Wat zijn de verschillen tussen Cambridge Engels en een reguliere taalcursus?

Travel Active
Taalreizen
10 september 2019

Twijfel jij tussen een Cambridge taalcursus of een reguliere taalcursus? In deze blog laten wij jou de verschillen zien.

Taalniveaus

Je hebt het vast al eens eerder gehoord... Een taal kun je beheersen op diverse niveaus. Deze variëren van niveau A1 tot C2. Op niveau A1 ben je echt een beginner in de vreemde taal. Wanneer je uiteindelijk op niveau C2 bent beland, beheers je de taal zoals een near native speaker dat zou doen, op academisch denkniveau. Om een niveau te behalen, dien je dit in alle taalvaardigheden te beheersen. Van lezen en luisteren tot spreken en schrijven.

Een belangrijk verschil tussen Cambridge Engels en een reguliere cursus Engels is dat je een Cambridge cursus alleen kunt volgen op de 3 hoogste taalniveaus, namelijk B2, C1 en C2. Deze niveaus worden ook wel met de volgende termen aangeduid:

  • B2: FCE (First)
  • C1: CAE (Advanced)
  • C2: CPE (Proficiency)

Bij een reguliere taalcursus Engels kun je aanschuiven op ieder taalniveau (van A1 tot C2), terwijl je dus voor Cambridge al een goede basiskennis nodig hebt.

Heb je nog niet het benodigde niveau, maar wil je wel graag deelnemen aan Cambridge Engels? Geen probleem! Volg voorafgaand aan de Cambridge cursus een reguliere cursus Engels. Wij kunnen je een inschatting geven hoeveel weken je nodig hebt om tot het benodigde niveau te komen. Wij testen vooraf altijd jouw taalniveau zodat je verzekerd bent dat jij aan de juiste cursus en het juiste niveau deelneemt. Op deze manier worden je slagingskansen vergroot!

Niveau verhogen

Waar je bij een reguliere taalcursus leert om jouw taalniveau te verhogen middels lessen in alle taalvaardigheden, staat bij de cursus Cambridge Engels met name examentraining centraal. Jouw taalniveau gaat middels Cambridge Engels niet omhoog. Je verbetert uiteraard je taalvaardigheden en bereid je optimaal voor op het examen, maar je zult bijvoorbeeld niet van taalniveau B2 naar C1 gaan.

De enige eis voor deelname aan de Cambridge cursus is dan ook dat jij het taalniveau al beheerst waarop je examen wilt doen. Bijvoorbeeld: je wilt je Cambridge examen behalen op niveau CAE (C1). Dan dien je niveau C1 al te beheersen vóórdat je start met de Cambridge cursus. Deze cursus is namelijk puur gericht op examentraining en niet op het verhogen van jouw taalniveau.

Twijfels? Stel jezelf de volgende vraag: ‘Wat is mijn doel voor deze Taalreis?’

Wil je met jouw Taalreis je Engelse taalkennis naar een volgend niveau brengen? Kies dan voor een reguliere cursus Engels, zoals Standaard (20 groepslessen per week) of Intensief (30 groepslessen per week). Tijdens deze cursus ligt de focus op training in alle taalvaardigheden, waardoor je binnen een aantal weken een volgend taalniveau zult bereiken.

Beheers jij het Engels al op 1 van de 3 Cambridge niveaus en wil je jouw certificaat behalen? Dan kun je zonder zorgen aansluiten bij de cursus Cambridge Engels!

Heb je nog niet het benodigde niveau, maar wil je wel graag deelnemen aan Cambridge Engels? Geen probleem! Volg voorafgaand aan de Cambridge cursus een reguliere cursus Engels. Wij kunnen je een inschatting geven hoeveel weken je nodig hebt om tot het benodigde niveau te komen. Wij testen vooraf altijd jouw taalniveau zodat je verzekerd bent dat jij aan de juiste cursus en het juiste niveau deelneemt. Op deze manier worden je slagingskansen vergroot!

Startdata, Locatie & Duur

Een ander belangrijk verschil tussen Cambridge Engels en een reguliere cursus Engels, is de flexibiliteit van de taalcursus.

Waar je bij een reguliere cursus vrijwel op iedere maandag kunt starten, ben je bij Cambridge Engels gebonden aan vaste data en locaties. Ieder jaar bepaalt het Cambridge Instituut wanneer én waar er een Cambridge examen afgenomen wordt. Wanneer er een examen gepland staat, vindt voorafgaand de Cambridge cursus plaats. Op die manier kun je zowel de cursus als het examen aaneensluitend in het buitenland doen! Dit betekent dat jij niet in iedere willekeurige buitenlandse bestemming een Cambridge cursus en examen kunt afleggen. Dit kan alleen indien er ook een officieel erkend examencentrum in die bestemming bevoegd is om een Cambridge examen af te leggen.

Daarnaast heb jij bij een reguliere cursus Engels de vrijheid om zelf te bepalen hoe lang je deze volgt. De meeste scholen starten al met een cursus vanaf minimaal 1 week! Travel Active kan jou adviseren hoe veel weken je nodig hebt om een bepaald doel of niveau te bereiken.

Een Cambridge cursus bestaat daarentegen altijd uit een vast aantal weken. Vaak duurt de cursus wat langer (8 à 12 weken). Een Cambridge examen is vrij intensief en dankzij deze cursusduur heb jij alle tijd om je Engels te perfectioneren en voldoende te oefenen met de diverse examenonderdelen. Op die manier loop jij straks met zelfvertrouwen het examenlokaal in!

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor Cambridge Engels? Deze cursus vindt gedurende het jaar regelmatig plaats op diverse bestemmingen, van San Diego tot Sydney!

Over de hele wereld

In tegenstelling tot andere taalcertificaten die je kunt halen is het Cambridge certificaat onbeperkt geldig en zo heb je er jouw hele leven iets aan. Het certificaat dat je ontvangt na afloop van een cursus regulier Engels is een bewijs dat jij een bepaald taalniveau hebt leren te beheersen. Hoewel dit tegenwoordig ook steeds vaker wordt geaccepteerd in ons eigen land, is het Cambridge certificaat wereldwijd erkend door universitaire studies, bedrijven en organisaties. Je Cambridge certificaat is dan een gangbaar toelatingscriterium. Bij sommige opleidingen is dit certificaat zelfs een vereiste!

Twijfels? Bedenk voor jezelf waar je een certificaat voor nodig hebt. Is het voor een (buitenlandse) opleiding of werkgever? Zo ja, hebben zij Cambridge als vereiste of niet? Of wil je een certificaat puur voor jezelf behalen?

“To have another language is to possess a second soul”

Wil jij meer weten over de opties om een Cambridge certificaat te halen in het buitenland?

Neem dan eens een kijkje op onze website voor ons aanbod.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.