Taalreis bestemming uitgelicht Cambridge

Travel Active
Taalreizen
2 juni 2014

Vandaag in “Taalreis bestemming uitgelicht” de stad die beroemd is om haar prestigieuze universiteit, de geboorteplek van Olivia Newton John, de plek waar Pink Floyd hun oorsprong vindt én waar de Cambridge cursus vandaan komt. Drie keer raden over welke stad wij het vandaag gaan hebben!

De stad is vooral beroemd vanwege de universiteit van Cambridge. Samen met die van Oxford is Cambridge een van de twee belangrijkste Engelse universiteiten. Tevens ook een van de beroemdste ter wereld! Cambridge heeft verschillende colleges verspreid over de hele stad.

Cambridge is een typische studentenstad met veel Engelse en internationale studenten.  Een knusse en gemoedelijke stad die gesierd wordt door bijzondere gebouwen, groene parken en de rivier de Cam. Deze bruisende studentenstad zorgt er voor dat er genoeg te doen is voor de grote aantallen studenten. Zo is er genoeg te beleven op het gebied van uitgaan, winkelen en entertainment. Een aantrekkelijke stad voor jongeren dus!

Random facts over Cambridge

  1. Wist je dat Cambridge is vernoemd naar de rivier ‘Cam’ die door de stad stroomt?
  2. John Harvard heeft gestudeerd in Cambridge voor hij de bekende Harvard universiteit in Cambridge, Massachusetts oprichtte
  3. Elk college heeft sjaals met haar eigen kleuren, welke ook terugkomen op de peddels van de boot clubs. De bootclubs strijden jaarlijks tegen elkaar en zo is Oxford een grote concurrent!
  4. De universiteit van Cambridge telt maar liefst 82 Nobelprijswinnaars onder haar oud-studenten. Dat is het hoogste aantal ter wereld!
  5. De universiteit van Cambridge kan worden gezien als de geboorteplaats van de computer, aangezien hier het eerste computer/rekensysteem werd ontworpen rond 1840
  6. En ook de webcam komt uit Cambridge. Wetenschappers van de Cambridge University ontwikkelde de webcam, zodat ze hun onderzoek dan niet hoefden te onderbreken om te kijken of er nog koffie was.
  7. Cambridge staat in Engeland ook bekend als de meest ‘liefdevolle stad’.
  8. Cambridge is o.a. de geboorteplek van Olivia Newton John, de band Pink Floyd en Matthew Bellamy (zanger/gitarist van Muse).
  9. De Cambridge universiteit bestaat uit 31 colleges.

Engelse Cambridge cursus 

De talenschool in Cambridge ligt vlakbij de rivier en op 5 minuten fietsafstand van het centrum. Buiten de lessen organiseert de
talenschool allerlei leuke activiteiten voor de studenten. Een workshop scones bakken, filmavonden en uitstapjes naar andere steden bijvoorbeeld.

Met ESOL Cambridge English certificaat op zak heb je heb je bij veel werkgevers en universiteiten een streepje voor. Een wereldwijd erkend certificaat waarmee de deuren van o.a. Engelstalige bedrijven en universiteiten makkelijker voor je open gaan! Het Cambridge certificaat verloopt nooit en is dus je leven lang geldig.

Zou jij een taalcursus willen volgen in Cambridge? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.