De perfecte bestemming in Brazilië..

Travel Active
Taalreizen
13 oktober 2017

Wil jij graag Portugees leren? Dan is er geen betere bestemming om dit te doen dan Olinda! Olinda ligt in het Noordoosten van Brazilië en is een relatief onbekende stad. Zonde eigenlijk, want deze stad heeft zoveel te bieden! Hier 5 redenen waarom dit de perfecte bestemming in Brazilië is.

1. Prachtige bestemming

First of all: de naam Olinda betekent letterlijk: ‘’oh zo mooi’’ en dit is niet voor niets! Het centrum van Olinda staat namelijk al sinds 1982 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De historische stad staat vol met pastelkleurige gebouwen, mooie kerken en kloosters. Daarnaast vind je in Olinda parelwitte zandstranden met glashelder blauw zeewater.

2. Braziliaanse carnaval en festivals

Houd je van feesten? Dan zit je in Olinda goed! Deze stad staat namelijk bekend om haar feesten en festivals. Altijd al carnaval in Brazilië willen vieren? Dan is Olinda hier dus de juiste bestemming voor! Tijdens carnaval wordt de stad omgetoverd tot een feestbestemming. Er zijn dans- en muziekgroepen, parades en véél feestende mensen! Nog een reden om hierheen te gaan met carnaval: de feesten in Olinda zijn, in tegenstelling tot veel andere plaatsen in Brazilië, allemaal gratis!

3. Surfen

Wie zegt dat je naar Australië, Sri Lanka of Fiji moet gaan voor een surfvakantie?! In Praia da Pipa, een strand vlakbij Olinda, kan je megagoed surfen! Jaarlijks komen er honderden surfers om de goede golven te bedwingen. Het strand is trouwens ook erg geschikt om lekker te relaxen en bij te bruinen 🙂

4. Cultuurfreaks

Dit stukje hoort natuurlijk ook een beetje bij het eerste punt, maar moet nog wel even apart benoemd worden. Voor de cultuur- en kunstfreaks onder ons is Olinda namelijk echt een walhalla! Je vindt er felgekleurde muren, met graffiti beschilderde gebouwen en veel kunstgalerijen. Ook de historische kerkjes en kloosters zijn zeker een bezoekje waard.

5. Foodies unite

Oké, geef toe: we houden allemaal van eten. En laat de Braziliaanse keuken nou ook nog eens super lekker zijn! Dus: geniet tijdens je reis in Olinda bijvoorbeeld van heerlijke kaasbroodjes of gefrituurde balletjes met kip of kijk hier voor meer heerlijke Braziliaanse gerechten. 

Zou jij een taalcursus willen volgen in Olinda? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.