De voorbereidingen voor mijn taalreis in Sydney

Femke
Taalreizen
20 september 2017

Femke vertrekt vandaag naar Sydney voor haar taalreis. Hoe zijn haar voorbereidingen gegaan? Is ze bang om heimwee te krijgen en waarom koos ze voor Sydney? In deze blog houdt zij ons op de hoogte van haar voorbereidingen!

De start van mijn avontuur

Graag zou ik, voordat ik donderdag naar Sydney vlieg, vertellen hoe alles is ontstaan.
In september 2016 ben ik aan mijn laatste studiejaar van mijn opleiding begonnen. Wat ga ik na mijn studie doen? Wil ik gaan werken, wil ik naar het hbo, wil ik gaan reizen? Na wat gesprekken heb ik besloten om de cursus zakelijk Engels te gaan volgen in het buitenland met aansluitend een reis. Ik ben nu 22 jaar en voel me nog te jong om al fulltime te gaan werken. Zo ben ik er op gekomen de combi te maken. En dan… Hoe, wat, waar, waarheen..

Ik kende al een aantal organisaties waar vriendinnen een cursus hebben gevolgd. Deze heb ik naast elkaar gelegd, contact opgenomen, afspraken meegemaakt, waarna ik mijn keuze Travel Active is geworden.

Het contact met Travel Active

Het contact met Travel Active was erg goed. Ik had ze gebeld en zij konden direct antwoord geven op verschillende vragen. Omdat Travel Active in Venray zit, organiseren zij bijeenkomsten in verschillende steden. Nu was het voor mij een afspraak in Utrecht, deze kon niet doorgaan omdat er te weinig mensen naar deze dag zouden kunnen komen. Toen hebben ze een Skype-gesprek voorgesteld. Dit vond ik erg prettig. Ik en mijn contactpersoon, Melissa, zouden allebei ver moeten reizen. Na dit gesprek heeft Melissa direct de formulieren en informatie gemaild. Nadat ik had besloten en uitgesproken om écht te gaan, kreeg ik direct een mail met allemaal uitleg wat ik moest invullen en opsturen. De betaling volgde en de reis, accommodatie en talenschool werden geregeld.

De talenschool waar ik heen ga is vlakbij de Darling Harbour en is ongeveer 10/15 minuten lopen vanaf mijn studentenhuis. Toen ik de taalreis had geboekt heb ik een test moeten afleggen om mijn Engelse kennis te meten. Dit wil de talenschool weten zodat ze al een globaal beeld van mij hebben. Op mijn eerste schooldag moet ik nog een test maken zodat ze mij in een klas kunnen plaatsen met anderen leerlingen met hetzelfde niveau.

Waarom Australië?

Nu is natuurlijk nog de vraag; waarom heb ik voor Sydney gekozen? Mijn eerste gedachte was om in één periode meerdere talen te leren. Maar omdat ik soms moeite heb met vreemde talen zou ik naar mijn idee alles maar half leren. Dat is iets wat ik absoluut niet wil. Daarom heb ik gekozen om één taal specifiek te leren. Mijn doel is om Engels vloeiend te spreken, te schrijven en te denken. De opties voor de Engelse taalcursus waren voor mij, Zuid-Afrika, Londen, Cambridge of Sydney. Engeland viel voor mij al snel af. Dit is omdat als ik weg ga, ook echt weg ga. Ik zou niet voor een weekendje naar huis willen. Dan bleven Zuid-Afrika en Australië nog over. Het is voor mij altijd een droom geweest om in een Volkswagenbusje door Australië te reizen. De mensen daar lijken me fantastisch, heel gastvrij en behulpzaam, maar je moet natuurlijk wel voor de locals open staan. Het lijkt me fantastisch om op een echte Aussie-bbq te zijn, op het strand, lekker eten en een paar biertjes. Natuurlijk wil ik alles proeven, zien en meemaken, maar een Aussie-bbq staat hoog op mijn lijstje. Ik heb op sommige blogs gelezen dat dit echt super is. Ik heb niet bijzonder veel blogs gelezen, maar wel een aantal om in het relaxte gevoel te komen. Hier lees je ook wat voor activiteiten deze mensen in hun vrije tijd hebben gedaan. De talenschool organiseert wel eens activiteiten. Ik weet nog niet precies wat voor activiteiten, maar ik weet wel dat het niet bij de prijs is inbegrepen.

