Infodagen Gratis magazine
Travel Active 27 oktober 2014

In het zuiden van Engeland vind je de kustplaats Bournemouth. Niet zo bekend als Brighton, maar zeker niet minder interessant! Lees hier wat je niet moet missen wanneer je een bezoek brengt aan de hippe en levendige badplaats Bournemouth. 

De stad Bournemouth is een populaire kustplaats en door het milde klimaat het hele jaar door aantrekkelijk. In Bournemouth vind je zowel prachtige stranden en als toeristische attracties. Het is niet alleen bij gezinnen een populaire bestemming, ook jongeren kunnen hier terecht en een geweldige tijd beleven door onder andere het bruisend nachtleven dat Bournemouth biedt en de vele sportmogelijkheden. Voor een bezoek aan Londen is Bournemouth ook een goede uitvalsbasis. Binnen 2,5 uur ben je al met de auto in de hoofdstad van Engeland!

Zien en doen in Bournemouth

blog-zien-en-doen-tijdens-jouw-reis-naar-hip-bournemouth

Russel-Cotes Art Gallery & Museum

Bezoek het Russel-Cotes Art Gallery & Museum: één van de belangrijkste en meest fascinerende musea van Engeland. Boven op een klif met uitzicht over de zee, was dit huis ooit eigendom van de twee Victoriaanse verzamelaars en reizigers Sir Merton and Lady Annie Russell-Cotes. Als uiting voor zijn liefde liet Sir Merton dit huis als verjaardagscadeau bouwen voor zijn vrouw. Je vindt er onder andere 19e-eeuwse schilderijen, sculpturen, Japanse kunst en verzamelingen van hun reizen.

blog-zien-en-doen-tijdens-jouw-reis-naar-hip-bournemouth

Pleasure Gardens

Vergeet tijdens je bezoek aan Bournemouth niet langs de Pleasure Gardens te gaan. De adembenemende Lower, Central en Upper Gardens zijn een must see van deze badplaats! Een park van ruim 3 kilometer lang waar de rivier Bourne in het midden door heen stroomt. Naast dat de parken heerlijk zijn om te genieten van het weer, vind je er bijzondere en zeldzame plantensoorten.

blog-zien-en-doen-tijdens-jouw-reis-naar-hip-bournemouth

Winkelen in en rondom The Square

Bournemouth geeft daarnaast voldoende mogelijkheid voor het legen van je portemonnee. Van grote winkelketens op de hoofdstraten tot aan kleine, gezellige boetiekjes in de zijstraten. Tussen al deze winkels vind je daarnaast gezellige cafés, restaurantjes en lunchrooms om even tot rust te komen van het winkelen. Het centrale punt van Bournemouth’s centrum is The Square.

blog-zien-en-doen-tijdens-jouw-reis-naar-hip-bournemouth

Jurassic Coastline

De bijzondere kustlijn van Bournemouth zit vol kliffen en rotsen van in totaal 153 kilometer. Tijdens jouw verblijf kun je deze Jurassic Coastline bewandelen, van begin tot eind. Deze kustlijn maakt zijn plekje op de Unesco-werelderfgoedlijst helemaal waar!

blog-zien-en-doen-tijdens-jouw-reis-naar-hip-bournemouth

Surfen, paddling en andere watersporten

Houd jij van watersporten, dan ben jij in Bournemouth precies op de juiste plaats. Deze stad biedt watersportmogelijkheden voor alle leeftijden, ook wanneer je pas een beginner bent. Dus heb je geen van deze sporten ooit gedaan? Geen paniek! Van surfen tot zeilen, kanoën, kajakken, paddling en waterskiën: leer het jezelf, of leer het via een van de scholen in Bournemouth.

Engelse taalcursus & Toeristisch werk in Bournemouth

Wil jij behalve sightseeing nog meer halen uit jouw reis naar Bournemouth? Overweeg dan eens een Engelse taalcursus. Of wat dacht je van een extra centje verdienen in een hotel, restaurant of andere horeca gelegenheid? Via Travel Active zijn deze opties mogelijk.

Je Engels verbeteren op de uitstekende talenschool in Bournemouth

Wil jij je verblijf in Bournemouth combineren met het verbeteren van je Engelse talenkennis? Via Travel Active is het mogelijk om al vanaf 1 week een taalcursus Engels te volgen in Bournemouth. Naast de Engelse lessen, ga je allerlei leuke activiteiten ondernemen. Leer surfen, bezoek het Oceanarium, volg yogalessen op Boscombe Beach en maak met mede-studenten je huiswerk onder het genot van een drankje op een terras aan de boulevard.

Toeristisch werk in Bournemouth

Heb je langer de tijd en lijkt het je geweldig om te gaan werken in een hotel of restaurant? Dan kun je kiezen voor toeristisch werk in Bournemouth. Je gaat voor minimaal 16 weken fulltime aan de slag, waarbij je de mogelijkheid hebt om gedurende je werkperiode Engelse lessen te volgen (4 uur per week). Je zult merken dat je niveau Engels in een sneltreinvaart vooruit gaat!

blog-zien-en-doen-tijdens-jouw-reis-naar-hip-bournemouthZou jij een taalcursus willen volgen in Bournemouth? Of ga je liever naar een van de andere Taalreis bestemmingen? Vraag ook onze Taalreizen brochure en bekijk onze gratis Infodagen!

Deel deze pagina

Gerelateerde programma's