Ilse heeft vrijwilligerswerk in Thailand gedaan: ”Dit was een onwijs mooie ervaring!”

Ilse
Vrijwilligerswerk
15 september 2016

Ilse heeft de afgelopen weken vrijwilligerswerk in Thailand gedaan. Haar avontuur is nu ten einde gekomen. In deze blog vertelt ze jou hoe zij deze indrukwekkende ervaring heeft beleefd!

De reis naar Hua Hin

Zondagochtend was het zover, na het ontbijt kwamen de busjes aan en was het tijd voor de reis naar Hua Hin! Na een reis van ongeveer vier uur kwamen we bij een super mooi huis aan. Wauw! Dit was zeker goed vol te houden voor een week. Nadat we de spullen in de kamer hadden gelegd en wat hadden gegeten, bestelden we met een groep een taxi. We wilden toch wel echt dat strand zien vandaag. Na een ritje van ongeveer 20 minuten kwamen we aan bij het prachtige strand. Na een wandeling door het fijne zand besloten we wat meer de stad in te gaan. Hier kwamen we al snel bij een marktje aan. Na een klein rondje door de stad was het mooi geweest en besloten we met een tuktuk terug te gaan. We wilden een goede nachtrust krijgen, voordat maandag het vrijwilligerswerk in Thailand zou beginnen.

Het vrijwilligerswerk programma in Thailand

Ik had ervoor gekozen om de Beachweek na het Olifantenproject te doen en vond dat persoonlijk een heerlijke keuze. In de ochtend hadden we een kort programma. Zo hebben we een marktje bezocht, zijn we naar een natuurpark geweest en hebben we schoongemaakt in zowel een tempel als op het strand. Na het ochtendprogramma werden we naar het strand gebracht, waar we weer konden relaxen en even tijd hadden om te lunchen. Wat ik vooral leuk vond was dat we elke dag naar een ander strand werden gebracht, onwijs leuk om allerlei verschillende plekken te zien en op bijna elke plek waren we zowat alleen. Eind van de middag werden we elke dag weer netjes opgehaald en terug naar het huis gebracht om te eten. Ook zijn we wel drie keer naar een avondmarkt gebracht en hebben we eigenlijk alle andere avonden zelf een taxi richting de stad genomen.

De Boeddisme week

De week vloog (helaas) om en zaterdag was het weer tijd om terug te gaan naar Singburi. Daar heb ik de zondag doorgebracht met een grote groep aan het zwembad in de buurt. Even bijkomen van de reis en opladen voor het volgende programma; de Boeddhisme week. Maandagochtend vertrokken we met zijn zessen en de coördinator van de week richting het nieuwe huis waar we zouden verblijven. Tijdens de rit hadden we geluncht bij een prachtige waterval en zijn we twee keer gestopt om een verfrissend ijsje te halen. De huizen waar ik de afgelopen weken heb geslapen zijn echt stuk voor stuk onwijs mooi, zo ook deze keer weer. Vooral de stilte tijdens mijn vrijwilligerswerk in Thailand vond ik heel fijn. Naast wat krekels en vogels hoorde je helemaal niks.

Zwemmen in een waterbron!

De volgende ochtend stonden we al weer vroeg naast ons bed; tijd om eten te doneren aan de monniken. Dit was ook weer echt een onwijs mooie ervaring om mee te maken. Het zien van alle mensen die daar elke ochtend weer staan met eten is een bijzondere ervaring. Daarna zijn we naar de chanting geweest, ook weer een mooie ervaring. Eigenlijk zouden we in de middag geen programma hebben, maar aangezien ons groepje het niet zo zag zitten om nog bijna de hele ochtend en middag niks te doen vroegen we aan de coördinator of hij niet iets leuks wist voor ons om te doen. Van het een kwam het ander en zo lagen we begin van de middag met zijn alle in een waterbron te zwemmen. Hierna zijn we nog naar een dorpje in de buurt geweest om een ijsje te halen (de groep was nou eenmaal dol op ijsjes). Vervolgens zijn we na het eten nog naar het natuurpark (waar ons huis in ligt) gereden om van de natuur en de wilde beesten te genieten.

Leven in de tempel

Woensdag was het zover; we gingen voor drie dagen/twee nachten zelf de tempel in. Dat betekende elke ochtend om half vier ’s ochtends opstaan voor de chanting, daarna eten doneren, dan weer een chanting, dan ontbijt en daarna tot zes uur ’s avonds vrije tijd tot de chanting weer begon. Wat vooral opviel in de tempel was de vriendelijkheid van alle mensen. Ze hielpen ons werkelijk waar met alles! Als we een vraag hadden stonden er direct mensen naast ons om het op te lossen en ook met het ontbijt werd elke ochtend precies aangewezen wat we echt moesten proeven en wat we beter konden laten liggen (sommige dingen waren erg spicy!). Vrijdag was ons beloofd dat we zouden spreken met een monnik aan wie we al onze vragen konden stellen. Jammer genoeg ging dit niet door, waar we behoorlijk van baalden. Waarom het uiteindelijk niet doorging weten we niet. Aangezien we de tempel nu ineens eerder verlieten zijn we ’s middags nog wat dingen in de buurt gaan doen, zoals katapultschieten.

Een indrukwekkende ervaring

Van alle programma’s die ik tijdens mijn vrijwilligerswerk in Thailand heb gedaan, is vooral de Boeddhisme week er een die me onwijs zal bijblijven. Dit komt ten eerste door de groep, we hebben met zijn zessen een hele goede band opgebouwd, omdat je vooral in de tempel 24 uur lang met elkaar bent. Daarnaast was het zo mooi om te zien wat de mensen hier allemaal doen voor de monniken. Het Boeddhisme kom je eigenlijk in heel Thailand heel veel tegen en dit was een onwijs mooie ervaring en kans om er zelf meer over te leren.

Wil jij vrijwilligerswerk doen in Thailand?
Of ga je liever naar een van de andere vrijwilligerswerk bestemmingen?
Vraag ook onze vrijwilligerswerk brochure aan en bekijk onze gratis Infodagen!

Gerelateerde programma’s

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.