Vrijwilligerswerk in het buitenland, iets voor jou?

Travel Active
Vrijwilligerswerk
10 maart 2016

Vrijwilligerswerk is er voor iedereen: van jong tot oud! Benieuwd of vrijwilligerswerk in het buitenland iets voor jou is? Lees deze blog en kom erachter!

Vrijwilligerswerk!

Het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland zorgt voor een unieke ervaring die niemand je meer afneemt. Je maakt een bijzonder avontuur mee, je kunt bij Travel Active onder andere meewerken bij wildlife projecten. Hoe tof zou het zijn als je kunt zeggen: “Ik heb olifanten geobserveerd en beschermd in Sri Lanka!” Dat kan niet iedereen zeggen!

Persoonlijke ontwikkeling

Door het doen van vrijwilligerswerk leer jij flexibel, geduldig en zelfstandig te zijn. Misschien ga je wel in je eentje vrijwilligerswerk doen. Je bent dan op jezelf aangewezen, je moet voor jezelf zorgen. Ook leer je om geduldig te zijn. De cultuur verschillen zijn groot, hierdoor kan het zijn dat mensen het bijvoorbeeld normaal vinden om een half uur te laat te komen.

Begrip en respect

Wanneer je vrijwilligerswerk gaat doen ontwikkel je begrip voor andere culturen en respecteer je deze. Doordat je voor een bepaalde periode in het buitenland leeft leer je een nieuwe cultuur kennen met een andere taal. Wanneer je vrijwilligerswerk doet merk je pas hoe groot de cultuurverschillen zijn, hierdoor merk je dat je het in Nederland best wel goed hebt.

Beteken iets voor een ander

Door het doen van vrijwilligerswerk kun je veel bereiken voor mensen die weinig hebben. Zo kun je lesgeven aan kinderen op Bali of meewerken aan een milieu project of wat dacht je van een constructieproject? Je mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen zijn eindeloos, er zijn veel projecten die hulp kunnen gebruiken. Hoe zou jij het vinden om Engelse les te geven aan Balinese kinderen? Jij leert ze Engels en draagt zo bij aan de ontwikkeling van de kinderen!

Initiatiefnemer

Het doen van vrijwilligerswerk staat ook goed op je CV. Wanneer je vrijwilligerswerk hebt gedaan toon je aan dat je initiatief neemt en dat je bereid bent om een stap verder te gaan. Je vind het welzijn van andere mensen belangrijk en je maakt je hier ook hard voor. Dit is iets wat veel werknemers zullen waarderen!

Nieuwe taal

Wil je graag een nieuwe taal leren en vrijwilligerswerk in het buitenland doen? Dat kan! Vrijwilligerswerk is hartstikke goed te combineren met het leren van een nieuwe taal. Zo kun je bijvoorbeeld Spaans leren in Latijns-Amerika en vrijwilligerswerk doen. Je kunt aan de slag gaan als vrijwilliger in onder andere Ecuador, Peru en Guatemala.

Combineren!

Kun je niet kiezen in welk land je vrijwilligerswerk wilt gaan doen? Het is ook mogelijk om landen te combineren. Zo kun je vrijwilligerswerk gaan doen in Zambia en Zimbabwe of in Ghana en Benin. Maak een afspraak met het Vrijwilligerswerk team, zij zoeken dan samen met jou de combinatiereis uit die het beste bij je past!

Met je gezin op pad!

Wist je dat het ook mogelijk is om met je gezin vrijwilligerswerk in het buitenland te gaan doen? Ga met je familie het avontuur aan! Na terugkomst ben jij een persoonlijke ervaring rijker, maar ook als gezin heb je iets gedeeld wat niemand jullie meer afneemt.

Deel deze pagina

Authentieke culturele uitwisselingen

30 jaar ervaring

Dankzij onze buitenlandervaringen helpen wij jou bij het creëren van jouw eigen inspirerende beleving.

Persoonlijke begeleiding

Wij en onze partners op locatie zorgen voor jouw unieke levenservaring.

Programma's op maat

Waar je ook heen wilt en wat je ook wilt doen, wij helpen om jouw reis op jouw wensen af te stemmen.