Ga op Taalreis in Japan!

Travel Active
Taalreizen
26 april 2023

Get out of your comfort zone!

Je hoort misschien wel vaker dat mensen een tijdje in het buitenland gaan wonen en studeren. Vaak wordt er dan gekozen voor landen als Spanje of Engeland. De grotere avonturiers kiezen voor een verdere bestemming zoals Australië. Maar Japan, dat hoor je nog niet zo vaak. Volledig onterecht als je het ons vraagt, want Japan heeft ontzettend veel te bieden. Japan heeft een eeuwenoude cultuur, maar ook grote wereldsteden met indrukwekkende neon billboards, moderne snufjes en overal zal je versteld staan van de gastvrijheid van de bevolking.

Dus ben je klaar voor een écht avontuur, in een land dat heel welvarend is, maar een totaal andere cultuur heeft dan Nederland? Lees dan snel verder in dit blog!

Facts, facts and more... facts!

Om te beginnen, een paar korte feitjes over Japan om je op weg te helpen:

  • Japan is extreem schoon, zelfs in de hoofdstad Tokyo zul je weinig tot geen rotzooi op straat tegenkomen.
  • Wat het nog bijzonderder maakt dat Tokyo zo schoon is, is het feit dat Tokyo de stad is met de meeste inwoners wereldwijd!
  • Dat Japan nog zo’n pure cultuur heeft, komt onder andere doordat 99% (!) van de inwoners van Japanse afkomst is.
  • Japan heeft een prachtig, veelzijdig landschap met wel 110 actieve vulkanen.
  • Het houdt absoluut niet op bij grote steden en vulkanen, 67% van Japan wordt namelijk bedekt door rijke bebossing. Je vindt de meest mooie wandelroutes in Japan!
  • Japanners hebben erg veel respect voor de natuur, een van de redenen is dat ze hun gezondheid erg belangrijk vinden. In Japan vind je dan ook een hele hoge levensverwachting.
  • Nog een reden dat de levensverwachting zo hoog is, is dat Japanners erom bekend staan dat ze super gezond eten; ze eten veel vis en groenten en weinig rood vlees.

Zo, dat was even een korte snel cursus over Japan, “The land of the Rising Sun”. Het is natuurlijk de bedoeling dat jij de rest zelf gaat ontdekken tijdens jouw Taalreis! 😊
Maar waar kun je dan naartoe in Japan? En welke bestemming past het beste bij jou?
Hieronder lees je meer over de 3 bestemmingen die wij aanbieden in Japan; Fukuoka, Kyoto en Tokyo.

Fukuoka “De studentenstad aan het water”

Een stad waar niet meteen aan gedacht wordt door mensen die naar Japan reizen. Jammer, want er is zoveel te zien en beleven! Het heeft een modern centrum met veel leuke restaurantjes, uitgaansgelegenheden en winkelcentra. Ook heeft Fukuoka onder meer een strand waar je lekker kunt gaan relaxen na school. Nog niet veel toeristen hebben Fukuoka op hun lijstje staan, waardoor je echt het ultieme Japan-gevoel zult krijgen. And last but definately not least: Fukuoka wordt ook wel de festival stad van Japan genoemd, met jaarlijks maar liefst 31 festivals!

Dus ga het avontuur aan in deze nog redelijk "onbekende" stad en ga de Japanse taal leren tijdens jouw Taalreis in Japan!

Travel Active reistip Fukuoka:
Doe mee aan de gratis rondleiding in de Asahi bierbrouwerij van Fukuoka. Asahi is één van de bekendste biermerken van Japan en de rondleiding is heel interessant, een absolute aanrader!

Tokyo “Het New York van het Oosten”

De hoofdstad van Japan en, zoals we hierboven al schreven, de stad met de meeste inwoners wereldwijd. Bereid je dus voor op een “wow-effect” en de grootste cultuur shock in vergelijking met de twee andere steden die wij aanbieden. Omdat Tokyo zó groot is, is de stad opgedeeld in 23 aparte wijken. Tokyo is zó groot en veelzijdig dat je je gegarandeerd nooit zult vervelen tijdens jouw taalcursus Japans; je kunt weken lang iedere dag iets anders doen! Loop rond en laat je betoveren door alle grote neon billboards, drukke straten, méga winkels, restaurantjes en bijzondere Japanse uitvindingen zoals “Capsule hotels”.
Tijdens het schrijven van dit blog vonden we het dan ook ontzettend moeilijk om één reistip te kiezen voor zintuigen prikkelend Tokyo; we zouden zo een hele blog kunnen toewijden aan Tokyo alleen!
Om dan toch één ding te kiezen…

Travel Active reistip Tokyo:
Ontdek Tokyo per Mario Kart! Altijd al eens in een videogame willen stappen en willen racen tegen Mario, Luigi en Yoshi? In Tokyo kan het! Je kunt er namelijk een stadstour per (Mario) kart doen! Kun je het moeilijk geloven? Bekijk dan de foto hieronder als bewijs! 😊

Kyoto “De oude keizersstad”

Jouw verblijf in Kyoto is vanaf jouw aankomst al bijzonder; het vliegveld van Kyoto is namelijk gebouwd op zee. Waar bij Azië vaak het beeld geschetst wordt van drukke, vieze straten waar het stikt van de Tuktuks en gammele eettentjes op straat, zul je tijdens jouw Taalreis naar Japan in Kyoto een geheel ander straatbeeld treffen; schone straten, waar het verkeer goed gestructureerd is en waar chauffeurs witte handschoentjes dragen.
Kyoto is vreedzaam; een stad waar cultuur en tradities hand in hand gaan, soms lijkt het of de tijd hier even heeft stilgestaan. Je vindt er de perfecte balans tussen cultuur en tradities, terwijl jij je bezighoudt met het leren van de Japanse taal.

Travel Active Reisstip Kyoto:
Ontdek Kyoto per fiets! De stad is heel fietsvriendelijk, dus huur een fiets en waan je door mooie straatjes met houten huizen en ga op zoek naar de mooiste tempels en shrines. Wie weet kom jij wel een echte geisha of maiko tegen!

Hopelijk weet jij na het lezen van dit blog weer een stuk meer over het reizen naar Japan en de 3 gave bestemmingen die wij aanbieden. Als je kiest voor een Taalreis naar Japan ben je verzekerd van een ontzettend bijzonder avontuur! Wil jij graag nog meer weten over de bestemmingen, de taalcursus in Japan of de accommodaties? Maak dan vrijblijvend een afspraak met de Taalreizen afdeling. of neem contact op met de Taalreizen afdeling via taalreizen@travelactive.nl of telefonisch via 085 222 4800. Wij kijken er naar uit om je verder te mogen enthousiasmeren in het leren van de Japanse Taal! 

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

35 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.