De voorbereidingen

Zoals ik in het begin heb geschreven zijn de reis, de accommodatie en de cursus bij de talenschool voor mij geregeld. Hiernaast moest ik nog wel zelf een visum aanvragen. Dit stond precies beschreven in de formulieren die ik van Melissa heb gekregen. Je moet je visum aanvragen via de website van de ambassade. Alles moet naar waarheid worden ingevuld, er gelden namelijk wel strenge regels. Je mag geen strafblad hebben, je moet op het moment van de aanvraag tussen de 18 en 31 jaar zijn en je moet een Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben. Je moet ook verschillende vragen beantwoorden over je gezondheid en of je langer dan een aantal maanden in bepaalde landen bent geweest. Er zijn nog een paar belangrijke punten waar je op moet letten; je mag niet langer dan 4 maanden een cursus of studie volgen en je mag niet langer dan 6 maanden voor dezelfde werkgever werken. Een werkvisum kost ongeveer €300,-. Ik vond het heel makkelijk geregeld. Het kost even tijd om alles goed in te voeren maar ik had geen twijfels of moeilijkheden bij het invullen. Toen ik het had aangevraagd en betaald, kreeg ik direct een mail van de ambassade dat alles in goede orde was ontvangen. Daarna kreeg ik nog een mail met de goedkeuring voor mijn visum. So, let’s go! Nu gaat het echt allemaal beginnen.

Harbour Bridge, Sydney Tower en Nieuw-Zeeland

Wat wil ik allemaal gaan doen? Zoals ik al eerder schreef, wil ik graag naar een Aussie bbq. Daarnaast kijk ik ook al heel erg uit naar Oud & Nieuw in Sydney. Natuurlijk ga ik ook naar de Harbour Bridge en de Sydney Tower, maar ook naar Bondi Beach. Na mijn ervaringen in Sydney vlieg ik in januari voor een maand naar Nieuw-Zeeland. Hier ga ik met een bus het noorder- en het zuidereiland af. Ik heb de tickets al gekocht voor €5,-. Dus mochten de plannen wijzigen, is dat geen probleem. Maar op dit moment kan ik het toch niet helemaal loslaten om alles te willen regelen. Ik heb geleerd voor de opleiding directiesecretaresse, dus alles regelen zit er toch een beetje in. Na deze, wat ik denk en verwacht, fantastische maand vlieg ik terug naar Australië, Melbourne. Vanaf daar wil ik de meest beroemde route voor backpackers afleggen. Vanaf Melbourne ga ik naar Cairns. Hoe ik dit ga doen, weet ik nog niet. Dit heeft iets te maken met loslaten, geloof ik ;). Bij Cairns eindigt mijn reis en ga ik terug naar Nederland. Althans, dat is voor nu de bedoeling.

Hoe bereid ik me voor op een lange vlucht?

Zoals je misschien uit mijn verhaal begrijpt, vlieg ik lang en veel. Hoe kun je je hierop voorbereiden? Wat ik denk, makkelijke kleren, leesvoer, oordoppen (zowel tegen als voor geluid), verfrissingsdoekjes, kauwgom en rust in mijn kont. Afgelopen zomer heb ik gelukkig al een keer 10 uur in een vliegtuig gezeten, dus ik heb al kunnen oefenen. Er worden veel vragen aan mij gesteld, waaronder wat ga je meenemen vanuit Nederland? Ik denk, heel stom, dat het een klein potje pindakaas word. Al eet ik het niet vaak, maar als ik er zin in heb, kan ik er zo enorm naar verlangen. Verder ben ik niet erg bang voor heimwee. Ik ga daar de tijd van mijn leven krijgen en natuurlijk komen er emotionele momenten. Dan kom je er wel achter wat je echt mist en nodig hebt. Wanneer ik terugkom is het leven gewoon doorgegaan en zal het raar zijn om terug te komen. Je kunt wel van alles over je avonturen vertellen, maar het gevoel en de sfeer heeft verder niemand kunnen proeven. Iedereen moet dat op zijn/haar eigen manier verwerken. Ik denk dat ik alles het beste van me af kan schrijven. Nu ga ik van alle voorpret genieten! Tot gauw!

Liefs,

Femke

Zou jij een taalcursus willen volgen in Sydney? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.