Ik ben nog geen 18 en wil naar het buitenland: welke opties heb ik?

Travel Active
Algemeen
18 november 2020

Je bent nog geen 18, maar je staat wel te popelen om naar het buitenland te gaan (bijvoorbeeld in je tussenjaar)… of er dan ook mogelijkheden zijn? Jazeker! Hoewel je voor veel werkvakanties buiten Europa een visum moet aanvragen en minimaal 18 jaar moet zijn, biedt Travel Active ook een ruim aanbod voor avonturiers met een leeftijd jonger dan 18. Voor jou hebben we de opties op een rijtje gezet, voor als je in je tussenjaar of voor korte periode naar het buitenland wilt.

Naar het buitenland in je tussenjaar

Veel jongeren kiezen ervoor om een tussenjaar te nemen, om naar het buitenland te gaan om daar te reizen, werken of te studeren. Ook onder de 18 jaar is het mogelijk om via Travel Active naar High School in het buitenland te gaan of te werken als skileraar in Oostenrijk.

High School via Travel Active

Mag je een tussenjaar nemen als je 16 bent? Dat is een vraag die we vaak horen. Wanneer jij een periode wilt studeren aan een middelbare school in het buitenland heb jij juist de goede leeftijd. De leeftijd voor High School studenten ligt namelijk tussen de 15 en 18 jaar. In Canada kun jij zelfs al terecht vanaf je 14e! Grenzeloze mogelijkheden bij High School dus. Deelnemen aan een High School programma is niet alleen ontzettend leuk (je ontmoet tientallen leeftijdsgenootjes), ook bouw je op een waanzinnige manier aan je toekomst!

▶ Bekijk alle High School programma’s

 

Eline koos er ook voor om een High School Year te gaan volgen. Ze vertelt in onderstaande vlog over haar vertrek naar Canada!

Naar het buitenland zonder tussenjaar te nemen

Wil jij voor maximaal drie maanden naar het buitenland, maar ben je nog geen 18 jaar oud? Ook dan heb je bij Travel Active voldoende mogelijkheden. In je schoolvakantie heb jij de mogelijkheid om al vanaf 2 weken vrijwilligerswerk, boerderijwerk of een taalreis te doen.

Taalreizen via Travel Active

Via Travel Active is het mogelijk om een taal te leren in het buitenland. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan zijn er nog steeds waanzinnige opties binnen Europa. Zo is het mogelijk om Engels te leren in diverse steden van Engeland of in Dublin. Zit jouw Engels kennis al op een redelijk niveau, maar wil je deze verbeteren? Misschien is de 10-weekse Cambridge Cursus dan iets voor jou! Leer je liever Spaans, Italiaans, Duits of Frans? Ook dat is mogelijk, al vanaf 16 jaar! Zo kan je een taalcursus Spaans volgen in zowel Spanje als Latijns-Amerika. in bijvoorbeeld Peru, Ecuador en Bolivia is de minimumleeftijd 17 jaar oud!

▶  Bekijk alle Taalreizen in het buitenland

Vrijwilligerswerk via Travel Active

Wil jij graag je steentje bijdragen op een vrijwilligersproject? Het kan al vanaf je 17e! Travel Active biedt vrijwilligerswerk aan in Latijns-Amerika, Afrika en Azië en in al deze gebieden kun jij terecht. Ghana is ontzettend populair bij jongeren. Tijdens de oriëntatie word je helemaal voorbereid op je verblijf. Bekijk ook eens de groepsreizen! Je ontmoet andere vrijwilligers en gaat samen op ontdekking. Werk jij liever met dieren? Ook dat kan! Je kunt al deelnemen aan wildlifeprojecten in Zimbabwe vanaf je 16e !

▶ Bekijk alle Vrijwilligerswerk programma’s

Au Pair in Spanje

Lijkt het jou wel iets om met kinderen te werken? Je kunt ook een Au Pair avontuur beginnen in het buitenland vanaf je 17e! Kies voor de populaire bestemming Spanje en help jouw gastfamilie met het verzorgen van de kids en huishoudelijke taken. Je kunt voor een langere periode Au Pair worden maar ook al voor periodes van 1 á 2 maanden als Zomer Au Pair. Zo kun je na de zomer gewoon verder met je studie en loop je geen studievertraging op!

▶ Bekijk hier het Zomer Au Pair programma en hier het Reguliere Au Pair programma!

Leeftijd zal zoals je ziet geen probleem zijn bij het najagen van jouw buitenlandse dromen. Wil jij persoonlijk geïnformeerd worden over de mogelijkheden die er zijn? Of heb jij specifieke vragen aan het Travel Active team over één van bovengenoemde opties? Aarzel dan niet om contact op te nemen, wij helpen graag mee om van je plannen werkelijkheid te maken!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.