De top 5 bestemmingen voor jouw vrijwilligerswerk avontuur in de zomer!

Travel Active
Vrijwilligerswerk
9 april 2019

De zomer is voor veel mensen het perfecte moment om op reis te gaan. Vaak is de zomer een periode dat je langer vrij hebt van het werk of school. Pack your bags and go! Maar waar moet je dan heen? Wij maakten een top 5 van onze bestemmingen waar jij aankomende zomer nog naar toe moet!

Sri Lanka

Niet voor niks is Sri Lanka uitgeroepen door Lonely Planet als dé reisbestemming van 2019. Juist in de zomer zit je hier helemaal goed, want dan is het mooi weer! Sri Lanka is helemaal up-and-coming onder reizigers. Het land heeft je enorm veel te bieden en Sri Lanka betekent dan ook niet voor niets ‘prachtig eiland’. Met de eindeloze zandstranden, dichte palmbossen en felgroene theeplantages valt dit dan ook zeker niet te ontkennen! Wij bieden projecten aan in verschillende delen van het land, waar ga jij naar toe? Bekijk de mogelijkheden.

de-top-5-zomerreisbestemmingen-voor-jouw-vrijwilligerswerk-avontuur-1

Peru

Peru is prachtig, en vooral bekend vanwege het uitgestrekte Andesgebergte en het hoog in de bergen gelegen Titicaca-meer. Maar er is ook nog veel armoede. Het is voor de regering bijna onmogelijk om de bevolking van de basisbehoeften te voorzien.

De beste reistijd zijn de maanden mei tot en met oktober met juni tot en met augustus als echte piekmaanden. In Peru kun je vooral een bijdrage leveren op een sociaal vrijwilligersproject zoals op een school of opvangcentrum. Ook kun je kiezen voor een medisch of natuurproject. Bekijk onze projecten in Peru.

Tip: Bezoek ook zeker Machu Picchu tijdens je tijd in Peru, dit ga je nooit meer vergeten!

de-top-5-zomerreisbestemmingen-voor-jouw-vrijwilligerswerk-avontuur-2

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika, een vrij modern Afrikaans land. Zomer of winter: elk seizoen is een prima tijd om naar Zuid-Afrika af te reizen. Alleen in de winter (zomer voor ons) zo rond de maanden juni, juli en augustus is het spotten van walvissen en een bezoekje aan het Kruger Park een must-do. Vanaf december zijn er namelijk geen walvissen meer in de regio en met de hitte en vochtigheid in de zomer kan het erg heet zijn om een uitstapje naar één van de parken te maken.. Zuid-Afrika biedt veel, zo ook in het vrijwilligerswerk. Van wildlife tot childcare, sport en onderwijsprojecten, allemaal beschikbaar tijdens de zomermaanden. Wist je dat je tijdens je verblijf in Zuid-Afrika ook kunt wonen bij een lokaal gastgezin? Hoe bijzonder is dat! Bekijk alle projecten en mogelijkheden in Zuid-Afrika.

de-top-5-zomerreisbestemmingen-voor-jouw-vrijwilligerswerk-avontuur-3

Indonesië

Indonesië is ontzettend divers, net zoals ons aanbod op de eilanden Bali, Lombok, Nusa Penida en Flores. We bieden hier groepsreizen, cultuurweken, vrijwilligerswerkprojecten én avontuurweken. Ieder eiland is een wereld apart en heeft voor iedere reiziger wel wat te bieden. Of jij nu gaat voor strand, wildlife, prachtige landschappen, een rijke geschiedenis of  een unieke cultuur met oude tradities. Kijk wat Indonesië jou te bieden heeft.

Tip: Het hoogseizoen in Indonesië zijn de maanden april tot en met oktober, met juli en augustus als piekmaanden. Het regenseizoen loopt van november tot en met maart. De zomer is dus jou kans om Indonesië te gaan ontdekken!

de-top-5-zomerreisbestemmingen-voor-jouw-vrijwilligerswerk-avontuur-4

Tanzania

Ook Tanzania heeft onze top 5 geheel terecht gehaald! De beste periode om naar Tanzania te reizen is ná de grote regentijd: de droge (en relatief koele) periode van juni tot oktober. Ook vooral voor reizigers die het niet te heet willen hebben is dit de beste periode.

Tanzania ligt in het zuidoosten van Afrika en staat vooral bekend vanwege de indrukwekkende natuurparken. Je combineert gemakkelijk jouw vrijwilligerswerk met fantastische safarimogelijkheden (een safari naar Serengeti zit zelfs ook in onze groepsreis!). Bekijk alle mogelijkheden in Tanzania.

de-top-5-zomerreisbestemmingen-voor-jouw-vrijwilligerswerk-avontuur-5

Er zijn natuurlijk veel meer bestemmingen uit ons aanbod die ook in de zomer zeker een bezoek waard zijn! Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met ons vrijwilligerswerk team of bezoek een infodag bij jou in de buurt!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.