Astrid’s tweede week van haar taalreis Engels

Astrid
Taalreizen
15 oktober 2018

Pas twee weken is ze in Engeland en ze merkt nu al dat haar talenkennis verbeterd is! Daarnaast doet Astrid veel leuke dingen met haar nieuwe vrienden..

Meer lessen en een examen?

Vorige week had ik aan de leraar gevraagd of ik in de middag meer lessen kon volgen. Ik heb gisteren en vandaag een langere dag op school gehad en weer veel geleerd. De andere 4 weken neem ik ook meer lessen op maandag en dinsdag. We hebben ondertussen ook ons eerste examen gemaakt, bestaande uit: luisteren, lezen en schrijven. Ik was best zenuwachtig voor het examen! We maakten de eerste dag schrijven en begrijpend lezen, de dag erna kwam spelling en grammatica.

Bij het onderdeel begrijpend lezen heb ik niet zo heel hoog gescoord. Dit had ik al een beetje verwacht omdat ik niet zo goed ben in begrijpend lezen. Het onderdeel schrijven heb ik gelukkig wel wat beter gemaakt. We moesten gister een brief schrijven. Ik heb bij dit onderdeel alleen een paar spellingsfouten gemaakt en een paar zinsopbouwen wat niet helemaal klopte. Ook hebben we luisteren en spreken gehad. Hierbij moesten we een gesprek voeren met een medestudent. Dit ging aardig goed.

Het laatste onderdeel was: spelling en grammatica. Thuis heb ik een soort gelijkmatige toets moeten maken om mijn niveau te bepalen. Mijn score van vandaag kon ik gelijk zien omdat het op de computer gemaakt moest worden. Ik heb hoger gescoord dan de toets die ik thuis moest maken! Er zit dus al duidelijk verbetering in mijn Engelse talenkennis!

Nieuwe dingen en leuke activiteiten!

In de pauze heb ik miso soup op. Dit is Japanse soup wat een student meegenomen heeft vanauit Japan, echt super lekker! Ik vertelde mijn studenten dat mijn zussen naar Londen komen en dat zij stroopwafels meenemen, en ik deze dan meeneem naar school.  Nu is iedereen natuurlijk benieuwd naar de stroopwafels, haha!

Vandaag heb ik me weer ingeschreven voor een activiteit die vanuit school wordt georganiseerd. Ik ga samen met een andere student naar de musical Aladdin. Deze musical is 2 augustus. Ik heb er nu al zin in!

Gistermiddag ben ik met een student naar het natural history museum geweest. Voordat we naar het museum gingen hebben we in Londen geluncht, dit was echt heel gezellig! We zijn eerst door het vlinderpark gelopen en daarna in het museum geweest. Het was een museum met dinosaurussen en het museum was supergroot!

Tijd voor een BBQ

Vandaag was het een hele warme dag. Ik heb na school met een paar studenten geluncht. We zijn daarna een tijdje door de stad van Eltham gaan lopen. We kwamen er al snel genoeg achter dat het veel te warm was om iets te ondernemen vandaag. We besloten om naar onze gastgezinnen te gaan. Ik zit nu lekker in de tuin mijn huiswerk aan het maken.

Morgen organiseert school een BBQ. Heel veel mensen gaan naar deze BBQ morgen en ik heb mij ook ingeschreven. Ik heb hier heel veel zin in omdat dit ook goed voor je Engels is en het is gezellig!

Hier heb ik afscheid genomen van 2 studenten die terug naar huis gingen. In de avond ben ik naar een studentenfeest geweest in Londen, samen met 6 andere. We waren pas laat terug omdat onze Uber (taxi) niet kwam opdagen. We hebben met z’n alle anderhalf uur gewacht totdat de eerst volgende treinen reden.

Een film in het Engels kijken

Zaterdag ben ik naar Peggy porschen geweest. Peggy porschen is een cupcake store. Ik heb een foto gemaakt van de mooie ingang. Omdat het heel druk was heb ik helaas geen cupcake gegeten. Waarschijnlijk ga ik door de weeks een keer terug om een cupcake daar te eten? Ik ben daarna naar Londen gegaan en heb een paar winkels bezocht.

In de middag stond Mama Mia 2 op de planning. we zijn naar de bioscoop in Greenwich geweest. De bioscoop zat in een indoor shoppingcentrum. Het was een hele leuke film! Ik heb er gelukkig veel van verstaan. Ik was samen met de kleindochter van mijn hostmother. Ik heb een paar dingen onthouden die ik niet begreep, en dat heeft zij aan het einde van de film uitgelegd.

Wil jij net als Astrid aan jouw Engelse talenkennis werken? Bekijk dan al onze Engelse taalreizen. Meer informatie? Vraag dan ons gratis Taalreizen magazine  aan of maak een persoonlijke afspraak  met Melissa, onze taalreizen adviseur!

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.