Mijn taalreis naar Brighton was onvergetelijk

Casper
Taalreizen
24 juni 2017

Engels leren in Engeland, er is geen betere plek om dit te doen. Ruim tien weken verbleef Casper in Brighton om aan zijn Engels te werken. Hij moet nog wachten op de resultaten van het Cambridge FCE examen maar zijn reis heeft hem zoveel opgeleverd, dat hij er nog steeds met veel plezier aan terugdenkt.

Op naar Brighton!

Al zeker een jaar had ik het in mijn hoofd om een taalreis te gaan doen. Uiteindelijk viel de keus op Engels en wat is een betere plek om dat te leren dan in Engeland? Dus daar stond ik dan op Schiphol op het punt om te vertrekken. Ik was erg nieuwsgierig, naar de school, de mensen die ik zou kunnen ontmoeten maar ik was ook wel een beetje zenuwachtig. Na een voorspoedige reis kwam ik aan in Brighton. Eerst heb ik mijn intrek genomen in mijn kamer in het centrum van de stad. Vervolgens ben ik de omgeving gaan verkennen. De eerste indruk was die van een bruisende en levendige stad waar veel te doen is. Dit beloofde alvast veel goeds voor de komende weken.

Engelse taalcursussen

Op de eerste dag werden de administratieve werkzaamheden verricht zoals pasfoto's maken, indelen in klassen enzovoorts. Ondertussen kreeg je genoeg tijd om andere deelnemers te leren kennen. Het is erg makkelijk contact maken omdat niemand elkaar kent. Hier heb ik dan ook de eerste vrienden gemaakt, waar ik tijdens de hele cursus veel mee ben omgegaan. Daarnaast is het ontzettend leerzaam en leuk om mensen van verschillende culturen te leren kennen. Turken, Koreanen, Brazilianen, alles kwam voorbij en iedereen was even aardig.

De lessen bestonden vooral uit grammatica, begrijpend lezen en schrijven. Maar er werden ook veel oefeningen gedaan door middel van spellen en gesprekken voeren. Maar waar je misschien wel het meeste van leert, zijn de activiteiten buiten school om. Praten met andere mensen en meedoen aan buitenschoolse activiteiten kunnen heel leerzaam zijn en en zijn tegelijktertijd ook leuk. Doordat je de hele dag Engels spreekt, gaan je vaardigheden snel vooruit. Zo is mijn uitspraak en vocabulaire enorm verbeterd, alleen al door het veel te doen en niet bang zijn fouten te maken.

De relaxte sfeer van de stad

Brighton is een stad waar ook altijd wat te doen is. Zo kun je na schooltijd naar het strand gaan, rondstruinen door de kleine straatjes in de Laines of afspreken met je nieuwe vrienden in één van de vele restaurants. Het is extra leuk om met vrienden uit een bepaald land naar een restaurant te gaan waar hun nationale gerechten geserveerd wordt. Het is gegarandeerd dat je hier een fijne tijd hebt! Verder staat de stad bekend om zijn relaxte sfeer. Ook zijn er regelmatig voorstellingen of optredens overal in het centrum. Vooral tijdens het Fringe festival, dat plaatsvindt in juni, zijn er veel voorstellingen door de hele stad. Van caberet tot films en toneelstukken, het is een dikke aanrader om hier zoveel mogelijk van mee te pakken en de ontspannen sfeer te ervaren.

Andere grote steden ontdekken

In de weekenden heb ik de tijd genomen om wat meer van Engeland te zien. Vanaf Brighton ben je met de trein binnen drie kwartier in het centrum van Londen. Daar ben ik dus enkele keren met vrienden naartoe gegaan. Natuurlijk de toeristische plekken bekeken. Buckingham palace, Westminster, Towerbridge maar ook geprobeerd de wat kleinere straatjes op te zoeken waar vele leuke winkeltjes zijn. Voor de verdere reizen kun je gemakkelijk gebruik maken van bedrijven die reizen organiseren voor taalstudenten. Zo ben ik naar Manchester en Liverpool gegaan met een georganiseerde reis. Informatie kun je opvragen bij school en gelijk boeken als je wilt.

De reis naar Brighton heeft meer dan alleen mijn Engels verbeterd

Na tien weken de cursus te hebben gevolgd was het helaas tijd om weer naar huis te gaan. De dag voor mijn vertrek heb ik nog examen gedaan voor mijn Cambridge FCE diploma. Vervolgens was het al mijn spullen inpakken en vertrekken. De resultaten krijg ik over een aantal weken maar ik ga ervan uit dat dit goed heb afgerond!

Mijn tijd in Brighton was onvergetelijk en ik denk er met plezier aan terug. Mijn belangrijkste reden om deze talencursus te gaan doen was om mijn Engels te verbeteren maar ik heb er zo veel meer uitgehaald. Ik heb ervaringen opgedaan over de Engelse cultuur en taal en interessante mensen leren kennen waar ik nog steeds contact mee heb.

Zou jij een taalcursus willen volgen in Brighton? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

35 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.