Taalreis bestemming uitgelicht: New York

Travel Active
Taalreizen
26 mei 2014

De stad van Sex and the City, Broadway, lange eenrichtingsstraten en dure winkels, neon lights everywhere, filmsets op straat en ongelooflijk hoge wolkenkrabbers.  We hebben het natuurlijk over The Big Apple. Laat dat nou net de taalreis bestemming van de week zijn!

New York barst van de diverse bezienswaardigheden. Zo vind je er het Vrijheidsbeeld, 5th avenue, Wall Street, wolkenkrabbers zoals het Empire State Building, Rockefeller Centre, Times Square, Broadway en het beroemde Central park. Ook zijn er diverse films en series opgenomen in New York. Wat dacht je King Kong, Transformers, Now You See Me, Gossip Girl, van Sex And the City en Glee?

New York in pieces

De stad New York bestaat uit vijf boroughs of stadsdelen: The Bronx, Brooklyn, Manhatten, Queens en Staten Island. Elk stadsdeel heeft zijn eigen highlights en must see’s.

Zo vind je in the Bronx o.a. het Bronx park, Bronx Zoo en de honkbalclub New York Yankees. Manhatten staat bekend om haar wolkenkrabbers, het groene Central Park, Broadway, de brede avenues, de vele gele taxi’s en Wall Street. Ben je een liefhebber van lekker eten? Dan kunnen we je Chelsea Market aanraden! Wil je van Manhatten naar Brooklyn, dan is een wandeling over de Brooklyn Bridge zeker aan te raden. Brooklyn is een oude Nederlandse stad en dat zie je soms nog terug in dit stadsdeel. Het is een historisch district waar veel schrijvers wonen. Een van onze favo hotspots is het Brooklyn Bridge Park. Daarnaast vind je er ook een van de city beaches van New York, namelijk Coney Island. Queens is het grootste stadsdeel en staat bekend om haar sportevenementen en de tweede honkbalclub van New York: The Mets. Wil je de groene kant van New York ontdekken? Dan kun je het best naar Staten Island. Doordat er hier relatief weinig mensen wonen, is er veel groen te zien. Ook leuk: je kunt vanaf Manhatten gratis met de ferry naar Staten Island. De ferry komt dan vlak langs het Statue of Liberty. Pssst. Wil je optimaal genieten van je uitzicht? Loop dan naar het achterdek, aan de linkerkant.

Wat te doen in New York

Naast alle highlights die je moet bezoeken als je in New York bent, hebben we ook een aantal leuke evenementen op een rijtje gezet.

Cherry Blossom Festival (Brooklyn)
Tijdens het Cherry Blossom Festival staan de botanische tuinen volop in bloei. Een gigantisch park dat vol groen en weelderige bloemen staat en barst van de vrolijke mensen.

Gratis festivals en concerten. New York en entertainment zijn onlosmakend met elkaar verbonden. Een buitenfeestje mag dan ook niet ontbreken in deze lijst met evenementen. In de maanden mei tot en met augustus zijn er namelijk elk weekend, verspreid over de stad, gratis festivals en concerten te vinden.

Marathon New York. De marathon van New York is een van de grootste ter wereld. Zeker als hardlopen moet je dit een keer meemaken, maar ook als toeschouwer is dit een erg leuk evenement!

Halloween Parade. In de wijk Greenwich Village (Manhatten) wordt Halloween uitbundig gevierd. De oranje pompoenen worden uit de tuin gehaald, de engste kostuums aangetrokken en poppenspelers houden reusachtige poppen in beweging. Een evenement waar meer dan 2 miljoen mensen op af komen!

Last but not least: New Years Eve in New York. Sluit het jaar af met duizenden mensen van over de hele wereld die naar New York zijn afgereisd om de bal te zien vallen op Times Square. De beroemde traditie is al meer dan 100 jaar oud en elk jaar weer knallend en super gezellig!

Engels leren in New York

De talenschool in New York, waar wij onze studenten plaatsen, is enorm populair. Dit komt mede door de fantastische ligging, namelijk in hartje Manhattan om de hoek van het Empire State Building! In de buurt vind je onder andere Madison Square Garden, Greenwich Village en Broadway. Een ideale ligging dus! De talenschool organiseert na de lessen leuke activiteiten en excursies. Wat dacht je van een karaoke night of een wandeling over de Brooklyn Bridge? Een leuke manier om niet alleen je mede studenten maar ook meer van New York te ontdekken!

Wat is jouw favoriete hotspot van New York?

Zou jij een taalcursus willen volgen in New York? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

35 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.