Spaans leren in Spanje! Welke stad past bij mij?

Travel Active
Taalreizen
9 mei 2017

Wil jij graag Spaans leren (of verbeteren)? Waar kun je dat beter doen dan in Spanje! Via Travel Active kun jij Spaans leren op één van de beste internationale talenscholen. Naast de Spaanse taalcursussen besteden deze scholen ruim aandacht aan de Spaanse cultuur. In de les, maar ook daarbuiten. De talenscholen organiseren leuke (culturele) activiteiten en excursies én alle bestemmingen hebben het Instituto Cervantes keurmerk.

Taalcursussen in de 8 mooiste steden in Spanje

Een taalcursus Spaans kun je al volgen vanaf 1 week en op verschillende niveaus. Een DELE cursus is mogelijk op elke bestemming, met uitzondering van Tenerife. Kies voor een Spaanse taalcursus in één van de 8 steden die Travel Active aanbiedt. Hoe weet je welke stad of talenschool het beste bij jou past? Om jou alvast op weg te helpen, lichten we de Spaanse taalreisbestemmingen in Spanje kort toe.

Barcelona: cultuurstad van Spanje!

De cultuurstad aan de Middellandse Zee waar je kunt genieten van de gebouwen in de Barrio Gotico en de kunst van Picasso. En na de lessen spreek je af op Las Ramblas voor een drankje of gewoon om mensen te bekijken! Er zijn veel uitgaansmogelijkheden, bioscopen, theaters, winkels en het strand zijn altijd dichtbij! De talenschool ligt in het centrum, het is een modern gebouw met 56 lokalen. De leraren zijn erg professioneel en hebben Spaans als moedertaal. Er is een cafetaria met terras en er is internet in de bibliotheek. Excursies en uitstapjes volop! Zo is er een stadstour, zijn er filmavonden en diverse excursies naar Casa Gaudi en La Sagrada Familia. Benieuwd naar wat Barcelona nog meer te bieden heeft?
Meer informatie over een taalcursus in Barcelona

Granada voor de sportliefhebber

Granada ligt aan de voet van de Siera Nevada, het paradijs voor sport- en skiliefhebbers. Granada ligt 45 minuten van de kust, een ideale ligging! De Moorse invloeden geven het centrum een eigen gezicht. Doordat Granada een studentenstad is, heeft het een bruisend nachtleven! Overdag is het heerlijk vertoeven op de terrasjes. Granada staat mede bekend om het Alhambra, een prachtig paleis met uitzicht over de Sierra Nevada en de vlakte van Córdoba. De school is in het centrum, op 5 minuten van de kathedraal. De Andalusische villa waar de school in gevestigd is, heeft 15 moderne leslokalen en internet. De les wordt krijg je van professionele leraren met Spaans als moedertaal. Ook zijn er excursies naar Cordoba, Sevilla en de Siera Nevada, maar ook filmavonden en museumbezoek staan op het programma.
Lees hier meer over Spaans leren in Granada

De verrassende hoofdstad Madrid

Hier huist de regering, het parlement en de Spaanse koning! Het culturele-, financiële- en verkeerscentrum van Spanje is veelzijdig. Romantisch, elegant, modern en sfeervol. Het is een mix van karakter en moderne architectuur, maar ook beroemd vanwege de parken, de concerten, sportevenementen en het leuke nachtleven! De school is gevestigd in het centrum vlakbij de metro en Plaza España. In het historische gebouw bevinden zich 40 moderne leslokalen en een bibliotheek met internetfaciliteiten. Er zijn excursies naar Toledo, Granada en Sevilla, maar er is ook een stadstour. Hierbij wordt onder andere het Koninklijk Paleis bezocht. Verder zijn er ook filmavonden en bezoeken aan musea. Juul ontdekte de Spaanse taal en cultuur in Madrid, lees hier haar ervaringen.
Meer lezen over de taalreis Madrid

