Infodagen Gratis magazine
Guido Taalreis in San Francisco 08 december 2016

Guido volgde een taalreis in San Francisco, Amerika! Hij volgde zijn interesse en kijkt nu terug op een leuke en leerzame ervaring. Lees het verhaal van Guido hier!

taalreis-san-francisco-guido-ervaringen-niet-willen-missen

Een bescheiden interesse

Ik ben geen grote dromer, geen wereldverbeteraar. Ik heb niet de halve wereld over gebackpackt om in een afgelegen jungle tot schokkende nieuwe levensvisies te komen. Dat soort passies had en heb ik niet. Tot ongeveer twee maanden voor mijn uiteindelijke vertrek naar San Francisco wist ik niet wat ik precies wilde, maar ondertussen was ik na veel besluiteloosheid wel tot een studiekeuze gekomen: American Studies. Wat ik hiermee wil zeggen, is dat ik een kleine, bescheiden interesse had ontwikkeld.

blog-taalreis-san-francisco-guido-ervaringen-niet-willen-missen

Een goede raad

Ik weet niet meer wie, maar iemand gaf mij rond die periode een goede raad. Het is niet erg als je geen passies of dromen hebt; volg dan iets wat je interesse heeft, hoe klein die ook is. In mijn geval was deze interesse de Verenigde Staten van Amerika. O, en waarom een taalcursus? Mijn studie is in het Engels, dus kon het nooit kwaad om de kennis van die taal weer een beetje op te krikken. Bovendien was dit de eerste reis in mijn eentje, dus vond ik het wel fijn om met leeftijdsgenoten te kunnen optrekken.

taalreis-san-francisco-guido-ervaringen-niet-willen-missen

De talenschool

Binnen de talenschool heerste zoals verwacht een heel fijne sfeer. De lessen en het contact met de leraren waren ontzettend informeel; je kon over alles met ze praten, omdat ze zo belachelijk vriendelijk en behulpzaam waren. Er stonden in de gang zelfs een tafeltennistafel en een magnetron die je in de pauze kon gebruiken! Bovendien waren alle voorzieningen het neusje van de zalm en zat de school op een fantastische locatie: midden in het centrum, pal aan Market Street, op de derde verdieping. Hiervandaan kon je bijvoorbeeld heel goed kijken naar de Gay Pride Parade die plaatsvond tijdens mijn verblijf. Aansluitend op die informele sfeer organiseerde een van de docenten elke vrijdag een “Conversation Club”, waarin je met je medestudenten over van alles kon discussiëren en uiteraard je Engelse spreekvaardigheid kon verbeteren. Hier ging ik elke week met plezier heen!

taalreis-san-francisco-guido-ervaringen-niet-willen-missen

Buitenschoolse activiteiten in San Francisco

Buiten schooltijd zette de talenschool ook allerlei optionele activiteiten op touw, zoals een vrijwilligersdag, weekenduitstapjes naar onder andere Los Angeles, het gezamenlijk kijken naar basketbal play-offs en rondleidingen in fabrieken van bijvoorbeeld Budweiser of Jelly Beans. Zelf had je uiteraard ook voldoende vrije tijd en vrijheid om erop uit te gaan, afhankelijk van het rooster van je cursus.

taalreis-san-francisco-guido-ervaringen-niet-willen-missen

Een roadtrip en nog veel meer!

In het weekend had je sowieso altijd vrij. Ik ben, naast alle hot spots van San Francisco, bijvoorbeeld naar een Food Truck Party, een studentenvoetbalwedstrijd en zelfs op een road trip geweest. Binnen de talenschool en op dat soort uitstapjes maak je veel en snel vrienden, waarmee je het grootste deel van de tijd de stad kunt verkennen en die de reis een absoluut onvergetelijke ervaring maken!

taalreis-san-francisco-guido-ervaringen-niet-willen-missen

Waarom San Francisco?

Die stad is natuurlijk waar het allemaal om draait. Van tevoren had ik niet eens een specifieke voorkeur voor San Francisco, maar de kleinschaligheid en de fijne Californische weersomstandigheden trokken me wel aan. Omdat het niet zo groot is, kun je erg veel te voet bereiken. Het is er aangenaam warm (in de zomer), maar niet zo snikheet als de rest van California. Uiteraard ligt San Francisco ook nog eens aan zee, maar voor een ontspannen baantje in de branding is het helaas wat te fris. Het San Franciscaanse schiereiland wordt aan het vasteland verbonden door de iconische Bay Bridge en Golden Gate Bridge. Om die te zien, moet je echter een goede dag uitkiezen, want de stad is vaak omhuld door de beruchte mistbanken.

Een mix van oud en nieuw

San Francisco zelf is een leuke mix van oud (Victoriaanse houten huizen en de wereldberoemde trams) en nieuw (wolkenkrabbers en heel veel dikke auto’s) en bovendien zeer multicultureel. Er zijn allerlei buurten voor Aziaten, hippies, rijken, blanken, Italianen, Latino’s, en het toeristische havengebied van Fisherman’s Wharf.

taalreis-san-francisco-guido-ervaringen-niet-willen-missen

Wat de stad uniek maakt

Ook typerend voor San Francisco is de bruisende gay scene (waarschijnlijk de grootste in de VS), de indrukwekkende street art en de overvloed aan semi-getalenteerde straatmuzikanten. Wat San Francisco echter het meest uniek maakt, zijn natuurlijk de talloze steile heuvels waar de stad overheen golft. Russian Hill, Telegraph Hill en Twin Peaks komen uit het niets tevoorschijn en dwingen de straten en tramrails absurde hellingspercentages aan te nemen. Dit geeft de gelegenheid voor adembenemende vergezichten, zowel overdag als ’s nachts, die absoluut de moeite waard zijn.

taalreis-san-francisco-guido-ervaringen-niet-willen-missen

Ik had dit nooit willen missen!

In zijn geheel is de Bay City gewoon een prachtige plek om te bezoeken, of om zoals ik een taalcursus in te volgen. Dus als je het gevoel hebt dat je er tussenuit wil, iets nieuws of spannends wil doen en ondertussen wellicht aan je eigen vaardigheden wil sleutelen, neem dan San Francisco eens mee in je overwegingen. Ik had mijn ervaringen daar bijvoorbeeld voor geen goud willen missen!

PS: Als je Alcatraz wil bezoeken, moet je minstens twee maanden van tevoren reserveren!

Zou jij een taalcursus willen volgen in San Francisco? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's