Wat doe je in je vrije tijd tijdens een taalreis?

Travel Active
Taalreizen
18 september 2018

Wanneer jij aan een taalreis avontuur in het buitenland begint heb je buiten schooltijd nog genoeg vrije tijd om te doen en laten wat je wilt. Maar wat doe je dan precies in je vrije tijd tijdens een taalreis? Om je wat inspiratie en tips te geven hebben wij een blog geschreven over de mogelijkheden!

Activiteiten vanuit school

Vaak worden er allerlei activiteiten georganiseerd vanuit talenscholen waarmee jij jouw vrije tijd in kunt vullen. Naast het reguliere lesprogramma bieden de meeste talenscholen namelijk workshops, activiteiten en excursies aan! De kosten hiervan zijn afhankelijk van de activiteit. Helaas zijn deze kosten niet bij de programmakosten inbegrepen, maar er zijn ook een hoop activiteiten waarvoor je maar een klein bedrag hoeft te betalen of die zelfs helemaal gratis zijn! Bovendien is een activiteit georganiseerd vanuit je talenschool een goede manier om je medestudenten te leren kennen en tegelijkertijd de stad te ontdekken!

Hello new friends!

Mocht je geen fan zijn van de activiteiten die georganiseerd worden vanuit jouw talenschool, dan kun je natuurlijk ook zelf iets ondernemen! Binnen een talenschool maak je snel nieuwe vrienden waarmee je natuurlijk ook zelf op pad kunt gaan. Ontdek de stad op jouw manier en ga samen erop uit! Een middagje shoppen, een dagje strand, alle bezienswaardigheden in jouw stad afgaan, ’s avonds een terrasje pakken, noem het maar op!

Over het algemeen worden de lessen vaak in de ochtend gepland zodat je in de middag op tijd klaar bent en je eigen gang kunt gaan. Je hebt dus genoeg vrije tijd om doordeweeks nog een activiteit in te plannen na schooltijd. Bovendien kun je ook tijdens het weekend allerlei leuke dingen inplannen!

Dompel jezelf onder in de cultuur

Jezelf onderdompelen in de cultuur van het land waar je verblijft…dat kan natuurlijk op vele manieren. Een erg leuke, leerzame én lekkere manier is het leren kennen van een cultuur in de vorm van eten! Neem bijvoorbeeld deel aan een workshop scones maken in Engeland, leer tapas maken in Spanje, volg een een cursus Frans koken in Parijs of struin kraampjes met streetfood af in Beijing en leer de Chinese keuken kennen. Er zijn oneindig veel mogelijkheden om kennis te maken met de traditionele keuken van jouw land!

 

Buiten het leren kennen van de keuken van jouw land, kun je ook de historie van jouw land beter leren kennen. Bezoek museums, oude gebouwen, kerken, standbeelden etc., erg interessant!

De toerist uithangen

Ga lekker de toerist uithangen nu je er toch bent! Ga naar buiten, laat je meeslepen in het dagelijks leven, de cultuur en de gewoontes van jouw stad. Spring op een hop-on-hop off bus en ontdekt de stad, vergroot je kennis over de stad en laat je mee op sleeptouw nemen tijdens een stadstour. Maak vaker een praatje met de lokale bevolking en breng jouw talenkennis meteen in de praktijk! Kies niet altijd voor de makkelijke weg en stap op mensen af als je bijvoorbeeld iets niet kunt vinden of de weg niet weet. Op deze manier oefen je direct de taal en ben je veel bewuster met woorden bezig dan dat je simpelweg naar je telefoon grijpt en op het internet surft op zoek naar antwoorden op jouw vragen.

Dat hoort er ook bij…

Tja, misschien niet de meeste leuke activiteit die je buiten je lessen kunt uitvoeren, maar toch wel echt noodzakelijk om te doen. Kun jij al raden waar dit over gaat? Huiswerk! Dit hoort er uiteraard ook bij. Wie naar school gaat krijgt nu eenmaal te maken met huiswerk en andere opdrachten die je thuis uit moet voeren. Om een taal zo snel mogelijk onder te knie te krijgen is het maken van huiswerk ook wel echt noodzakelijk. Hierdoor kun je je eigen niveau een beetje peilen en test je tegelijkertijd wat je opgepikt hebt tijdens de lessen! Je denkt nu misschien dat je totaal geen tijd meer hebt om zelf leuke dingen te doen, maar dat is zeker niet het geval! Over het algemeen wordt het huiswerk in normale hoeveelheden opgegeven en hoef je echt niet nog uren per dag achter je bureau te zitten nadat je uit school komt. Zie het meer als kleine oefeningen!

Zou jij graag een taalreis willen doen? Vraag dan onze Taalreizen brochure aan voor meer informatie en bekijk onze gratis Infodagen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.