Vijf goede redenen waarom je een taalcursus Spaans in Mexico moet doen

Travel Active
Taalreizen
3 augustus 2015

Bij Mexico denk je vast aan sombrero’s, witte zandstranden en tequila. En dat is helemaal waar! Maar Mexico is ook erg geschikt om er een taalcursus Spaans te volgen. Wij geven vijf redenen waarom dat zo is.

1. Je krijgt alles mee van het Mexicaanse leven

Vooral als je bij een gastgezin verblijft, maak je echt deel uit van het Mexicaanse leven. Behalve het feit dat je veel sneller Spaans leert met Spaanstaligen om je heen, kun je enorm veel leren van jouw gastgezin. Praat zoveel mogelijk Spaans: vraag alles over de geschiedenis van het land, over het werk van je gastouders, ga met je nieuwe gastzus of –broer op pad… Met een beetje geluk nemen ze je ook nog mee naar een typische Mexicaanse bruiloft, doopfeest of familieaangelegenheid. Wedden dat je je over meer dan alleen het eten zult verbazen?

2. Je bent helemaal zen

Alles in Mexico komt wel: de bus komt wanneer ‘ie zin heeft, pas eten wanneer je honger krijgt en een half uur later dan gepland op een afspraak komen. Misschien voor ons als goed voorbereide Nederlanders wat lastiger in het begin, maar uiteindelijk helemaal prima. Je went er snel aan en waarschijnlijk ga je zelf ook denken: hoe belachelijk dat je op de middelbare school altijd een briefje moest halen bij de directeur als je vijf minuten te laat was. Heerlijk, die mañana mañanacultuur, alleen zo jammer dat je er niks meer van merkt zodra je weer in Nederland bent.

3. Je krijgt er een goed humeur van

De zon schijnt, het is bijna altijd goed weer, je bent in principe op vakantie en werkt aan jezelf. Slechts een paar van de ingrediënten die jou helemaal happy laten voelen. En oh ja, er is heerlijk eten: proef de échte burrito’s in plaats van die wraps in zo’n pak uit de supermarkt. Een voorgerecht van nacho’s met guacamolesaus is heel normaal en natuurlijk mag je de alcoholische versnaperingen ook niet vergeten. Een bezoekje aan de Coronabrouwerij kun je niet aan je voorbij laten gaan en probeer ook eens het Dos Equisbier of ‘gewoon’ Desperados.

4. Het is een lowbudget locatie

Misschien wel één van de beste dingen als je er bent: alles is een stuk goedkoper en dit verschilt ook afhankelijk van de plaats waar je bent. Eten in Cancún is bijvoorbeeld heel goedkoop, je kunt goedkope toertjes maken en bent voor weinig geld aan de andere kant van het land. En natuurlijk kun je ook altijd profiteren van happy hours, cocktails voor drie euro en leuke kleding voor een appel en een ei.

5. Je kunt makkelijk de omgeving verkennen

Of je nu een weekendje weggaat in Mexico zelf of na je taalreis naar het ‘buitenland’ gaat, alles is mogelijk. Het vervoer in Mexico is goed geregeld en niet duur, waardoor je makkelijk kunt reizen. Reizen tussen grotere steden kun je doen via een luxe reisbus en in de steden zelf neem je gemakkelijk en taxi of, als je écht tussen de locals wilt leven, de lokale bus. Een weekendje strand bij Puerto Vallarta, de tempels van de historische stad Teotihuacán verkennen of ronddwalen in de gratis dierentuin in Mexico-Stad: alles is mogelijk. Ook zijn de aansluitingen naar omringende landen als Belize en Guatemala erg toegankelijk, dus maak er gebruik van!

Zou jij een Taalcursus in Mexico willen volgen? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.