varen. ‘Punting’ zoals het in Cambridge heet is namelijk een superleuke, én typische, Cambridge ervaring. Neem je nieuwe internationale vrienden mee en zie de stad vanaf de rivier. Tip: Als jij de kapitein bent, neem dan voor de zekerheid een extra set kleding mee (of een regenjas) want ervaring leert dat je niet altijd helemaal droog weer aan land komt.

5. Engeland verkennen

Als je naar Cambridge gaat om je Engelse taalcursus te volgen snappen we natuurlijk heel goed dat je ook de tijd wilt nemen om de rest van het land verder te verkennen. Gelukkig heeft Cambridge daar de perfecte ligging voor. Binnen een uurtje ben je namelijk al in hartje Londen (met de trein) en daarnaast kun je met het openbaar vervoer ook heel makkelijk naar Wales, Stonehenge, Oxford, Stratford-Upon-Avon (de stad van Shakespeare), Bath (de stad van Jane Austen) of Birmingham. Kortom, Cambridge is de ideale uitvalsbasis om tijdens je weekend Engeland verder te verkennen en om je nieuwe geleerde taal nóg meer te oefenen.

Droombestemming voor jouw taalcursus

Dat waren de 5 redenen waarom je voor een taalcursus in Cambridge moet kiezen. Natuurlijk hopen we je overtuigd te hebben van de vele positieve redenen om jouw Engels cursus in Cambridge te volgen, maar mocht je nog niet helemaal zeker zijn van Cambridge als jouw taalreis bestemming, check dan ook eens onze andere mogelijkheden in: Londen, Dublin, Oxford of Brighton of laat je inspireren door de ervaringen van alle reizigers die je voor zijn gegaan. Voordat je het weet kun je je koffer in gaan pakken om te beginnen aan een nieuw avontuur. Veel plezier en good luck!

 

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.