Taalreis bestemming uitgelicht: Brighton

Travel Active
Taalreizen
10 februari 2014

De nieuwe Taalreizen brochure van Travel Active is uit. In deze brochure vind je maar liefst 60 bestemmingen in 25 verschillende landen, waar jij een taalcursus kunt gaan doen. In deze nieuwe rubriek ‘Taalreis bestemming uitgelicht’, lichten wij iedere week één van deze bestemming uit. Wat is er te doen en waarom is deze stad zo bijzonder?  We trappen af met Brighton

London by sea

Brighton is een typisch Engels plaatsje aan de kust. Binnen een uur bevind je je in Londen. Vooral in de zomer is Londen by sea, zoals Brighton ook wel eens wordt genoemd, een super populaire vakantiebestemming. Niet voor niets, want er is genoeg te doen. In de zomer zijn er een hele hoop festivals en evenementen. Het strand is prachtig, dus je zult je geen moment vervelen. Zeer populair voor watersporters en er zijn goede surfmogelijkheden. Altijd al eens willen surfen? Dan kun je dat in Brighton!

Een viertal festivals die ieder iets anders te bieden hebben:
Begin juli heb je festivals als Paddle Round the Pier een tweedaags strand en watersport festival met live muziek en entertainment. Het Brighton Kite Festival, een van de grootste vlieger festivals in Groot Brittannië. Halverwege juli is het tijd voor een tweedaags zomercarnaval (Brighton Carnival) met optochten, dans en muziek.  In augustus zijn de echte snelheidsduivels aan de beurt. Het Brighton Racing Festival is een 3-daags autorace evenement.

Meer festivals vind je op de website van Brighton. Hier staat ook een “Top 50 things to do”.

Relaxte studentenstad

Brighton is een relaxte studentenstad waar jij je snel thuis zal voelen en met de beste fish & chipskan dat ook niet anders! Studenten uit allerlei landen komen naar Brighton om er de Engelse taal te leren. De talenschool in Brighton is een goede talenschool met moderne klaslokalen. Er is onder andere een bibliotheek, cafetaria, studentenlounge en er is WIFI door het hele gebouw. De talenschool vind je in het centrum en het strand is nog geen 10 minuten lopen.

Natuurlijk kun je zelf op pad gaan om Brighton te verkennen, maar met je klasgenoten is dat net zo leuk! De talenschool organiseert daarom allerlei activiteiten en excursies voor de studenten. Een stadstour, filmavond, bowlinguitje, musicalbezoeken in Londen, karaoke avond en excursies naar Bath en Canterbury Castle.

Residenties

Vertrek jij in juli of augustus naar de Engelse badplaatsen dan kun je, naast het verblijven bij een gastgezin, er voor kiezen in een residentie te verblijven. De residentie in Brighton is op basis van half pension en de mogelijkheid een 2-persoonskamer te boeken maakt het verblijf voordeliger. Het leuke van het verblijf in een residentie is dat je gemakkelijk in contact komt met andere internationale studenten.

Zou jij een taalreis willen doen in Brighton? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen?

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

35 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.