Zon, zee en strand in Marbella

In Marbella is er altijd zon, zee en strand, het is één van de belangrijkste toeristencentra aan de Costa del Sol. Schone stranden, een rijk uitgaansleven, luxueuze winkels, parken en de jachthaven trekken veel belangstelling. Marbella heeft ook een gezellig historisch centrum met een leuk pleintje met allerlei sinaasappelbomen. Er heerst een fijn en leuk sfeertje. Aan de hoofdstraat van Marbella vind je de nieuwe talenschool, met schitterende uitzichten. Er wordt zowel buiten les gegeven als binnen in de 17 moderne lokalen en er is een bibiotheek met internetfaciliteiten. Er is veel extra's te doen, zoals filmavonden, musea bezoek, een stadstour en excursies naar Sevilla, Cordoba, Granada en Málaga!
Bekijk een taalcursus Spaans in Marbella

Salamanca, echt een studentenstad!

De Universiteit van Salamanca is één van de belangrijkste universiteiten van Europa! De stad is het educatieve centrum van Spanje met vele historische sites, zoals het Plaza Mayor. Door de vele studenten kent de stad vele uitgaansgelegenheden, barretjes en restaurants. Vlakbij het Plaza Mayor vind je de talenschool in een gerestaureerd klooster rond een patio. In dit oude klooster zijn 45 lokalen te vinden, een lounge-area, internetfaciliteiten en sportfaciliteiten. Relaxen kun je in de patio-tuin. In Salamanca staan er diverse dingen op het programma. Zoals excursies naar Madrid, Toledo en Portugal en bergwandelingen in Las Peñas en natuurlijk ook filmavonden en bezoeken aan musea.
Meer lezen over Spaans leren in Salamanca

Sevilla historisch Spanje

Sevilla, de hoofdstad van de zuidelijke regio Andalusië, en tevens de stad met het grootste historisch centrum van Europa! Reden genoeg om hier je Spaans op te halen en te genieten van de prachtige gebouwen zoals de Torro de Oro, de Maria de la Sede kathedraal, of een bezoek te brengen aan de musea. Een onvergetelijke cultuur ervaring is het ‘Feria Flamenco’, een feest vol kleur, vrolijkheid en dans waarbij vrouwen met hun flamenco kleren pronken. De talenschool ligt in het centrum in de wijk BarrioSanta Cruz, in een artistiek gebouw. Naast faciliteiten zoals een computerruimte heeft de school een dakterras met een prachtig uitzicht over Sevilla. De talenschool organseert activiteiten zoals danslessen, film avonden of een museum bezoek.
Bekijk alle details van een taalcursus in Sevilla

Groot en indrukwekkend Valencia

Valencia, een indrukwekkende stad met ligging aan de Middellandse Zee. Er is veel cultuur en elk seizoen is goed voor talloze festivals. De stad heeft een historisch hart en een bruisend uitgaansleven. De school is in een net gerenoveerd, historisch pand in het centrum. In het pand zijn 11 moderne lokalen en een bibliotheek met internetmogelijkheden. De lessen worden gegeven door professionele leraren met Spaans als moedertaal. Er worden excursies georganiseerd naar Barcelona, Ibiza en Alicante. Of kies je voor een uitstapje naar het Scheikundepark, de filmavonden of een bezoek aan een museum?
Een tijdje terug was Valencia de taalreis bestemming van de week. Benieuwd wat deze stad verder nog zo bijzonder maakt?
Meer informatie over een taalcursus Spaans in Valencia

Leer Spaans op het grootste eiland van de Canarische eilanden: Tenerife

Tenerife, ook wel ‘the Island of Eternal Spring’ genoemd vanwege zijn milde klimaat, heeft een prachtige mix van verschillende landschappen; van vulkanische stranden tot prachtige bergen en nationale parken. Ook kun je op Tenerife verschillende sporten beoefenen gedurende het hele jaar: golfen, paardrijden, duiken, vissen, windsurfen, tennissen, zeilen. De talenschool is gelegen in Puerto de la Cruz, de op één na grootste stad van Tenerife. De stad is een oase van prachtige tuinen, pleinen en boulevards. Je krijgt Spaans lessen op een kleine talenschool met een capaciteit van 170 studenten. De talenschool biedt verschillende activiteiten aan: salsa lessen, filmavonden, barbecues en safari trips.
Meer informatie over de talenschool in Tenerife

Zou jij een taalcursus willen volgen in Spanje? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

35 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.