Let the adventure begin: Astrid’s taalreis naar Engeland

Astrid
Taalreizen
23 juli 2018

Astrid wil graag haar Engels verbeteren. Bestemming? Engeland! In haar blog vertelt ze alles over haar reis en eerste week op school. 

Mijn reis 

Vanochtend was het dan zover, mijn reis naar Engeland! Ik was vanochtend heel zenuwachtig want dit werd mijn eerste reis helemaal alleen maar ik had er vooral heel veel zin in. Mijn grootste angst van vanochtend was, dat mijn pick-up er niet met mijn naambordje zou staan bij de aankomst hal. Toen ik de aankomst hal binnenliep, kon ik geen bordje vinden waarop mijn naam stond. Ik heb 20 minuten in de aankomst hal gewacht. Daarna besloot ik om naar een infodesk te lopen om te vragen naar mijn pick-up. Dit was gelijk de eerste oefening voor mijn Engels! De mensen bij de infodesk begrepen mij gelukkig wel en na 10 min was mijn chauffeur op het vliegveld.

Op naar mijn gastgezin

Eenmaal aangekomen in het gastgezin werd ik goed ontvangen. Ik heb met mijn gastgezin een kopje thee gedronken en daarna kreeg ik een rondleiding door het huis. Na de rondleiding heb ik mijn koffers uitgepakt en zat ik lekker in de tuin. Ik heb ’s avonds een ‘typical English dinner’ op. Ze vertelde mij dat zij dit elke zondag als traditie eten. Ik heb wortels met aardappelen uit de oven gegeten, hier zat spitskool, aardappelpuree, kip en een soort brood gemaakt van meel en eieren bij.

Na het avondeten ben ik naar een winkel gegaan. Ik heb een ov chipkaart gekocht om te reizen met het openbaar vervoer. Daarna liet mijn gastgezin zien hoe ik naar het station moest lopen. Mijn eerste indruk van het gastgezin is heel goed. Het zijn hele aardige mensen en zij willen mij graag helpen.

Eerste schooldag

Afgelopen maandag startte mijn eerste schooldag in Eltham. Ik was best wel nerveus voor deze dag. Toen ik de school binnenliep wisten ze gelijk al wie ik was want ze spraken mij gelijk aan. Bij de info balie kreeg ik informatie over de school en over de activiteiten die er te doen zijn. Ik kreeg daarna een formulier met vragen erop wat mijn hobby’s zijn, waarom ik deze taalcursus wil volgen en wat ik belangrijk vind om te leren.

In de klas vroeg de leraar aan de andere studenten of ze vragen hebben voor mij. Zo kon ik mezelf voorstellen aan mijn klasgenoten. De lessen in de klas zijn goed te volgen voor mij. Wel heb ik moeite met de uitspraak van sommige woorden.

In mijn klas zitten veel leerlingen die uit Arabië komen. Het is heel lastig om met hun een gesprek te voeren omdat zij veel Arabisch met elkaar praten. Dit vind ik wel jammer! Wel raakte ik op mijn eerste schooldag aan de praat met iemand die uit Japan komt. Zij verblijft ook in een host family en toevallig ook vlak bij mij in de buurt dus ik heb een travelmate!

Op maandag en dinsdag hebben veel leerlingen school in de middag tot 16:15 uur. Zelf heb ik alleen in de ochtend school. Ik heb aan mijn leraar gevraagd of ik meer lessen kan krijgen op maandag en dinsdag. Zelf denk ik dat dit heel goed is voor mij om Engels te leren. Volgende week mag ik hier al mee starten.

Vandaag heb ik met 2 studievrienden Londen bezocht. We hebben in een Chinees restaurant geluncht en daarna foto’s gemaakt in Londen. In mijn volgende blog vertel ik jullie over wat ik in het weekend ga doen!

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.