Engels leren in Engeland, welke stad past bij mij?

Travel Active
Taalreizen
18 februari 2018

Heb jij altijd al vloeiend Engels willen spreken? Travel Active biedt Engelse taalreizen aan in maar liefst 6 verschillende steden in Engeland! Je zult hier naast de Engelse taalcursussen ook proeven van de Engelse cultuur. In Brighton en Cambridge kun je zelfs een Cambridge certificaat behalen!

Welke stad past nou het beste bij mij?

Een taalcursus Engels kun je al volgen vanaf 1 week en op verschillende niveaus. Om je alvast op weg te helpen met je keuze, geeft Travel Active een korte toelichting over de verschillende steden. Zo kun jij kijken welke stad het beste bij jou past!

Brighton, de bekendste badplaats van Engeland

Brighton bevindt zich in het zuiden van Engeland. Het is een van de bekendste badplaatsen van het Verenigd Koninkrijk. Je kunt in deze stad een bezoekje brengen aan het paleis ‘Brighton Royal Pavilion’. Ook is de Brighton Music Hall een niet te missen bezienswaardigheid. Op de Churchill Square kun je een kijkje nemen in de grootste winkels van Brighton. De talenschool in Brighton is gelegen in een recentelijk gebouwd modern pand met een prachtig en licht interieur. De talenschool is grootschalig met allerlei faciliteiten voor alle studenten. In deze stad is het ook mogelijk om een Cambridge cursus te volgen. Met hun trotse Premier League club Brighton Hove & Albion is Brighton een échte voetbalstad. Omdat Brighton gelegen is aan de Noordzee, kun je hier in de zomer heerlijk aan het strand liggen, of een rondje lopen over de ‘Brighton pier’. In Brighton zijn 2 grote universiteiten gevestigd, dit komt dan ook ten goede van het bruisende uitgaansleven van de stad!

Casper ging er vorig jaar heen voor een taalreis, hier heeft hij geen moment spijt van gehad! Lees meer over zijn taalreis naar Brighton.

Cambridge, dé studentenstad van Engeland

De stad Cambridge is beroemd vanwege de prestigieuze universiteit en is hiermee ook een échte studentenstad met veel Engelse maar ook internationale studenten. De talenschool in Cambridge is gelegen in een prachtige laan net iets ten westen van het centrum van Cambridge in een mooi gerenoveerd en gemoderniseerd huis. De school is kleinschalig en heeft een capaciteit van 180 studenten, heeft goede faciliteiten en heeft een knusse en gemoedelijke sfeer. Naast de imposante universiteit barst Cambridge van de mooie parken. Tijdens een romantische boottocht kijk je uit op de historische stad en de mooie tuinen van verschillende colleges. Een rondje over knusse markt op Market Square is zeker een aanrader. De typisch Engelse uitgaansgelegenheden zorgen er voor dat je je in Cambridge niet hoeft te vervelen! Cambridge is grotendeels te verkennen per fiets. In deze stad kun je de Cambridge cursus volgen, hiervoor ontvang internationaal gecertificeerd certificaat! Super goed voor op je CV natuurlijk.

 Wil je meer informatie over deze trip, en over het ESOL Cambridge English certificaat? Bekijk dan ons artikel over de Cambridge Engels cursus in Cambridge.

Het knusse Hastings

Hastings is een badplaats gelegen in het zuidoosten van Engeland. In deze stad kun je jezelf vermaken in het gezellige en typisch 19de-eeuws centrum. De talenschool in Hastings is gehuisvest in een prachtig Victoriaans gebouw omgeven door prachtige tuinen en gelegen in een rustige wijk van Hastings. In het Alexandra park kun je heerlijk ontspannen of een wandeling maken. De stad staat vooral bekend om de sportfaciliteiten en de uitgaansmogelijkheden. Er zijn 2 theaters, een grote biosscoop en veel pubs & clubs. Langs de kust bevinden zich volop restaurants. In Hastings kun je een kabelbaanritje maken naar de top van West Hill, hier vind je ruïnes en oude smokkelaars grotten. Ook kun je in je vrije tijd een verfrissende strandwandeling maken over het kiezelstrand. De stenen zijn glad, je kunt er dus met blote voeten overheen lopen.

