Sanne ging op Taalreis naar Málaga

Travel Active
Taalreizen
11 mei 2023

Sanne hakte de knoop door en ging tijdens haar tussenjaar in haar eentje op Taalreis naar Málaga om haar Spaans te verbeteren. Ondanks dat ze al een tijdje terug is, is ze nog steeds super enthousiast over haar tijd in Spanje. Daarom schreef ze onderstaand blog, om hopelijk nog meer mensen te kunnen inspireren! 

Los días con sangrías

Een tijdje geleden ben ik voor 4 weken in Malagá geweest om Spaans te leren en wat kijk ik daar nog met veel plezier op terug! Twijfel je nog om een taalreis te maken? Ik zeg zeker doen! Ik heb niet alleen de Spaanse taal geleerd, maar ook nieuwe vrienden ontmoet die ik nog steeds spreek!  En daarnaast heb ik enorm veel mooie plekken gezien.

Tussenjaar

Tja, een tussenjaar, daar begon het allemaal mee. Na de middelbare school had ik nog geen idee wat ik wilde studeren en dus koos ik voor een tussenjaar om mij goed te oriënteren over wat ik nu écht wilde gaan doen. Maar wat ga je dan een heel jaar doen? Werken? Dat was wel mijn plan, maar ik wilde ook iets bijzonders ondernemen. Al snel kwam ik op het idee om een Taalreis te doen, omdat ik erg graag met (vreemde) talen bezig ben en dan in het bijzonder met de Spaanse taal. Na een tijd werken en sparen was het dan zover: 4 weken naar het zonnige zuiden in Spanje om mijn Spaans te verbeteren!

Malaga beach

El Viaje

In mei begon mijn reis naar Málaga. Na 3 uurtjes vliegen kwam ik aan op het Spaanse vliegveld waar ik hartelijk werd ontvangen door mijn transfer die mij netjes naar de residentie bracht waar ik tijdens mijn Taalreis zou verblijven. Ondanks dat ik het toch spannend vond om zomaar even alleen op reis te gaan verliep alles heel soepel en bleek het ook helemaal niet zo spannend,  maar juist heel leuk te zijn!

El Apartamento

Ik had gekozen voor een studenten appartement met een gedeelde kamer. Ik werd bij een Frans huisgenootje geplaats en er was al gelijk een goede klik tussen ons. Ze stelde voor om me de hele stad te laten zien, want zelf was zij er al 4 weken en had ze dus al het een en ander gezien van Malagá. Het delen van een kamer vond ik totaal geen probleem, want ik voelde me gelijk op mijn gemak. Door een beetje rekening met elkaar te houden wordt het al gauw heel gezellig. De keuken deelde we nog met een andere huisgenoot, maar laten we eerlijk zijn: waarom zou ik koken als de tapas in Málaga goedkoper én mega lekker is? Je verwacht het dus al, ik kwam daar niks te kort. Het grote voordeel was dat dit appartement super dicht bij school zat en je binnen vijf minuten in het centrum was! Eventuele boodschappen waren dan ook super snel gedaan en na school kon je zo de stad in of richting la playa gaan.

La Escuela

De eerste dag van school moest ik een kleine toets doen. Deze telde nergens voor mee, maar het was wel handig om te bepalen welk niveau ik had op dat moment en om mij in de goede klas te plaatsen. De klassen waren klein en persoonlijk. Dit maakte de lessen alleen maar fijn, want je kreeg veel persoonlijke aandacht en je kon samen met je klas dieper in gaan op het Spaans. De leraren die ik had waren ook super enthousiast en zij maakten mij oprecht heel gemotiveerd om het Spaans nog beter te begrijpen. In het begin was het wel even wennen dat er alleen maar Spaans werd gesproken, maar na een paar dagen wen je daar wel aan en was het juist super fijn. Je pikt echt heel veel woordjes en constructies op als je helemaal wordt ondergedompeld in de taal. Afhankelijk van de cursus die je kiest heb je ook echt wel veel vrije tijd, dus je kunt zelf ook heel wat ondernemen!

Gave tijd in Spanje!

Omdat je dus in je eentje op reis gaat, word je een beetje gedwongen om contact te maken met andere reis -of klasgenootjes. Ik vond dat super fijn, want ik heb heel veel lieve, nieuwe mensen leren kennen die mij echt een hele gave tijd in Spanje hebben gegeven.

In Málaga zelf is er al heel veel te doen. Zo heb ik Alcazaba Málaga, Kathedraal Málaga, Gibralfaro, Teatro Romano en de Botanische tuinen van Málaga bezocht. Natuurlijk is het strand ook super dichtbij, dus daar was ik iedere dag wel te vinden, want aan mooi weer geen gebrek in het zuiden van Spanje. Naast de activiteiten die binnen Málaga te doen zijn kon je via de school ook nog verschillende excursies plannen. Super leuk als je ook iets van de omgeving rondom Málaga wilde zien, want de excursies gingen bijvoorbeeld naar El Caminito del Rey en Sevilla toe. Daarbij waren er ook hele leuke cursussen te volgen zoals een Paella kookcursus of Salsa lessen.

Buiten de school om kon je zelf natuurlijk ook een heleboel leuke dingen plannen. Málaga is een grote stad, dus er zijn genoeg avonturen te beleven. Zelfs wandelen of de zonsondergang kijken op het strand is al iets heel moois. Daarnaast zijn de verbindingen voor het openbaar vervoer ook heel makkelijk en goed, dus je zit zo in een ander dorpje of stadje als je zou willen. Zo heb ik Torremolinos, Granada en Nerja bezocht in mijn tijd daar.

Tapas y Paella

Het water loopt me al in de mond als ik terug denk aan het eten in Spanje. Bij elk restaurantje waar je langs liep rook het al heerlijk en de menu’s zagen er ook altijd smakelijk uit. Ze eten in Málaga heel laat, dus op het begin moest ik hier als echte kaaskop wel aan wennen. Al snel ging ook ik later eten en bestelden we zelfs pas tapas of paella om 23 uur ‘s avonds. Een Sangria of Mojito maakt dan de maaltijd dan wel helemaal af!

Ik zou nog zoveel meer over mijn reis in Spanje kunnen vertellen, maar dan wordt het wel een erg lang verhaal. In vier weken tijd heb ik heel wat geleerd van de Spaanse taal en kan ik zeker wel zeggen dat ik een goede basis geleerd in deze tijd. Iedere dag denk ik nog wel terug aan de leuke herinneringen die ik in Málaga heb gemaakt. Mocht je nog twijfelen om te gaan? Ik raad het 100% aan om het avontuur aan te gaan. Málaga is een mooie stad met een interessante cultuur en er is heel veel te beleven om en rondom de stad.

¡hasta luego!

Is het Sanne gelukt om jou ook enthousiast te maken? Boek jouw Taalreis dan online, of maak een afspraak met de Taalreizen afdeling als je nog vragen hebt!
Heb je een snelle vraag? Mailen mag ook naar taalreizen@travelactive.nl!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

35 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.