Bruisend Bournemouth

Net als Brighton en Hastings bevindt Bournemouth zich aan de kust van Engeland. In deze stad zijn veel toeristische en prachtige stranden. De talenschool in Bournemouth is redelijk kleinschalig en heeft een knusse en persoonlijke sfeer.  De ‘Pleasure Gardens’ is een niet te missen bezienswaardigheid. De rivier ‘the Bourne’ stroomt midden door dit 3 kilometer lange park. Hier kun je in je vrije tijd lekker ontspannen en wandelen. Bournemouth biedt ook genoeg mogelijkheden om te winkelen. Vanaf het centrale punt ‘The Square’ duik je gemakkelijk grote winkelketens of kleine zijstraatjes in. Ook barst het centrum van gezellige horecagelegenheden. Ook staat Bournemouth bol van watersportmogelijkheden. Denk hierbij aan surfen, zeilen, kanoën en nog veel meer sporten! Kortom; je hoeft je niet te vervelen in deze stad!

Wil jij meer weten over de taalreis in Bournemouth? Kijk dan ons artikel over een taalcursus in Bournemouth.

Londen: levendige hoofdstad van het Britse rijk

Wie wil het nou niet? Een taalreis volgen in de grootste stad van Engeland! Travel Active biedt taalreizen aan op 2 verschillende locaties in Londen. Volg jij je taalcursus liever midden in het centrum, of zit je liever 15 minuten verderop in de wijk Greenwich? De Tower Bridge, London Eye, Buckingham Palace, Piccadilly Circus, de Big Ben en nog vele andere bezienswaardigheden zijn natuurlijk dé grote toeristentrekkers. Het leuke aan een paar weken in deze stad is dat je meer tijd hebt om de stad beter te leren kennen, zo kun je ook verschillende uitgaansgelegenheden beleven. Ga je liever naar een échte Engelse pub of duik je liever Engelands’ meest bekende clubs in? Met de Engelse taxi’s, de rode dubbeldekkers en de rode telefooncellen geeft Londen jou een écht ‘Engeland gevoel’. In de vele parken in Londen kun je af en toe even ontsnappen aan de drukte van de stad, hier kun je heerlijk ontspannen. Ook voor voetballiefhebbers is Londen de ‘place to be’. Met maar liefst 5(!) clubs die uitkomen op het hoogste niveau van Engeland, is er voor jou genoeg keuze om een leuke wedstrijd te bezoeken!

Debbie heeft vorig jaar een bezoek gebracht aan Londen. Lees hier haar zelfgeschreven blog over haar taalreis in Londen.

Oxford, dé mix van traditie en modern.

Naast Cambridge staat Oxford natuurlijk ook bekend als een grote studentenstad in Engeland. De universiteit van Oxford bestaat al meer dan 800 jaar! De talenschool in Oxford is gelegen in een prachtige gerenoveerd historisch gebouw in het centrum van Oxford. Er is een studieruimte met prachtige uitzichten over de wijken van Oxford!  De stad beschikt over vele parken, tuinen en riviertjes. In Carfax vindt je meeste grote winkels van de stad. Er zijn volop horecagelegenheden in Oxford, er zijn zelfs pubs die al eeuwen bestaan! Deze stad brengt traditie en modern bij elkaar. De oude gebouwen en de moderne studentensfeer zorgen voor een schitterend contrast.

Wil jij meer weten over de taalreis in Oxford?

Nog steeds geen keuze kunnen maken?

Na het lezen van de Engelse taalreisbestemmingen nog niet uit over je keuze? Vraag het Taalreizen magazine gratis aan, hierin vind je alle taalreisbestemmingen en bijbehorende cursussen, of neem contact op met het Taalreizen team. Het Taalreizen team kent de Engelse bestemmingen als geen ander en kan je adviseren over de talenschool die het beste bij jou zou passen.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

35 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.